Anne Brith: Offerrolle?

Jeg må først starte med å be om unnskyldning for at jeg skriver enda et innlegg om Anne Brith, men hun kan ha en provoserende innvirkning. Og jeg lar meg rive med, og skriver innlegg om det. 😉


Hva skjedde?

Andersen og Jakobsen la først ut podcasten: «Kalte vi henne nettopp for Anne Dritt? Jentene fyrer løs på bloggere som setter seg i offerrollen og ler av «kvinner som hater kvinner». De angret imidlertid etter noen timer, og erstattet den med: «Vi gikk kanskje litt hardt ut»der de samtidig ba om unnskyldning.

VG fikk det med seg og tok kontakt med Andersen, Jakobsen og Anne Brith. I avisartikkelen kom følgende frem:

Var det en hyggelig og fin tone, eller gråt Anne Brith?

Dette har fått Andersen og Jakobsen til å reagere. På instastory har de igjen vist til at Anne Brith inntar en offerrolle. Fritt gjengitt fra «Instagram Stories of Andersen og Jakobsen’s Podcast»

19.2.2019, 16:57:20:

I dagens pod snakket Kristina og jeg om Anne Brith og den posisjonen hun har satt seg i, der hun har gjort ting på ting, som har gjort at hun har fått nok netthets, til å måtte skrive en bok som heter «Kvinner som hater kvinner».

19.2.2019, 16:58:19:

Vi ringte til Anne Brith for å unnskylde, og for å ønske hun inn i podden for en konstruktiv debatt. Anne Brith hadde ikke tid til å prate mer veldig lenge akkurat da, så jeg forklarte greia på SMS, og så ringte hun meg opp igjen. Vi hadde en veldig hyggelig samtale. 

19.2.2019, 17:00:11:

Så leser vi i VG at Anne Brith er så uhyre lei seg nå, og har grått i dag for det fæle vi har gjort mot ho. Det er bullshit. Nå setter hun seg i en offerrolle som er kvalmende å se. Jeg snakket med Anne Brith flere ganger i dag, det har vært en hyggelig og fin tone. Det har ikke vært noe gråting, eller Shit Shaming.

19.2.2019, 17:00:46:

Eller noe som det der. Vi inviterte henne til Kristiansand. All reise, fly, opphold. Alt sammen er dekket. Vi har lyst å ha en konstruktiv debatt. Jeg trodde at ting var greit. Og så får jeg lest i VG at vi overhode ikke har skvært opp. At hun er så uhyre lei seg 

19.2.2019, 17:01:03:

Og det er den kvalmende siden med dette her. Jeg vet ikke hva jeg skal si en gang. Jeg blir bare så satt ut at det går ikke an.

Offerrolle

De er ikke alene om å vise til at Anne Brith inntar offerrollen, her en kommentar fra Kvinneguiden:

https://forum.kvinneguiden.no/topic/1231284-anne-brith-as/?page=5&tab=comments#comment-22427971


Selv husker jeg da Anne Brith skulle be om unnskyldning, men det fremstod isteden som et offerinnlegg. Jeg skrev om det her.

Det kan se ut som Anne Brith lett inntar offerrollen. Tro om det er det hun også vil gjøre i boken «Kvinner som hater kvinner»?

Privatliv?

Da jeg leste VG sin artikkel stusset jeg forresten over påstanden om at de hadde diskutert privatlivet hennes i detalj:

Ble virkelig privatlivet til Anne Brith diskutert i detalj? Ikke i følge de som fulgte med fra Kvinneguiden:

https://forum.kvinneguiden.no/topic/1231284-anne-brith-as/?do=findComment&comment=22978704

Jeg hørte også podcasten, og er enig. Den som velvillig har fortalt fra sitt privatliv har vært Anne Brith. Og det fortsatte hun med senest i dag, fra «Instagram Stories of Andersen og Jakobsen’s Podcast» –


19.2.2019, 16:59:56:

Anne Brith langer ut i det vide og brede om eksen. Jeg prøver å forklare ho at dette har ingenting med eksen din å gjøre. Vi gir vel blanke f i forholdet ditt. Dette handler om den posisjonen hun har satt seg i bransjen som influencer.


