Anne Brith: Kvinnedagen

Oppdatert 08.03.19 kl. 13.30

Gratulerer med dagen alle sammen. Her finner dere parolene for hele landet.

Siden bloggen min handler om å skrive om «utvalgte» influencere, og den som stikker seg ut for tiden er Anne Brith, vil jeg ta opp at hun benytter seg av kvinnedagen til å rakke ned på kvinner som skriver på Kvinneguiden, og da uten å skille mellom hvem som er saklige, usaklige og de som hetser. Dokumentasjon her.

På forsiden til Dagbladet ligger det i dag lenke til en video, der Anne Brith får komme til orde med følgende tullete uttalelser:

Tør å stå for det du sier. Det betyr at det du skriver anonymt, så skal du også tørre å stå for dette i det virkelige liv. Og tør å vise hvem du er.

Har du ikke noe bra å si kan du bare logge av.

For noe vås. Retten min til å være anonym er begrunnet i ytringsfriheten. Jeg står imidlertid for det jeg skriver, men er ikke så dum at jeg «står frem» og «viser hvem jeg er», for så å risikere å motta trusler. Det er en reell frykt skapt av blant andre Anne Brith Davidsen. Dokumentasjon:

Anne Brith tar opp i boken (s. 81-85) at hvis man er i mot bl.a. bruk av barn i SoMe, men hun/de er uenige, da bør man slutte å si fra. Det kan virke som hun ønsker et samfunn, der man ikke skal ha lov til å si fra, når man er uenig med noen. Jeg har vært opptatt av å tale barnas sak i årevis både gjennom jobb og privat, og det kommer jeg til å fortsette med. Uansett om noen er uenig med meg. Det er en rettighet jeg har. Viser til «Vi kan ikke kreve ikke å bli såret. Men vi kan kreve ikke å bli krenket. | Einar Øverenget«:

Beskyldninger om hat må ikke bli en ny måte å krenke på.

I videoen beskylder hun Kvinneguiden for å ha diskutert henne i 8 år. Det er så urederlig, når sannheten er at den første tråden om Anne Brith først dukket opp i august -15, dvs. for ca. 3 1/2 år siden. Dokumentasjon her.

I Nettavisen får hun i dag også komme til orde med følgende:

Kvinnedagen er den dagen vi skal samle kvinnene, der vi skal stå sammen, og kjempe for de samme rettighetene – mens dette er det motsatte. Boken min viser at kvinner er kvinner verst. Vi kvinner klarer ikke å samle oss.

Hvor i boken dokumenterer Anne Brith at kvinner er kvinner verst? Det var ikke dokumentert en eneste gang. Det man imidlertid kan finne dokumentasjon på, ved å gå inn på Rampelyset på Kvinneguiden er at kvinner står sammen, og tar opp kritikkverdige forhold ved influencerbransjen. De samme kvinnene er også opptatt av å stå opp mot stygge kommentarer, og sier fra at det ikke er i orden – enten på forumet eller til moderatorteamet. Dette kommer ikke frem i det hele tatt i boken.

Motivet til Anne Brith ser ut til å være et ønske om å begrense retten vår, og da spesielt kvinners rett til å:

 • Ytre oss anonymt.
 • Være kritisk og uenig med henne.

Jeg har skrevet om temaet her.

Hva er Anne Brith sin begrunnelse for at man ikke skal være anonyme på nett, når forskning viser at det er mest hets under fullt navn? Dokumentasjon her.

Hvorfor angriper Anne Brith andre kvinner på en urederlig måte, der hun ikke viser hele bildet, men kun vinkler boken og utsagn i media, slik den skal bekrefte hennes syn på kvinner?

Hva er begrunnelsen til Dagbladet og Nettavisen, for å være mikrofonstativ for Anne Brith, slik at hun får spredt slikt vås og dritt på kvinnedagen?

Jeg vil legge til at Anne Brith opplyste på instastory den 24.02.19 at hun skulle informere om sine planer for fremtiden hos God Morgen Norge den 08.03.19:


24.2.2019, 13:45:27
http://web.archive.org/web/20190224142416/https://storiesig.com/stories/annebrith.no

Det ble ikke noe av. Vi får håpe at GMN har begynt å forstå, og at de ikke vil gi henne mer taletid om dette. I tilfelle vil jeg gi dem skryt for det.

19 kommentarer om “Anne Brith: Kvinnedagen

 1. Et hån mot kvinnedagen at denne boka blir presentert som et bidrag i kvinnekampen.
  Bare denne konklusjonen «Boken min viser at kvinner er kvinner verst. Vi kvinner klarer ikke å samle oss» faller jo med et brak på sin egen urimelighet.
  Skuffende at media kaster seg ukritisk over boka, gir oppmerksomhet og lar Anne Brith sverte dagen med sitt unyanserte kvinnesyn og mørke kaker i cellofan.

