Anne Brith: Kvinner som hater kvinner

Oppdatert 18.02.19 kl. 17.50 (la til lenke til AB-blogginnlegg)

Anne Brith skal gi ut boken «Kvinner som hater kvinner». På Ark sin nettside står det bl.a.:

https://www.ark.no/boker/Anne-Brith-Davidsen-Kvinner-som-hater-kvinner-9788279009719?ref=home


Reaksjonene kom selvfølgelig på Kvinneguiden da det ble kjent, bl.a.:

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er screenshot_20190215-160317_chrome.jpg
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1231284-anne-brith-as/?do=findComment&comment=22955022


I forbindelse med at bokutgivelsen ble kjent, ble bloggforsiden erstattet med denne beskjeden:«

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er 20190215_201126.jpg
http://web.archive.org/web/20190215185046/https://www.annebrith.no/


En bruker på Kvinneguiden spør:

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er screenshot_20190215-103418_chrome.jpg
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1231284-anne-brith-as/?do=findComment&comment=22953209

Ja, hva mener hun? Hvis det er å holde kjeft når det gjelder hets, hat og nettroll så bør hun sjekke hukommelsen sin ved å lese følgende:

(Legg merke til at jeg har lenket til lagrede versjoner fra Anne Brith sin blogg, da hun har slettet innleggene. Hvorfor må man nesten spørre Anne Brith om.).

Noe annet mange lurer på er hvorfor Anne Brith underveis ikke har lagt frem dokumentasjon på netthetsen hun hevder å ha vært utsatt for? Det hadde jo gjort alt så mye enklere for henne? Når det ikke kommer noe, har man hittil ikke kunne tatt henne seriøst.

https://www.ark.no/boker/Anne-Brith-Davidsen-Kvinner-som-hater-kvinner-9788279009719?ref=home

Hva mener forresten Anne Brith med «ensom kamp»? Hun har jo underveis hatt støttespillere. Har hun glemt disse?

https://bloggomtoppbloggere.com/2018/03/30/sterke-kvinner-vs-kvinneguiden/


Om det likevel stemmer, så tenker jeg at den «ensomme kampen» kunne hun gjort noe med, hvis hun hadde ønsket det. Hadde vi fått sett hva som har foregått, ville hun nok ha fått støtte. Når det ikke kommer dokumentasjon, selv når lesere og media spør etter det, er det naturlig at man ikke blir trodd.

Dette er fra Anne Brith sitt kommentarfelt. Det ble helt stille fra henne, når hun fikk forklart at det gikk fint an å legge det ut. Jeg lurer på hvorfor?

https://bloggomtoppbloggere.com/2018/10/19/nar-trollet-kommer-ut-i-lyset/


I blogginnlegget «Hatet i kommentarfeltet» viste jeg til at Anne Brith sin troverdighet ble svekket etter at Dagens Næringsliv tok for seg «hatet» influenceren opplevde høsten -18. Det viste seg at influenceren ikke klarte/ville dokumentere (de injurierende?) påstandene sine, da avisen etterspurte det. «Hatet» viste seg den gangen å være saklig tilbakemelding til en annonsør. Viser til blogginnlegget jeg skrev om det «Hvem driver egentlig med injurie?

Det blir derfor spennende å se hva Anne Brith nå vil komme med i boken sin av dokumentasjon. Om det er negativ omtale, eller om det virkelig er hets, hat og trolling som mange har etterspurt dokumentasjon på, og som vi nå endelig kanskje vil få se? Eller er det kun Anne Brith sine tanker og følelser man får? Det kan være lett å føle med, men hvis der enda ikke foreligger dokumentasjon bør man tenke seg om.

Adina skrev et godt innlegg – Sterke kvinner vs Kvinneguiden – som jeg anbefaler til de som ikke har lest det. Jeg siterer følgende:

https://bloggomtoppbloggere.com/2018/03/30/sterke-kvinner-vs-kvinneguiden/
https://bloggomtoppbloggere.com/2018/03/30/sterke-kvinner-vs-kvinneguiden/

Om Anne Brith har fått kommentarer som har vært unødvendige, så vil nok mange også tenke at hun har lagt forholdene til rette for en slik «tone» i eget kommentarfelt. Viser til at hun har tillatt nedsettende kommentarer i eget kommentarfelt om andre. Jeg dokumenterte og skrev om det her: «Kommentarfeltproblematikk og redaktøransvar».  Selv etter Anne Brith fikk tilbakemelding om at kommentarene ikke var ok, så forstod hun ikke problemet, og lot leseren fortsette med de samme nedsettende kommentarene.