19.2.2019, 17:00:55:

Det gikk hun rett over hodet, og hun fortsatte og prate om eksen. Sa masse ting som var konfidensielt. Som jeg ikke er interessert i å fortelle videre. Jeg skjønner ikke hvorfor hun forteller superhemmeligheter til meg …

For min del minner det om å innta en offerrolle. Dvs når Andersen og Jakobsen ville snakke om hvordan Anne Brith kan provosere (slik jeg oppfattet det), ville hun heller snakke om eksen sin, dvs. privatlivet sitt til de hun mente utleverte det samme dag. Det gir jo ikke mening.

Er det slik Anne Brith møter all kritikk? Dvs stenger den ute, og vil heller snakke om det som hun opplever som negativt i livet sitt? Hva gjør det i tilfelle med folk som må forholde seg til det?

Det er ikke bare jeg som tenker slik. Fra Kvinneguiden:

https://forum.kvinneguiden.no/topic/1231284-anne-brith-as/?do=findComment&comment=22980129


Da jeg hørte på instastorien, fikk jeg flashback til da Anne Birth fortalte Adina om hva hun hadde blitt utsatt for. (Lagt til, Adina skriver om det her.). Ikke noe nytt altså…

25 kommentarer om “Anne Brith: Offerrolle?

 1. (…. fjernet begynnelsen). Til å være så opptatt av fasaden er det sjokkerende hva hun “tør” vise utad. (Tør i hermetegn, for jeg tror ikke hun klarer å la være.) (… fjernet slutten). 😦

  Liker

  1. Jeg fjernet noen setninger, da jeg har redaktøransvar. Håper det er i orden. 🙂
   Anne Brith burde ha fått seg en dyktig manager som kunne hjelpt henne.

   Liker

 2. Anne Brith Davidsen henger jo ut alle som ikke tilber henne. Eks’er, tidligere sjefer, lesere henges ut med fullt navn, hun har hengt ut nærmiljøet på Sørumsand flere ganger. Hun henger også ut egne barn ved å spekulere i legningen til en av dem (i eget blogginnlegg), ved å la en av dem reklamere for fotvortesalve, hun la også ut bilde av den ene som satt på do (noe hun slettet etter massiv kritikk) osv. Hun har fått en hacker (Mia Landsem) til å prøve å hacke seg inn på Bloggenomtoppbloggere. Den dama der er rett og slett farlig.

  Liker

  1. Eksemplene du viser til stemmer såvidt jeg har fått med meg,
   Og for de som har vært utsatt for henne så har det nok ikke vært kjekt. Og mange begynner nok å oppfatte henne som «farlig» slik du viser til, dvs. man vet aldri hvem hun vil anmelde eller henge ut «neste gang».

   Dokumentasjon:
   – Bruk av barn i SoMe: https://influencere.wordpress.com/annebrith-bruk-av-barn-i-some/
   – Diverse: https://influencere.wordpress.com/annebrith-diverse/
   https://www.dn.no/medier/blogg/bloggere/sosiale-medier/toppblogger-forsokte-a-lokke-bloggpoliti-i-internettfelle/2-1-475466
   https://bloggomtoppbloggere.com/2018/10/30/fra-bakeblogger-til-hacker/

   Liker

 3. Wow, jeg er stum av beundring! Stum fordi dette var nok et knallbra innlegg- og måten Anne Brith oppfører seg på! Jeg finner ikke ord!

  Liker

 4. Tar av meg hatten for deg og dokumentasjonen! Er ærlig talt RYSTET over hvordan bloggere får ture frem og slippe bøker bare fordi! Ikke oppnådd noe som helst av vurderingsverdig, men slipper til på alt av plattformer! Det er så uprofesjonelt av forlaget å publisere noe slik overhodet! HVIS hun ikke utleverer navn i boken, så vil folk føle seg truffet likevel. MAKAN!!!!!!

  Liker

 5. Jeg skjønner heller ikke hvilket privatliv hun sikter til? Hvis Andersen og Jakobsen vet noe om hennes privatliv, så er det vel fordi hun selv har gjort det offentlig? De snakket jo hovedsakelig om clickbaits, nakenbilde på snap og at de fikk vondt av barna og pizza-kjæresten. Ikke noe som allerede er ute her på internett. Jeg er vel en av de få som syns det var bra de slettet episoden, for de som ikke kjenner AB så satte det dem bare i dårlig lys, og alle vet jo hvor ivrig AB er med anmeldelser..

