Moderering på Kvinneguiden

Oppdatert 09.01.19 kl 11.00 (lagt til tekst og lenker nederst)

Når man skal se nærmere på hvordan underforumet Rampelyset på Kvinneguiden (KG) modereres av moderatorteamet tenker jeg det er viktig å være klar over at KG er eid av Egmont som også står bak blogg.no og TV2 Sumo – «Bloggerne»,

Hvorfor er det behov for å se nærmere på modereringen? Det er flere som har prøvd å stille spørsmål til moderatorteamet, da de ikke forstår hva som foregår, men tråder om temaet lukkes før brukerne opplever å få tilfredsstillende svar. Eksempelvis (anbefaler å gå inn på lenkene og lese det som står der):

https://forum.kvinneguiden.no/topic/1246068-jeg-har-f%C3%A5tt-en-%C2%ABadvarsel%C2%BB/?page=6
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1243060-gratulerer-kg/
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1242251-tr%C3%A5den-om-asti-bloggen/
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1241853-rydding-av-asti-tr%C3%A5d/

«Merkelig» moderering, «knebling» av diskusjoner, mapper og advarsler

Både «merkelig» modering og «knebling» av diskusjoner, når moderering blir tatt opp, reageres det på.

Mange mener det drives med forskjellsbehandling, der noen tråder om influencere har lavere terskel for moderering enn andre. Det kan virke som enkelte influencere som nylig har deltatt i «Bloggerne» kan ha sterkere vern. Videre er det usikkert om moderatorteamet samler dokumentasjon på regelbrudd for alle brukere, eller om det kun er «utvalgte» (da spesielt de som er kritiske til influencere), og om moderatorteamet ovenfor dem kan ha lavere terskel for hva som lagres i mapper på dem i 3 år?

Når det gjelder «knebling» av diskusjoner om dette. hvordan kan teamleder si seg ferdig med å svare, når brukere reagerer og etterspør svar, blant annet når de får eksempler på forskjellsbehandlingen? Vil de ikke at folk skal skjønne regelverket? Og hva er hensikten med forumet «Ris, ros og spørsmål om forumet » hvis teamleder ikke vil gi tilstrekkelig svar på brukerne sine spørsmål, og henviser til regelen «respekter moderatorene» når det gis (fortjent) ris?

https://forum.kvinneguiden.no/topic/1246068-jeg-har-f%C3%A5tt-en-%C2%ABadvarsel%C2%BB/?page=6&tab=comments#comment-22751385

Og viktigst av alt hvorfor stenger teamleder for videre diskusjon ved kritiske spørsmål? Har det sammenheng med Egmont sin dobbeltrolle som eiere av KG, blogg.no og Tv2Sumo? Eller er det andre grunner som ligger bak?

Selv har jeg vært med siden oppstart av KG, men skiftet bruker underveis. Jeg har hele tiden vært opptatt av å forstå og følge regelverket, men opplevde nylig å få advarsel pga regelbrudd. Lenke til blogginnlegg om det. Jeg er ikke alene om å få advarsel. Det er andre erfarne og saklige brukere som også har fått det. Jeg tenker at det er noe galt, når de som ønsker å følge reglene, og som regnes som saklige av andre brukere på KG får advarsel for regelbrudd, når man samtidig får med seg at enkelte brukere tilsynelatende får «herje fritt» uten konsekvenser.

Hva godtar moderatorteamet?

I «Asti-tråden» er der innlegg enkelte ikke forstår at moderatorteamet godtar, og i går svarte teamleder følgende om det:

«Når det gjelder debatten om Asti, er dette en tråd rundt bloggeren Asti. Generelt er det ok å diskutere bloggen, det er dog ikke greit å gå på person. Vi skiller på handlinger og personkarakteristikker, som er bakgrunnen for at innlegg som det reageres på får stå.»

Tråden inneholdt etter moderering brukerdebatt – diskusjon om min bruker (og andre) på KG, der det blant annet blir vist til tråd på Rampelyset, dvs ingen tvil om at det var KG-brukeren min som ble diskutert i Asti-tråden, og ikke bloggeren. I tillegg spekulasjoner/løgner (som ikke er tillatt i følge regelverket), men teamleder og moderatorteamet ser det ikke. Noen eksempler på dette:

https://forum.kvinneguiden.no/topic/1240840-bloggen-%C2%ABom-influencere%C2%BB-av-asti/?do=findComment&comment=22631605
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1240840-bloggen-%C2%ABom-influencere%C2%BB-av-asti/?do=findComment&comment=22631851
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1240840-bloggen-%C2%ABom-influencere%C2%BB-av-asti/?do=findComment&comment=22632449
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1240840-bloggen-%C2%ABom-influencere%C2%BB-av-asti/?do=findComment&comment=22632500

For min del er det i orden at disse regelbruddene ligger i den tråden, da jeg tåler at en person skriver slikt om meg (da det ikke stemmer/føler meg ikke truffet), og det kan være greit at de ligger der slik man kan sammenligne med hva moderatorteamet andre ganger rydder for.

