CBE: Egenreklame?

Oppdatert 15.01.19 kl. 22.40: CBE.no har ettermerket (inntil videre, til de får svar fra Forbrukertilsynet) blogginnlegg og IG-post med reklame for «Netfit». Det skjedde etter ca. 9 timer uten merking, selv om flere kommenterte det i løpet av dagen (se dokumentasjon nederst).

https://www.instagram.com/netfit.no/

Cbe.no har i dag skrevet på blogg, instagram og instastory om «Netfit», og vist til at det er et online treningsunivers. De er imidlertid av den oppfatning at det ikke skal merkes som reklame før tjenesten genererer inntekt. Se vedlagte dokumentasjon.

Det virker ikke som Cbe.no helt forstår at det er dagens lansering av merkevaren «Netfit» en stiller spørsmål ved skal merkes. Det er også interessant å se at omtalen i dag, der man ble oppfordret til å følge @netfit.no , hittil har ført til 2309 følgere kl 20.40. En kan gå ut fra at den dagen «betalingstjenesten» og nettsiden er på plass, kan de nå ut til enda flere på grunn av forhåndsomtalen og IG-følgerne som allerede er på plass. Det informeres også om tjenesten de planlegger å ta betalt for i bloggens kommentarfelt. Jeg tenker derfor at dette er egenreklame som skulle ha vært merket.

Forbrukertilsynet sin veileder kommer med følgende eksempel på hva som regnes som reklame:

 

Du driver din egen næringsvirksomhet, og legger ut egenreklame. Dette kan for eksempel være at du har en egen kleskolleksjon eller nettbutikk, og det du legger ut på din personlige profil i sosiale medier eller på blogg er med på å fremme salg av varer eller tjenester som du har en interesse i. Dette gjelder uansett om du driver næringsvirksomheten alene eller om du gjør i det i samarbeid med andre.

 

Her fra lanseringen av «Netfit» i dag på blogg, instagram og instastory:

https://www.carolinebergeriksen.no/2019/01/15/netfit/
https://www.carolinebergeriksen.no/2019/01/15/netfit/
https://www.instagram.com/p/Bsp6ol6gaT8/
http://web.archive.org/web/20190115134637/https://storiesig.com/stories/carolinebergeriksenno

 

Her fra kommentarfeltet på bloggen:

https://www.carolinebergeriksen.no/2019/01/15/netfit/
https://www.carolinebergeriksen.no/2019/01/15/netfit/
https://www.carolinebergeriksen.no/2019/01/15/netfit/
https://www.carolinebergeriksen.no/2019/01/15/netfit/#comment-706949
https://www.carolinebergeriksen.no/2019/01/15/netfit/#comment-706981

6 kommentarer om “CBE: Egenreklame?

 1. Klart det skal merkes. Leser man veiledningen til FT er dette akkurat nøyaktig det de beskriver. Jeg håper SoMe-satsingen til Forbrukertilsynet snart blir synlig for alle – også for gråsoneoperatørene.

  Likt av 1 person

 2. Jeg lurer på om hun har tillatelse til å bruke det aktuelle bildet i egen markedsføring? Hun ble stylet av annonsøren og ikledd treningstøy fra annonsøren, og selv om LKE har tatt bildet, så eier vel annonsøren denne «looken» og konseptet?

  Likt av 1 person

  1. Ja, jeg la merke til den setningen, og det er veldig sant. Jeg har ofte lurt på hvorfor forstår «vanlige» folk regelverket, men de som har det som jobb finner det veldig vanskelig…

   Liker

Kommentarer er stengt.