En uke i desember: Bruk av barn på IG

Jeg har sjekket bruk av barn på instagramkontoene til Anna Rasmussen, Anne Brith, Caroline Berg Eriksen, Funkygine, Komikerfrue, Pilotfrue og VillaPaprika. 

Litt informasjon vedr.:

Jeg har prøvd å dokumentere bilder av barn på IG i perioden 09.12. – 15.12.18. (Se evt. også «En uke i desember: Bruk av barn på blogg«).

Her er resultatet (barn er sladdet):

Anna Rasmussen 3 av 6 poster:


https://www.instagram.com/anna.rasmussen.official/

Anne Brith 0 av 2 poster

Caroline Berg Eriksen 2 av 5 poster:

https://www.instagram.com/carolinebergeriksenno/

Funkygine 0 av 3 poster

Komikerfrue 1 av 9 poster:

https://www.instagram.com/komikerfrue/?hl=nb

Pilotfrue 2 av 3 poster:

https://www.instagram.com/pilotfrue/?hl=nb

VillaPaprika 2 av 9 poster:

https://www.instagram.com/villapaprikablogg/?hl=nb

28 kommentarer om “En uke i desember: Bruk av barn på IG

 1. Du gjør en kjempejobb Asti! Jeg aner ikke om du følger med på KG mer, men det er en bruker som går total bananas for å stenge tråden din.. Garantert en blogger i forkledning 😂 Ønsker deg en superfin lørdagskveld, jeg blir så glad når jeg ser en så oversiktlig og flott blogg som din!! Kikker innom hver dag for å beskue det flotte detektivarbeidet ditt 👌👍

  Likt av 2 personer

  1. Renate, tusen takk. 😊
   Jeg har lest, og tenker bare la hen holde på. 😀
   Jeg håper bloggen kan brukes som dokumentasjon, og det er bare å forsyne seg om du trenger noe. 😊

   Liker

 2. Jeg synes du skulle tatt med «mammasom16» i ditt sammendrag. Hun har skrevet, gang på gang, at hun skal eksponere barna mye mindre, hun har skrevet at hun har bedt google(?) om å slette bilder av barna. Men hun legger fortsatt ut mye, både bilder og tekst. Ofte har barna kun body (med bleie under) på seg. Hva vil barna si når de blir eldre? De aller fleste barn har sluttet med bleie når de nærmer seg fire år, hvordan vil hennes eldste reagere når han blir eldre?

  Det nytter ikke å argumentere, hun har rett. Punktum.

  Likt av 1 person

  1. Nei, selvsagt klarer du ikke det. Ikke er det forventet heller. Men når både du og Adina (botb) skriver om stort sett de samme, da blir det liksom litt smør på flesk.

   Likt av 1 person

  2. Det er sant, men jeg håper vi utfyller hverandre. 😊 Jeg noterer meg bloggeren, og det kan være jeg skriver også om henne etter hvert. Tusen takk for tips.

   Liker

  3. Aninym: Jeg er uenig i at denne bloggen og BOTB er det samme og at det blir smør på flesk. Jeg ville nok heller valgt å linke til denne bloggen enn til BOTB ved kontakt med influencerne’s samarbeidspartnere. BOTB er vel først og fremst en satirisk blogg. Samtidig har vært et taleorgan for de som ble hengt ut på blogg av et par influencere. De nøstet også opp flere tråder rundt Vixen i fjor. Enig med Asti at de utfyller hverandre.

   Likt av 1 person

 3. Du gjør en super jobb, Asti! 💐

  Siden du tok for deg blogg og Insta og ikke Snap, kom Anne Brith relativt heldig ut av denne.
  Jeg vil få frem at denne samme uken hvor du har vurdert blogg og Insta har AB publisert mange Snap om barna.
  De groveste var vel da hun på Snap linket til barnas SoMe kanaler og ba sine egne følgere følge barna. Og da hun annonserte på Snap til alle sine følgere at AB dro hjemmefra, fordi datteren skulle ha hjemme-alene-fest. 😱

  Likt av 2 personer

  1. Tusen takk. Jeg er glad for at du skriver om dette. Jeg har sett det har vært tatt opp flere plasser, så det du skriver stemmer. 😊

   Liker

  2. Nelli
   Er det mulig? Hvor gammel er datteren 13-14? Hjemmealenefest? Har hun ikke fulgt med i media der det advares på der sterkeste, da disse festene har en tendens til å gli ut. Godt noen følger med.
   Jeg håper ingen følger oppfordringen om å gå inn på barnas some-kanaler, men folk er dessverre alt for nysgjerrige, sensasjonslystne og glad i å følge med for å kritisere at de bare må inn.

