VillaPaprika: Merking av reklame øverst?

Forbrukertilsynet sier følgende om reklamemerking – https://www.forbrukertilsynet.no/veiledning-reklame-some#chapter-3-1:

For at leserne dine skal skjønne når du reklamerer på bloggen din, må du merke innlegget øverst, slik at det er det første leserne dine ser

Villa Paprika sine innlegg forvirrer meg, da influenceren har reklame under «vanlige» blogginnlegg. Det skulle vel ha vært merket øverst?

Vedlagt skjermbilder fra blogginnlegget «Kommende prosjekter 2019» datert 5. januar -19 som eksempel. Det første skjermbildet viser at innlegget ikke er merket. Det andre viser reklamen (som ikke er merket øverst) i innlegget:

https://villapaprikablogg.no/kommende-prosjekter-2019/
https://villapaprikablogg.no/kommende-prosjekter-2019/

2 kommentarer om “VillaPaprika: Merking av reklame øverst?

  1. Sånn som dette har denne bloggeren holdt på i årevis. Hvordan kan de ha dette som yrke og bryte loven i uke etter uke uten bøter eller sanksjoner? Jeg håper virkelig at det nye politiske fokuset på lovbrudd blant influencere får luket bort slikt.

    De som bryter markedsføringsloven og andre norske lover har gang på gang vist seg å også eksponere barn og generelt mangle respekt for det meste, er mitt inntrykk etter å ha lest blogger i en årrekke. Takket være bloggen din og Bloggomtoppbloggere.no så er heldigvis ikke lenger kritikk av denne bransjen begrenset til et strengt moderert forum der de beste innleggene raskt fjernes i tråd med de økonomiske føringene diktert av moderselskapet.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..