Hva regner så moderatorteamet som regelbrudd?

Her fra mappen over regelbrudd til en bruker – innleggene er lagret under brukerdebatt og/eller spekulasjon:

Her fra mappen til en annen bruker:

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er 57abf39e-2f33-416d-87e1-46c63a26d8f3.png
Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er 2-2.png

Og her er alle mine lagrede regelbrudd (i løpet av 3 år som svært aktiv bruker):

Jeg vil presisere at min dialog ikke var aggressiv, men ble tolket som det av en ny moderator, uten at forumansvarlig som også deltok i samtalen på noe tidspunkt sa seg enig i det, eller reagerte på det som skjedde.

Jeg har som følge av advarselen valgt å ikke skrive eller bidra med noe på forumet, da det er umulig å respektere moderatorteamet, når de oppfører seg slik.

Spørsmål

Til dere som har lest hele blogginnlegget, hvilke tanker har dere om modereringen som foregår på KG? Er disse regelbruddene som ligger i mappene til noen av brukerne på KG verre enn det som ligger i «Asti-tråden»? Hvis det er noen som forstår modereringen, så ønsker jeg gjerne å høre fra dere.

—————–

Tilføyelse:

En person har skrevet følgende på KG – https://forum.kvinneguiden.no/topic/1247256-moderering-p%C3%A5-kvinneguiden/?do=findComment&comment=22755931 :

Vil ikke si det er mere dtittslenging i Asti tråden, en i feks CBE tråden.

Og lagt ved skjermbilder som dokumentasjon.

Tilsvar: I Asti-tråden henvises det til en tråd på Rampelyset og hva KG-brukeren Asti (ikke bloggeren Asti) og andre brukere har skrevet der. Eksempelvis:

https://forum.kvinneguiden.no/topic/1240840-bloggen-%C2%ABom-influencere%C2%BB-av-asti/?do=findComment&comment=22631605

Dette er klart brukerdebatt, og dermed regelbrudd.

I tillegg krevde aldri moderatorteamet dokumentasjon på påstander (krav ellers å lenke/dokumentere). F.eks. hvor hadde jeg vist manisk og skremmende oppførsel? Det er ikke bare å sette frem slike påstander, da det må være en sannhetsgehalt i det. Dermed var det også løgner/spekulasjoner som fikk stå.

Dokumentasjonen som ble lagt ut – her (av personen på KG) – handler om influenceren CBE (ikke KG-brukeren CBE), og såvidt jeg kan se var der ikke fremsatt noe nytt. Dvs. det går ikke under brukerdebatt eller spekulasjoner, og er derfor ikke regelbrudd.

Her kan de som ønsker det lese tilsvar på KG vedr. dette:

16 kommentarer om “Moderering på Kvinneguiden

 1. Kanskje burde ha bedt om mappen min alikevel. Det hadde jo vært interessant å sammenligne.
  For ulikt det som står oppført her, så VET jeg at det kommer til å ligge en del regelbrudd som var rettferdig fjernet.

  Utrolig nok, og til min overraskelse, så har jeg ikke fått advarsel for noe av det. Ikke engang tilsnakk over pm fra en moderator. Ikke at jeg går inn for det, men alikevel.

  Likt av 1 person

 2. Jeg er faktisk sjokkert. Ikke at jeg hadde så voldsomt høye forventninger til moderatorteamet på Kvinneguiden, men dette er enda verre enn jeg trodde. Det er så tydelig at det modereres helt ulikt både ut fra hvilken forumbruker som skriver, og ikke minst hvilken blogger det skrives om. Jeg skulle likt å se retningslinjene moderatorene jobber ut fra, gitt. (Og så syns jeg det er forunderlig at moderatorene faktisk godtar å håndheve alle disse smått absurde reglene! Eier de ikke integritet og selvrespekt…? Jeg hadde sagt fra meg moderatorvervet tvert.)