Anne Brith har også skrevet provoserende blogginnlegg. Viser til uttalelsen hennes om i avisartikkelen «Hun som alltid er på«, der hun forteller at hun har liggende «A, B og C-innlegg «, der A-innleggene drar flest lesere og brystkreftteksten er et slikt.

https://www.google.com/search?q=anne+brith+tre+skiver+fra+d%C3%B8den&oq=anne+brith+tre+skiver+fra+d%C3%B8den&aqs=chrome..69i57.10982j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8


Hun vet nok hva som provoserer og gir klikk, og hva som ikke gjør det. Og dermed tenker jeg hun vet at det kommer reaksjoner som hun kan tjene på med økt lesertall. Selvfølgelig skal man ikke tåle hat, hets og trolling, men man må da tåle at folk reagerer.

De som har fulgt med har også sett at Anne Brith har lagt ut blogginnlegg der folk henges ut. Jeg har samlet noen av det her: «Om å være slem».  Og slikt reageres det også på.

Videre har hun eksponert barna i sine SoMe-kanaler, der hun også har brukt barna i reklamer. Viser til «Anne Brith: Bruk av barn i SoMe». Bruk av barn i sine SoMe-kanaler er også noe Anne Brith har fått rettmessig kritikk for. Viser til blogginnlegget jeg skrev vedr. Caroline Berg Eriksen – «Hvorfor er det problematisk å dele fra barnas liv i sosiale medier?«


Noe annet er reaksjoner i forhold til annonsørene. Det er forbrukere som har blitt skuffet over at visse annonsører har samarbeidet med Anne Brith ut fra de kritikkverdige forholdene ved influenceren – oversikt her – og dermed brukt forbrukermakten sin og sendt de mail. Det er ikke hat, hets eller trolling. Selv om Anne Brith har ment det. Viser til:

https://www.ark.no/boker/Anne-Brith-Davidsen-Kvinner-som-hater-kvinner-9788279009719?ref=home


Ja, spørmålet blir derfor hvilken kamp er det Anne Brith har ført? Og vet hun egentlig hva nettroll er for noe?

https://no.m.wikipedia.org/wiki/Trolling_(Internett)
Temaet «hets og hat i SoMe» er viktig, men jeg tror det er feil person som skriver bok om det. Jeg håper at media tar jobben sin på alvor, og setter seg inn i hva dette handler om, og anmelder boken hennes ut fra det. Og at de får med seg at Anne Brith har prøvd å gjøre det hun beskylder andre for: «Ødelegge for dem». Viser til:

 

Til slutt noen kloke ord fra en bruker på Kvinneguiden (er mange av de der inne, selv om Anne Brith flere ganger har skrevet negativt om brukerne der):

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er screenshot_20190215-110855_chrome.jpg
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1231284-anne-brith-as/?do=findComment&comment=22953526

Flere innlegg vedr. Anne Brith finner du her: https://influencere.wordpress.com/annebrith-no/

35 kommentarer om “Anne Brith: Kvinner som hater kvinner

 1. Asti, jeg håper flest mulig, også media, fanger opp bloggen din og leser det du skriver! Du har fanget opp alt som er verdt å lese om Anne Brith og «nettrollene» i dette innlegget, saklig og oversiktlig! Kudos! 👏👏👏

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk. 🙂 Jeg håper det meste er kommet med. Jeg oppdaterte akkurat innlegget, da jeg kom på blogginnlegget til BOTB om «Sterke kvinner vs Kvinneguiden» som viser at kampen til Anne Brith kan jo ikke ha vært helt ensom. Måtte legge til det. 🙂
   «Problemet» er at her finnes så mye dokumentasjon på ulike forhold som har blitt tatt opp, og det er litt av en jobb å finne alt igjen.
   Denne gangen har jeg brukt litt tid på å skrive blogginnlegg pga det.

   Liker

 2. Flott inlegg @Asti 👏

  Som den KG-brukeren du siterer er jeg også i tvil om AB egentlig er tjent med å provosere andre til å fortelle sine historier om AB.

  Likt av 1 person

 3. WORD! Veldig bra skrevet. Jeg er motstander av hets men mener at saklig kritikk (negativ såvel som positiv) bør man ha. Jeg er spent på om AB skiller på nettroll og de som er uenig med henne.

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk. ❤ Jeg er også spent, men kommer ikke til å kjøpe boken. Får vel låne den på biblioteket.

   Liker

 4. Med tanke på at Anne Brith Davidsen har hengt ut alle eks’er, tidligere sjefer, lesere, nærmiljøet på Sørumsand og til og med egne barn på internett så bør hun være VELDIG forsiktig .. tenk om ett eneste ett av disse menneskene velger å ta bladet fra munnen…

  Likt av 1 person

 5. Jeg skulle gjerne ha hørt fra noen av damens tidligere samarbeidspartnere, ekspartnere, «Bloggerne»-deltakere, venner eller andre …… (Kommentar fra Asti: Jeg har fjernet noe tekst).

