Vixen: Ærespris med løgner

I år fikk Caroline Berg Eriksen ærespris av Vixen. Juryen begrunnet det med følgende:

Juryen ønsket i år å hedre en person som har vært med å definert bransjen vår. Og som gjennom stor og jevn innholdsproduksjon over veldig mange år, har vært med å skape debatter, flytte grenser, og tråkke opp løypen for veldig veldig mange influencere som har fulgt i senere år.
Vi ønsket å gi en helt egen ærespris til en av de aller første i Norge som begynte dele hverdagen sin med en stadig voksende følgermasse. Og som har inspirert, irritert og engasjert år etter år. Vinneren er manges quilty pleasure, og andres stadig frustrasjon. Oppturer og nedturer har alltid blitt delt åpent og ærlig med vedkommendes publikum. For ti års lang og tro tjeneste, og for å ha gått foran og inspirert tusenvis av mennesker til å blogge og skape innhold i sosiale medier, og for hele tiden delt åpent og ærlig med begge føttene godt plantet på jorda, så går årets ærespris til Caroline Berg Eriksen.

En bør huske på at en slik ærespris handler ikke om hva man har gjort det siste året, men i løpet av hele karrieren. Med andre ord valgte Vixen å gi ærespris ut fra hva denne influenceren har holdt på med i snart 10 år. Og med det mistet Vixen all troverdighet.

La oss se nærmere på begrunnelsen:

Definert bransjen vår: De som har fulgt med vet at Berg Eriksen har en historikk som de færreste kan påstå har vært positivt for omdømmet til bransjen:

Jeg tenker at Berg Eriksen sin lave yrkesetiske standard kan ha bidratt til å gi bransjen et dårlig rykte, og dermed ødelagt for mange influencere. Tenk hvis Berg Eriksen hadde gått foran som et godt eksempel med reklamemerkingen i alle årene de har holdt på. Isteden har Berg Eriksen operert i gråsoner vedr. merking av reklame, og helt frem til siste tilsyn fra Forbrukerombudet (nå Forbrukertilsynet), var de gjengangere blant de som fikk skriv om brudd på markedsføringsloven:

Stadig voksende følgermasse: Følgermassen har de siste årene sunket drastisk. Her kan man finne oversikt over lesertallene til bloggen:

Oppturer og nedturer har alltid blitt delt åpent og ærlig med vedkommendes publikum: Den delingen burde Vixen ha tenkt litt mer på, for Berg Eriksen er også kjent for:

La oss så se på hvor åpen dialogen har vært med leserne:

Og er dette å være ærlig ovenfor leserne sine?

Hele tiden delt åpent og ærlig med begge føttene godt plantet på jorda: Berg Eriksen hadde før avsløring av bilderedigeringen løyet i årevis på direkte spørsmål om redigering. Eksempelvis:

2011:

http://www.carolinebergeriksen.no/2011/08/06/bildedryss-nr-i/

2012:

http://www.carolinebergeriksen.no/2012/03/07/onsdag-2/
https://www.carolinebergeriksen.no/2012/10/01/new-in-by-malene-birger/

2013:

http://www.carolinebergeriksen.no/2013/04/22/30-days-challenge/

2014:

http://www.carolinebergeriksen.no/2014/10/28/a-girly-world/
http://www.carolinebergeriksen.no/2014/09/04/on-the-cover/comment-page-1/
http://www.carolinebergeriksen.no/2014/12/16/bloody-mary-x-mas/

Til slutt noen reaksjoner fra brukere på Kvinneguiden vedr. Vixen og æresprisen:

14 kommentarer om “Vixen: Ærespris med løgner

 1. Veldig bra! Dette er en pill råtten bransje som tydeligvis belønner verstingene nettopp fordi de er det og dermed spiller spillet best. Fy for skam!

  Likt av 2 personer

  1. Enig.
   Det er en som nevner idrettsbransjen vs influencerbransjen. Jeg kom til å tenke på er det noen som tror at idretten ville gitt Lance Armstrong – https://no.wikipedia.org/wiki/Lance_Armstrong – en ærespris etter han ble avslørt for å jukse?
   Dette viser vel hvor «råtten» bransjen er, når Vixen velger å gi ærespris til en person som i årevis (beviselig) løy til leserne sine, som lot mannen holde på (også i årevis) med kommentarjuks (uten noen konsekvenser), og til eieren av en bedrift som (også i årevis) har brutt markedsføringsloven, alkoholloven og barnekonvensjonen (kapittel 16 – retten til privatliv)?
   Jeg håper media skriver noe om dette.

   Liker

 2. Takk for velskrevet innlegg!
  Jeg skjønner ingenting av denne prisen. Eller dama generelt.
  Synes hun har en veldig intetsigende «personlighet», men leser innimellom da jeg synes det er helt utrolig fascinerende at noen kan være så overfladiske.
  Håper du sender dette innlegget til CBE!

  Likt av 1 person

 3. Hun var en av de første som begynte tjene store penger på blogg, hun har klart å leve av bloggen i mange år. Uansett om vi liker det hun driver med, å missliker mye hun gjør. Så er dama en pioner innen bloggverden her til lands, hun har proffe bilder, leverer alltid osv osv… Ser ikke problemet med denne prisen, innen blogg verden i Norge, så er hun en av de store.

  Liker

  1. Det er selvfølgelig lov å lukke øynene for alt det kritikkverdige, men da uttaler man seg på sviktende grunnlag. 😊
   At man lever av å blogge, samt har en mann som tar proffe bilder, bør ikke være god nok grunn for å fortjene en ærespris.

   Liker

  2. For de aller fleste oppegående mennesker så er det ikke beundringsverdig å håve inn store penger på å utlevere sine uvitende barn, på å leve på kanten av markedsføringsloven og alkoholreklameloven, på å oppfordre til shoppinggalskap og på å påvirke andre til å sprøyte inn restylane, dolle seg opp med løshår, løsvipper og løsnegler osv.

   En ekstremt overfladisk og verdiløs bransje som bare er med på å fylle verden med enda mer plastikksøppel og kroppshysteri.

   Vi trenger heller ikke å glemme at denne prisen fikk ikke CBE av leserne sine; hun har en helt elendig engasjementsrate hos følgende sine på under 1 %. Hun har ikke blitt stemt frem til en eneste pris av «publikum». Dette er en pris som hun har fått av juryen.

   Likt av 1 person

  3. Ja, Donald Trump har også gjort det svært bra på mange fronter. Tjent millioner, bygget bedrifter, er president. Han er en av de store. Jeg vil likevel si at jeg syns det han gjør er forkastelig og jeg skulle aldri støttet det han gjør eller står for. Men det er bra folk er forskjellige! For visse er prestasjoner, uansett hva det er på bekostning av, beundringsverdig og verdt å hylle.

   Likt av 1 person

 4. En ærespris fra en Vixenjury som består av blant annet kompiser (Moen) fremstår veldig useriøs. Underskriver ellers alt Ultiva skriver (som vanlig ☺️).

  Likt av 1 person

 5. Man trenger jo ikke å VÆRE perfekt; man kan bare LATE som.- «Fake it till you make it!»
  MEN: (sitat hentet fra psychologytoday.com)
  «If your motives are to prove your worth to other people, however, your efforts won’t be successful, and research shows that this approach actually backfires. A study published in the Journal of Consumer Research found that people who tried to prove their worth to others were more likely to dwell on their shortcomings. Ambitious professionals who wore luxury clothing in an effort to appear successful, and MBA students who wore Rolex watches to increase their self-worth just ended up feeling like bigger failures.»

  Likt av 1 person

Kommentarer er stengt.