  Likt av 1 person

  1. Jeg skjønner godt de sliter med å finne gode moderatorer. Jeg selv hadde blitt dypt frustrert over å måtte «tilpasse» regelverket etter hva som nå passer best i dag. Innførelsen av (en bitteliten del av) VVP er jo en ren farse.
   En annen ting er den frekke handlingen når en tråd brått avsluttes når moderator anser seg som ferdig med diskusjonen. Jeg har flere ganger sittet igjen med flere spørsmål og kommentarer men så ble tråden stengt. Overveide å opprette en ny tråd men det hadde vel havnet i mappen min som mangel på respekt over for moderator…

   Likt av 1 person

 3. En fullstendig rettferdig og jevn moderering vil være vanskelig, fordi moderering er skjønn om man holder seg innen regelverket.

  Men disse eksemplene som er trukket frem her (og andre som man også har sett), viser at dette er langt fra rettferdig og dette er lang mer enn usikkert fordi det skyldes skjønn.

  Det utvises stor forskjell på modereringen.

  Nå kan man stille seg spørsmålet – hvorfor??

  Likt av 1 person

 4. Forskjellsbehandlingen er så stor at det er pinlig og være vitne til! Og det er ikke tvil i mine øyne hva grunnen er. Egmont tjener penger på bloggerne, de tjener ikke en krone på Asti. Tvert imot, Asti avslører regelbrudd hos bloggerne, som kan føre til redusert inntekt og kanskje til og med bøter.

  Likt av 2 personer

 5. Moderatorene samler opp alt de kommer over fra de faste kritikerne i et par av trådene (om reklamebloggerne Caroline Berg Eriksen og Anne Brith Davidsen) for å kunne gi advarsler, tydeligvis ikke bare for «regelbrudd», men også for det de mener er utidig pm-utveksling med moderator (som Asti opplevde). Når man sparer på innlegg i flere år som er feks består av 😂 (hvor ofte brukes ikke slike emojier i innlegg?) og korte innlegg som «Jeg tror ikke på henne» (om ABs angivelige anmeldelser av nye personer), forstår man jo at det finnes en agenda. Personlig mening er tydeligvis ikke lov i disse trådene… I andre tråder er det meste lov, virker det som. Det vil si; det er jo avhengig av brukeren, fra enkelte av oss samler de altså inn «alt».
  Dette står i Villa Paprika-tråden og den er moderert nylig, det er da innenfor reglene.

  «Jeg syns synd på barn som blir brukt som inntektskilde tilogmed FØR de er født. De blir brukt for å grafse til seg mest mulig gratis/sponset utstyr og klær. Jeg syns jo det er drøyt å legge ut ul bilder på private fb/ insta/ snap ,men å legge ut på en offentlig blogg!! Jeg har ikke ord. Men dessverre så synes de vordene foreldre at dette er helt ok.»

  Dette har jeg fått slettet og lagt i mappa som regelbrudd, persondebatt (fordi jeg nevner mindreårige):
  «Det er ikke så mye annet å si enn at det er trist, spesielt trist for de involverte mindreårige som må være salgsfremmende deltakere i foreldrenes narrativ.»

  Jeg kunne vist utallige slike sammenligninger.

  

  Likt av 1 person

 6. I tråder på Aktuelt så fabuleres det omkring drapsmetodene på Orderudgården. På Rampelys så får utpekte brukere egne mapper hvor det lagres fæle lovbrudd som «😂» og «den designprosessen er like reell som at Kim Young-un fant opp hamburgeren».

  Altså… Dette er så pinlig. Egmont er et enormt konsern som håver inn digre summer. Det minste de kunne ha kostet på seg var et profesjonelt og lønnet moderatorteam på KG, som jo må sies å være på vei langt ned i dass. «Det er frivillig å være medlem her på KG», smeller det fra moderatorene. Oi, så profesjonelt…

  Likt av 1 person

 7. Jeg skulle ønske jeg kunne vist deg det som tydeligvis er hele «mappa» mi. Men jeg har blitt utestengt på livstid med den brukeren. Får ikke bedt om mappa mi om får de generiske forklaringene forklaringene på hvorfor jeg er utestengt. Med et par unntak så har jeg blitt moderert og slettet etter alle kunstens regler. Flere har skrevet innlegg som mine, men jeg oppfattet det som at moderatorene fjernet mine mest saklige innlegg i tråder der allslags dritt fikk stå. Jeg har vært bruker der lenge, men etter alle de grunnløse advarslene og til slutt total utestengelse, samt at jeg har sett hvordan moderatorene oppfører seg, så er jeg bare lei. Samt ser jeg at mange av de beste har forsvunnet fra KG. Heier sterkt på et nytt forum ❤️

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..