  Liker

  1. Enig med deg. 🙂
   Jeg har hørt gjennom podcasten tre ganger, og det er ikke noe som blir tatt opp der som ikke Anne Brith selv har offentliggjort.
   Medierettsadvokat Jon Wessel-Aas har uttalt at aktører som selv ber om offentligheten og driver kommersielle blogger, må kunne tåle omtale av sin offentlige aktivitet, også negative karakteristikker. Dokumentasjon: https://bloggomtoppbloggere.com/2018/03/30/sterke-kvinner-vs-kvinneguiden/

   Nå har Anne Brith visstnok valgt å sende saken over til Elden for vurdering av rettslige skritt mot Andersen og Jakobsen (i følge melding på snapchat).

   Likt av 1 person

 6. Jeg var en av de som reagerte på det som ble sagt på podcasten. Jeg opplever at det generelt er så mye negativt som blir skrevet og sagt innen So-Me verden. Negativitet, kritikk og også hets. Det er en trist utvikling. Når Anne Brith blir omtalt som koko, psyko og sår tvil om hennes mentale helse, så har det godt for langt. Jeg leser bare bloggen henne nå og da, men jeg fått med meg hvor mye dritt hun får. Det er ikke rart hun kommer i forsvartposisjon. Hva ønsker folk å oppnå med alt dette negative hun tydeligvis ble bombardert med. Ønsker man å ødelegge henne som menneske. Er det da det stopper?

  Liker

  1. Det var mye bra i den podcasten, og det var noe som de kunne latt være å ta opp.
   Når det er sagt, så har medierettsadvokat Jon Wessel-Aas uttalt at aktører som selv ber om offentligheten og driver kommersielle, de må kunne tåle omtale av sin offentlige aktivitet, også negative karakteristikker. Dokumentasjon: https://bloggomtoppbloggere.com/2018/03/30/sterke-kvinner-vs-kvinneguiden/
   Jeg vet ikke helt om Anne Brith er inneforstått med det?

   Jeg er ikke enig med deg i at det er mye negativitet, kritikk og hets i SoMe-verden. De som blir kritisert er påvirkere som i dag får komme til ordet (så og si ukritisk) i media. Og de som får kritikk har som oftest gjort noe som gjør at det er viktig å ta det opp. Eksempelvis Anne Brith:
   – Bruk av barn i SoMe: https://influencere.wordpress.com/annebrith-bruk-av-barn-i-some/
   – Diverse: https://influencere.wordpress.com/annebrith-diverse/

   Anne Brith har selv hengt ut folk, eksempelvis «Toppblogger ringte arbeidsgiver og truet med anmeldelse av kritiske lesere» – https://www.dn.no/markedsforing/blogg/bloggere/markedsforing/toppblogger-ringte-arbeidsgiver-og-truet-med-anmeldelse-av-kritiske-lesere/2-1-471746

   Nei, det er ingen som ønsker å ødelegge Anne Brith som menneske, men hun velger selv å gå inn i «kriger» med andre. Hvorfor er det slik at Anne Brith oftere enn andre bloggere havner i konflikter med andre? Jeg hadde ikke orket å holde på slik hun har gjort, men hvis det er dette Anne Brith vil, så får hun også reaksjoner tilbake, siden hun langt fra er uskyldig selv.

   Dokumentasjon:
   Diverse – https://influencere.wordpress.com/annebrith-diverse/
   Febr. -19. Asti – Kvinner som hater kvinner – https://influencere.wordpress.com/2019/02/16/anne-brith-kvinner-som-hater-kvinner
   Okt. -18: BOTB – Når trollet kommer ut av lyset: https://bloggomtoppbloggere.com/2018/10/19/nar-trollet-kommer-ut-i-lyset/
   Okt. -18: BOTB – Fra bakeblogger til hacker (?): https://bloggomtoppbloggere.com/2018/10/30/fra-bakeblogger-til-hacker/
   Februar 2018: Asti – Publiserte opplysninger om 39 skattelistesøkere: https://influencere.wordpress.com/2018/02/15/ab-no-publiserte-opplysninger-om-39-skattelistesokere/