  Liker

 2. Nydelig, Asti. ❤ Jeg synes det er trist at det virker som om pressen har lagt bort VVP i all sin omtale av både AB og boken hennes. Og hvis hun ønsker å kjøre kamp mot nettroll, burde hun begynne med å rydde i sine egne kommentarfelt på Facebook og IG. Der er det jammen nok å ta tak i!

  Gratulerer med dagen!

  Liker

 3. Godt arbeid – som alltid! Jeg har mistet respekt for de som kaller seg journalister, selv om jeg forstår at klikkåte-strategien er like populær hos tabloidene som hos bloggene. AB må jo være sjeleglad for at det finnes så ryggradsløs media som ikke skjønner at de blir bløffet til.

  Liker

  1. Jeg vet at det finnes gode journalister, men de som hittil har latt AB få komme til orde uten godt nok tilsvar, mener jeg er en skam for yrkesgruppen.

   Liker

 4. Bra jobba, du utgjør en viktig motvekt, i ærlighetens og rettferdighetens navn.
  Og dette med ABs mening om å stå for det man sier; hvorfor slettet hun så mye av det hun selv sa (og gjorde…)?

  Liker

  1. Kanskje for å slette bevisene? Internet glemmer aldri og det er flere som sitter på hele «arkivet» av hennes slettede blogg og dermed også alle løgnene og selvmotsigelsene hennes. Heldigvis.

   Liker

 5. Det er ikke en eneste ting den damen gjør eller sier som overrasker lenger. Hun er en kjedelig reprise på seg selv. Det går liksom snart ikke an å falle dypere som menneske i mine øyne. Når man lyver i boken, i bloggen, i media, på TV, så sier det hva du er laget av. Det er bevist så utallige ganger at veldig mye av det hun sier er fabulering, løgn og fri fantasi og at hun pynter og vrir på historier så det skal sette henne i et godt lys.

  Det som imidlertid var jordskjelvfaktoren for meg er hvordan det står til med flere av de norske journalistene. Mange er en skam for yrket sitt og burde fratas stilling og tittel. Det de lager er ikke på noen måte representativt for journalistikk. De er bloggere mer enn journalister når de kaster objektivitet på bålet, ensidig fremstiller en sak, ikke gjør noe grunnarbeid, undersøkelser, finner fakta eller stilller med en kritisk sans. Er de så redde for Annebriths skremsler og utallige anmeldelser at de velger bort nøytralitet og står som tafatte høns og lar Annebrith få et talerør for sine løgner?

  Dette er hva jeg trodde journalistikk blandt annet var: (hentet her: https://snl.no/journalistikk)
  «Journalistikken skal belyse en sak fra flere sider, den skal gjerne være undersøkende og benytte en bredde av kilder, og kildene skal primært være åpne slik at folk selv kan besiktige dem. Alle kilders etterrettelighet, kompetanse og motiver skal kritisk vurderes. Fakta skal sjekkes. Blir noen angrepet, skal vedkommende samtidig eller snarest mulig få svare på kritikken eller beskyldningene.»

  Nå har diverse journalister klart å dra journalistikk ned på et nytt lavmål, i latskap og dårskap driter de i alt det en journalist bør stå for, for det er jo ekstremt mye enklere å bare gjengi alt en person sier uten å tenke, være objektiv eller trenge å sjekke fakta. Lønnen får de jo likevel. Jeg blir kvalm.

  Liker

 6. Utrolig godt skrevet som alltid. Du gjør en kjempejobb! Så hun skulle altså på GM 8. mars. Det visste jeg ikke. Med tanke på hvor pinlig berørt Vår Staude ble det AB var på besøk sist, er det bra at Vår slipper å bli utsatt for noe lignende igjen. Samtidig har AB har vært nevnt i TV nyhetene, så de har neppe fått øynene noe mer opp for hvem dama egentlig er. Håper og tror at bloggen din vil gjøre/har gjort en forskjell. Det er veldig kjekt å kunne linke til all dokumentasjon som ligger på bloggen din når man ønsker å informere noen om hvem AB egentlig er. AB skrev under en IG post at hun hadde lagd jordskjelv og satt sinnene i kok hos haterne. Virket som hun var veldig stolt av det. Det var altså det som var formålet med boka og nå føler hun at hun har vunnet over «nettrollene» og «haterne». Det får hun tro, men sannheten er jo den stikk motsatte; Kvinnene på Kvinneguiden står enda sterkere sammen, forumet er mer aktivt enn noensinne, og man ser også på Facebook at folk ikke er redde for å opplyse om hvem AB er. Det blir spennende å se hvor saken med politimannen fører og om hun går til det skritt og anmelde Egmont.

  Liker

  1. Tusen takk Nellie.
   Jeg er så enig med deg.

   Anne Brith brukte dagen i går på å trykke ned kvinner på Kvinneguiden.
   Det sier litt….

   Liker

Kommentarer er stengt.