En oppfordring

Til alle som er imot eksponering av barn hos influencere:

Influencere selger «følgertall» og «engasjement» til annonsører. Enkelte av dem velger dessverre å bruke barna i sin forretningsdrift, selv om det er i strid med Barnekonvensjonen.
Jeg tror dessverre at det eneste enkelte forstår er tap av inntekter. Min oppfordring er derfor å la være å trykke «liker» eller kommentere på bilder av barn som blir eksponert, samt la være å følge/avfølge influencere som eksponerer barn, slik at man iallefall ikke bidrar til at de kan tjene penger på å vise de frem. Er det behov for å sjekke en instagramkonto er det mulig uten å følge, så lenge kontoen ikke er privat.

Jeg tror at hvis vi er bevisst på hvor vi trykker «liker» og legger igjen kommentarer, samt hvem vi følger, kan det kanskje bidra til at «bloggerbarna» også får ha sitt privatliv i fred. Hva tenker du?

8 kommentarer om “En oppfordring

 1. Helt enig! Dette er det eneste de forstår! Folk flest bør også gå innover i seg selv og tenke på om det faktisk er greit å legge ut bilder og videoer av barn. Man hadde jo ikke funnet seg i det om man ble snikfilmet selv og fikk det publisert på offentlig internett. På Facebook så er det faktisk ikke lov å legge ut bilde av andre voksne uten å spørre, så hvorfor skal man kunne velte ut bilder av barna sine? Bare fordi de er for små og svake til å protestere så betyr det ikke at vi skal gjøre det! Det vanlige argumentet hos influencerne er jo at «utleveringen er delikat» (er barna matretter?) eller at barna får bestemme selv «når de blir større «. Barna privatliv brytes over en lav sko og det er virkelig ikke greit.. hvor mange av disse kommer f eks til å utvikle sosial angst og depresjoner av at det ligger ute tusenvis av bilder av dem på internett?

  Likt av 1 person

 2. Jeg er helt enig!
  Jeg følger ingen bloggere. Men jeg er veldig oppmerksom på hva jeg trykker «liker» på. Bilder av barn på åpne profiler får sjeldent / aldri likes.

  Likt av 1 person

 3. Er så enig med deg og jeg leser få bloggere. Å jeg er en person som aldri trykker liker på verken ig eller Facebook.
  Synes jo Anne brith har begynt og eksponere barna veldig mye i det siste. Å ble helt uvel i helgen når jeg så hvor mye hun eksponerte datteren. Å i tillegg drar hun med seg en blogger til som sørger for å legge ut sikkert 50 snap fra denne konkurransen de var på og det var bare små barn som var med..

  Likt av 1 person

 4. Virker jo som det er innlegg med barna som drar mye av leserene. Ser man kommentarene på Facebook så er det de innleggene som har mest likes og kommentarer. Føler jo det er kun 1 plassene til barna som teller. Det at de ble nr 3 blir ikke nevnt med ett ord.
  Hovedsaken bør jo være at hun er fornøyd med deres prestasjon om de blir nr 1,3 eller 10
  Å det burde ikke lages innlegg på innlegg om dette. La de konkurrere og trene i fred

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..