   Likt av 1 person

  2. Hun driver en bedrift hvor forretningsstrategien er å gå løs på alle, for å så tre inn i offerrollen for å tjene penger på denne. Det startet allerede når hun var med i hele Norge baker hvor hun hadde unnskyldninger for det meste, det var klippet feil også var det en eks som ikke i vater som gjorde at hun oppførte seg slik hun gjorde. Hun evner ikke å ta selvkritikk og gå i seg selv mtp alt som går galt. Hun skyter rett å slett spurv med kanon, og det funker ikke alltid. Det viser seg i alle samarbeid som har gått i vasken.

   Liker

  3. Problemet Stine, er at ingenting av den hetsen hun sier hun får er dokumentert. Jeg er en av de hun har kalt nettroll og jeg har aldri sendt henne verken hets eller nedsettende kommentarer. Men å fremstille meg som nettroll ga henne sympati, klikk og penger….

   Likt av 1 person

 7. Asti, både du og jeg vet at det er mange som ønsker å ødelegge for AB. Folk som er så usaklig at det grenser til det latterlige, om det ikke hadde vært bare tragisk. Da hun fortsatt var sammen med eksen var det ofte kommentarer på at de ikke ville ha henne ti Bærum, hun var ikke bra nok. Man kan vel bare undre hvorfor, men hvis det ikke er hets, så vet ikke jeg. Hun var eldre enn han, absolutt alt klarte noen å vri negativt. Jeg vil påstå at det er flere enn AB som trenger hjelp, det er ikke normalt å være så opphengt i et annet menneskes liv og levnad.
  Selvsagt melker hun det hun kan melke, hun vet at saueflokken bræker hjerneløst i vei.

  Jeg hørte den uredigerte versjonen. Den var stygg. Veldig stygg. Jeg er ikke tilhenger av AB, jeg er ikke tilhenger av noen som utleverer sine barn i offentligheten, men jeg er tilhenger av ærlighet og rettferdighet. At du, Asti, som jeg har syntes var en av to gode bloggere, klarer å være så farget av din antipati mot henne at du ikke synes podcasten var stygg, det skuffer meg stort.
  Du er en av de som folk leser, anser som rettferdig og sannhetssøkende, dokumenterende, når du synes førsteutgaven ikke var ille, da legitimerer du muligens for mer hets, Pytt, såpass må hun tåle, hun som….

  Jeg er, akkurat nå, rystet langt inn i sjela over hva du får deg til å forsvare, å si at det ikke var ille. Hva er ille i din verden?

  Jeg får assosiasjoner til forfølgelsen av enkelte politikere. Når pressen har funnet en jakter de i flokk og de gir seg før vedkommende ligger der. Tom og pensende. Neste som blir borte; TSG.

  Men kanskje mer og mer ser jeg at du har valgt deg ut dine, de forfølger du. Ja, forfølger. For du skriver kun om dem, selv om det er et stort utvalg å ta av.

  Det er mødre der ute som går disse en høy gang når det kommer til å eksponere barna sine.

  Liker

  1. K: Nå legger du ord i munnen på meg.
   1. Jeg vet ikke at folk er ute etter å ødelegge for henne.
   2. Jeg skrev at det var ting som de ikke burde ha sagt i podcasten.
   Jeg oppfattet ikke podcasten som hetsende. Det var stygge karakteristikker, men de som søker offentligheten må dessverre tåle mer enn andre. Det er ment i forhold til hva man bør tåle (juridisk), hvis man vurderer å forfølge noe rettslig. Og det virker ikke som Anne Brith kanskje er helt klar over det.

   Jeg har skrevet om hets her: https://forum.kvinneguiden.no/topic/1047686-bruk-av-hets-i-ryddemelding/ . Jeg har altså vært opptatt av at man ikke skal «misbruke» ordet hets i lang tid. Uavhengig av Anne Brith eller andre….

