Anne Brith: Kroppspress og en ungdomsskole

En sak har alltid flere sider. Og det tenker jeg også gjelder blogginnlegget «Når det stormer som verst, lærer du mest» – https://www.bloglovin.com/blogs/anne-brith-14147719/nar-det-stormer-som-verst-laerer-du-mest-6641471163

Blant annet står det at Anne Brith ringte til «Adina» (BOTB), og:


«… fortalte henne om de i mitt nærmiljø som kontakter skolen der jeg har barn, …»

Jeg lurer litt på Anne Brith sin versjon, dvs. hva hun sa til «Adina» (BOTB)?  Var det for å sanke sympati vedrørende hvor fæle folk er? Ut fra hva Anne Brith tidligere har skrevet, kan det se slik ut – fra https://www.bloglovin.com/blogs/anne-brith-14147719/slik-har-jeg-blitt-frosset-ut-de-siste-arene-6404793817


 I forrige uke toppet det hele seg med enda flere ting. Foreldre hadde gått aktivt inn for å sverte meg hos ledelsen på skolen til barna.

Såvidt jeg har forstått handlet den saken om foreldre som mislikte at en influencer skulle komme på skolen deres og snakke om kroppspress –  fra Kvinneguiden:


«Hei! Anne Brith Davidsen har i dag vært på skolen til barnet mitt og intervjuet elevene om kroppspress. Jeg er helt sjokkert over at skolen har tillatt dette og håper at det skyldes uvitenhet, ikke at de støtter bloggeren. For min del er det totalt uakseptabelt at denne bloggeren får tilgang til barnet mitt og enda verre er det om det skal eksponeres på bloggen hennes. Litt ironisk, egentlig, at hun skal uttale seg om kroppspress. Det er jo ungenes tanker og følelser rundt et følsomt tema hun vil blottlegge.
Men uansett, jeg er skikkelig sint og kommer til å sende en mail til skolens ledelse. Jeg er sjokkert over at de lar en blogger få tilgang til barna i skoletiden. Jeg tenker at jeg må forklare dem hvorfor dette er så hårreisende, men føler at mine forsikringer om hvor drøy hun er ikke er nok. Derfor ønsker jeg å henvise til noen av de verste innleggene hennes (eller snap/andre sosiale medier).
Jeg har lyst til å be dem om å lese hele bloggen, men jeg tenker at en slags topp 5 er bedre. Problemet er bare å se klart nok nå som jeg er sint og det er et tidsperspektiv her også. Gudene vet når hun publiserer dette og skoleåret er straks slutt. Derfor henvender jeg meg til dere, for jeg vet at dere har god oversikt og kanskje kan komme med noen tips (lenker til relevante innlegg). Ta det gjerne på pm dersom dere ikke synes at tråden skal fokusere p dette. Jeg vet at det er mye arbeid, men jeg setter virkelig pris på all hjelp jeg kan få.
En annen ting jeg lurer på. Hvordan stiller det seg hvis hun eksponerer barna på blogg (eller andre steder) uten foreldrenes tillatelse? Ungene har jo sagt ja, men ikke de foresatte. Barna er i ungdomsskolealder, barnet mitt er under den kriminelle lavalder.»

Fra Kvinneguiden:


Tusen takk for linkene ….! Det hjalp meg å sortere litt. 
Jeg valgte å forholde meg mest til hennes eget bidrag til kroppspress, det var nok av eksempler å linke til, alt fra nakenvideoen til reklame for slankemidler. Videre tok jeg opp hennes arbeidsrutiner … og hennes hang til å utlevere andre uvitende mennesker på bloggen sin. Jeg håper de har vanntette avtaler med henne når det gjelder bruk av materialet. Men selvfølgelig ville jeg jo helst fått et varsel på forhånd slik at jeg kunne tatt forhåndsregler. Holde barnet hjemme, kanskje… 


Forstår ikke Anne Brith at det som deles på hennes SoMe-kanaler kan få folk (også i nærmiljøet) til å reagere, og at det igjen kan få konsekvenser?


Det kan altså være flere grunner til at foreldre kontaktet skolen, og det blir feil av Anne Brith å legge ut hentydning om at foreldre på den skolen har gjort noe galt mot henne. 

En kommentar om “Anne Brith: Kroppspress og en ungdomsskole

Kommentarer er stengt.