  Jeg håper virkelig at det kommer tilstrekkelig med lys på dette xxxx i forbindelse med bokutgivelsen slik at det endelig sprekker. Hun har fått gjort nok ….. (Kommentar fra Asti: Jeg har fjernet noe tekst).

  Likt av 1 person

  1. Jeg håper at «alle» sider kan komme frem, og at media ikke bare lytter til ene siden. 🙂

   Jeg fjernet noen ord i kommentaren din, slik at vi ikke risikerer å bli saksøkt eller anmeldt. Håper det er i orden.

   Liker

  2. Homer: Enig med deg, men tror dessverre ikke at man får høre noe fra den andre siden. Det er jo blitt dokumentert at AB kontakter arbeidsgivere, ansetter hacker og politianmelder folk. Det i seg selv, kan være skremmende nok til at folk tør å stå fram.

   Likt av 1 person

 6. Jeg blir litt provosert. Disse bloggerne er veldig gode til kun å se sin side av saken. Det virker som om de er enige seg i mellom også. Jeg tviler ikke på at de mottar hets. Men mye er saklig kritikk og spørsmål ved manglende merking av reklame, retusjering av bilder og eksponering av barn.

  Bloggerne er helt utrolig flinke til å legge seg i fosterstilling, så fort de møter motgang. Jeg fulgte pappahjerte for noen år siden. Jeg husker jeg + en annen leser stilte spørsmål med noe han hadde gjort. Det endte i eget innlegg hvor det var klaging opp og ned i mente, om hvor mye kritikk de fikk. Fra min side var det ikke kritikk. Kun et oppriktig spørsmål for jeg lurte. Jeg sluttet å lese bloggen etter det og mistet all respekt.

  Likt av 1 person

 7. Jeg er sikker på at det ikke kommer fram nye nytt i den boka som hun ikke har delt før. Ellers tror jeg helt sikkert at man får med seg alt innholdet gjennom bokanmeldelser, intervju og diskusjoner på KG. Med tanken på alle lenkene om AB på FB siden til forlaget, kommer det nok til å brenne under føttene hennes rundt boklanseringen og også i tiden etterpå. (Kanskje får man høre ofrenes versjon.) Det ble brått veldig stille etter at hun gikk ut med bokprosjekter sitt i går. Spent på om hun fullfører. (Har hun noengang fullført noe prosjekt?) Ser for meg at boken blir propp full av selvskryt om hvor snill og godhjertet hun er, oppfordringer om at man skal «være snille mot hverandre, løfte hverandre opp, ikke omgi seg med negativitet + selvfølgelig offerhistorier der hun er offeret og hvor alle har vært/er så fæle mot henne. Med andre ord, så vil man få høre alt man har hørt utallige ganger før.

  Likt av 1 person

 8. Asti leverer! Som alltid! 😘
  Du får sagt alt, det enste som gjenstår er å applaudere! 👏🏻

  Liker

 9. For et fantastisk stykke arbeid! Dette innlegget kommer til å bli viktig i tiden framover!

  Og så må jeg skryte litt av Astis arbeidskapasitet! Innlegg som dette krever mye arbeid, de er ryddige, faktabasert, veldokumentert og godt skrevet! Jeg tror til og med hun leser korrektur! Hvis vi sammenligner med influensene hun skriver om blir man flau på deres vegne.

  De jobber mye hardere enn alle andre! Men de biter tenne sammen og står på gjennom frisørbesøk, spabehandlinger og overtid med middag hos venner, med noe godt i glasset og selfies i speilet i gangen.

  Det er ikke jobb, det er oppskriften på en vellykket helg!

  Så takk Asti, for at du gjør min jobb som kritikker mye lettere!

  Liker

 10. Veldig godt skrevet! Fantastisk at noen belyser det ABD holder på med og ikke hennes egne surving på egen plattform.
  Spent på innholdet i boken. Kommer ikke til å kjøpe den eller lese den selv, så håper enten du eller Adina kan oppsummere innholdet, som jeg har en formening om at jeg vet hvordan blir allerede. Går jo bare i samme tralten si!
  Bøyer meg i støvet. Knallbra blogg!

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk. Denne må jeg høre på. 🙂
   Holder på å skriver innlegg om Anne Brith og hetsen som visstnok kommer fra kvinner.
   Skal se om jeg får lenket til podcasten der. 🙂

   Liker

 11. Er det mulig?! Du er en av disse nettrollene AB snakker om i hennes viktige bok. Kvinner som deg burde være støttende mot andre kvinner, ikke ‘tolke’ hemningsløst i vei . Du , og dine lesere er prototypen på misunnelige mennesker som ikke unner andre suksess. FY!! Heia Anne Britt og andre sterke kvinner i media!

  Liker

Kommentarer er stengt.