   Ja, der er helt sikkert andre som er verre enn de jeg skriver om, men jeg har gjort mitt valg ut fra hvem som låg blant de 20 øverst på Blogglisten over tid, kombinert med hvem som var mest omdiskutert på KG. Jeg ønsker å skrive om bloggere jeg har fulgt med på – ha godt nok grunnlag for å uttale meg. Jeg har ikke tid til å begynne å sette meg inn i andre bloggere. Synd at du mener jeg forfølger noen.

   Likt av 1 person

  2. Nå overdriver du KK så til de grader at det bare blir useriøst. Hva alle andre gjør i forhold til eksponering er totalt irrelevant, det samme gjelder hvem som trenger hjelp og hva Asti er opphengt i! Samme gamle regla hver gang Asti har gjort en kjempejobb rundt dokumentasjon om shady oppførsel på nett. Kanskje det er på tide at KG hønsene også skriver bok? Hvor man plukker løgnene de diverse bloggere de hverandre? Det er nok å ta av.

   Likt av 1 person

  3. Asti, du vet ikke at folk er ute etter å ødelegge for henne? Du, som jeg, leser bloggen om toppbloggere. Der gikk det til tider ei kule varmt, Adina var flink å slette, men det gikk så langt at hun måtte presisere reglene for bloggen, bla forbud mot offentlig boikott.
   Så jeg har i allefall sett at folk er ute etter å ødelegge for AB, trist at du ikke har fått det med deg.

   Må tåle mer enn andre? Nei, ingen skal måtte tåle noe som helst i regi at det mennesket de er. Det er det de gjør som skal være fokus for kritikk.

   Er det rart at unger sliter? Må ha psykolog fra barneskolealder, når ikke engang voksne folk klarer å la være å spekulere, sladre og snakke stygt om andre.

   Nei, jeg forsvarer ikke det AB har gjort, men hun er bare et menneske hun og. Flere ting har hun beklaget, men selv beklagelsene er ikke god nok, tidlig nok, flat nok. Sannheten er at de vil ikke ha noen beklagelse for da kan de ikke fortsette hat- og hetskjøret sitt.
   Når ting dras opp og opp igjen, tygges og spyttes ut, noe er ikke kaldt før det tygges om igjen, noe må smake beskt. Hva er hensikten?

   Jeg sitter på et ferdig gjesteinnlegg, har jobbet med det en stund (når jeg først gjør noe sånt så skal det være kvalitetssikret i alle ender, som alt annet jeg skriver) trenger bare litt finpussing, har vurdert om jeg skull sende til deg eller Adina.
   Nå tenker jeg at det har ingen hensikt, mistet litt av inspirasjonen til å bidra, det har ingen hensikt. Meningen om andre er opp og avgjort, nøytraliteten og intrigiteten jeg trodde eksisterte er ikke lengre synlig for meg.

   Liker

 8. Jeg tenker at vi får foreta en ekstremt heftig kronerulling, så får Asti frikjøpt nok tid fra jobben sin til å ta for seg mer enn de 4-5-6 kommersielle bloggerne som hun allerede holder i ørene 🙊🙈🙉 Enten driver Asti med forfølgelse og er besatt fordi hun kun har valgt ut de mest kyniske og uetiske kommersielle bloggerne, eller så har hun ikke noe liv fordi hun bruker for mye tid på bloggere 😂🤣 Må jo bare le.

  Stor applaus til deg, Asti. Som dokumenterer saklig og rolig begrunner dine påstander, som aldri er giftig og passiv-aggressiv. Du parkerer kritikerne dine på en verdig måte, uten å være spydig eller å slippe andre løs på dem, slik vi ser at f eks Caroline Berg Eriksen gjør 🤩😍 Her har de aller fleste bloggere og SoMe-personligheter MYE å lære 👌💪

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk. Det var fint sagt. ❤
   Jeg elsker jobben min, så den vil jeg helst beholde. 🙂
   Dette er "hobbyen min", gjør det istedenfor å se på tv.

   Liker

 9. Av de siste IG poster ser det ut som det har rablet for AB. Det ser ut som hun skal sprekke av sinne. Håper inderlig at «Doktor Nils» som kommenterer, kan hjelpe henne. Lurer på om denne Doktor Nils vet hvem hun virkelig er…

  Liker

Kommentarer er stengt.