   Likt av 1 person

  3. Anonym 21:11
   Det var Snusmumrikken som nevnte det med hjemme alene-fest. Har sett at det har blitt tolket på to forskjellige måter. Jeg husker for øvrig at hun tidligere har gått ut med at det skulle holdes hjemme alene-fest der. (Stod i innlegget «Last week» som er slettet og som jeg fikk opp i Google søk. )

   Liker

 4. Det er relativt få bilder av barn på deres blogger og Instagram kontoer, men desto flere på Snapchat. Det virker som Snap har tatt over når det gjelder den enorme eksponeringen av barn som bl. a Villapaprika og Anne Brith drev med på blogg. (Jeg følger ikke AR og CBE på SO.) Jeg syns AB var verst på blogg og VP på Instagram. Nå er begge verst på Snapchat. Og begge har spesielt ett barn som blir mer eksponert enn de andre. Jeg tror Snap har overtatt fordi det er vanskeligere for andre å dokumentere eksponeringen der siden kontoeier får beskjed dersom folk tar screenshot. Ellers tror de kan se på det som litt «tryggere» å eksponere barna der pga ovennevnte grunn. Nå er det imidlertid mulig å ta bilde av snappen med et annet kamera. Det er trist å være vitne til at foreldre ikke ønsker å beskytte og verne om sine barns privatliv. Jeg tenker at alle foreldre vil det beste for sine barn, men ikke alle foreldre vet hva som er barnas beste. Det verste er at det ser ut til at det ikke nytter å opplyse dem heller. Må nok en ny lov på trappene hvis det skal bli større endring. Flott at denne bloggen tar opp kritiske forhold ved influencere og da spesielt eksponering av barn. Måtte folk spre budskapet videre.

  Likt av 1 person

 5. Si i fra når det kommer et nytt tilbud til oss som ønsker å diskutere denne bloggverdenen – jeg er utestengt på nytt fra KG helt uten mål og mening. I 2 måneder sogar. Og ønsker overhodet ikke å erkjenne at jeg har drevet med noen som helst form for «trusler» ala det de påstår. Provoserende som pokker. Så kvinneguiden kan kysse meg der hvor sola ikke skinner 😀

  Elsker denne bloggen Asti, enkelt og konkret den beste måten man kan felle bloggerene på. Keep it fresh.

  Liker

  1. Vitting, det er synd at moderatorteamet ødelegger KG med måten de modererer på. Tusen takk for fine ord, og jeg skal huske på deg. 😘

   Liker

 6. Modereringen de siste dagene i tråden som handler om denne bloggen de er helt hinsides. Jeg har blitt moderert og fått lagret i mappe: 😂 og 🤣 som latterliggjøring, mens andre får skrive både det ene og det andre om bloggkritikerne og i sær Asti. Forstemmende og ganske frustrerende.

  Likt av 1 person

 7. Ang KG og moderator, ser Asti tidligere har nevnt en viss (……..)
  Jeg er ikke aktiv på KG, men om det er samme dama så kan jeg sende deg (Asti) litt info om henne og merkelige avgjørelser. Du har e-postadressen min om du vil ta det privat.

  (Fjernet brukernavnet og to setninger, Asti).

  Likt av 1 person

  1. Takk for ønsket ditt om å hjelpe meg. Jeg tror de vil være anonyme, slik at det blir feil å spekulere i hvem de er. 😊 Jeg har derfor fjernet litt av kommentaren din. Beklager.

   Liker

 8. Ser på KG nå at Rampelyset stenges fra i dag og fram til 31.12, grunnet kapasitetsproblematikk. Har det noen gang skjedd før? Jeg oppdaget KG for et par år siden og det har ikke skjedd i de årene. Jeg har lagt merke til at tråden om bloggen din har vært veldig aktiv siden den ble opprettet for kun 1 uke siden. Lurer på hva som egentlig skjer..

  Likt av 1 person

  1. Nei, ikke som jeg kjenner til. Jeg har deltatt der inne siden -99 tror jeg (mistet passordet og opprettet ny bruker i 2003).
   Det kan være Rampelyset har blitt et uønsket underforum for Egmont, siden man der kritiserer blant annet bloggerne deres.

   Liker

  2. Ja, du er nok inne på noe der. Det er vel ikke før nå at de har opplevd at noen har satt så stort søkelys på kritikkverdige forhold ved bloggerne. Det virker som folk er blitt mer engasjerte og mer bevisst sin forbrukermakt, slik at samarbeidspartnere, forbrukertilsyn og andre instanser lettere kontaktes.
   Jeg var forresten ikke tidligere klar over at både Blogg. no, Kvinneguiden, Nettavisen og Tv2, var driftet av Egmont.
   De går jammen drastisk til verks når de stenger et helt underforum. Om det er begynnelsen på slutten av Rampelyset, er det desto større grunn for å starte et nytt forum.

   Liker

 9. For et shitshow KG har vært den siste tiden😅 Hvis målet deres er å beskytte bloggerne sine, så har de vel gått på en liten smell nå. Kan fort skje at alle de seriøse, saklige debattantene forsvinner over på et annet nettsted/forum de ikke har noen kontroll over😉 Og hva slags forum KG sitter igjen med da tenker jeg jo mitt om.

  Likt av 1 person

 10. AD KG Jeg kunne fortalt mye om Egmont og måten de behandler båd forum og ikke minst, brukere av forum på. De gjør akkurat som de vil og jeg tror ikke et øyeblikk på kapasitetsproblemer, heller at de ikke vet helt hvordan de skal få ro i rekkene. Så lenge folk er saklig kan de ikke stenge de ute, skjønt de prøver så godt de kan. Saklig uro er og uro, I know

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..