Anne Brith: Om kritikerne

Oppdatert 16.03.19 kl. 15.00

Anne Brith la ut et langt innlegg på facebook i dag. (Oppdatert: Det ser ut til å være slettet).

Hun hadde mange meninger , men dessverre manglet fakta eller dokumentasjon som kunne underbygge påstandene hennes. Jeg ønsker å komme med svar på noe av det hun tok opp, da slikt «føleri» bør ikke få stå uimotsagt.

Løgn og blokkering

Fra FB-innlegget den 16.03.19 (lenke).

Anne Brith er selv en kritiker av Rampelyset på Kvinneguiden. Hun har sendt 150 eposter til forumansvarlig, for å stoppe det hun er kritisk til. Anne Brith har uttalt at formålet med å skrive boken «Kvinner som hater kvinner» er å stoppe forumet. Hun har fått flere svar fra Egmont, men gir seg tydeligvis ikke. Hva tenker Anne Brith om at hun selv passer inn i de negative karakteristikkene som hun gir kritikerne sine?

Mitt inntrykk er at blokkering av folk har ikke handlet om løgner eller deling av udokumenterte påstander. Noen brukere på Kvinneguiden har i dag svart Anne Brith på påstanden hennes om blokkering:

https://forum.kvinneguiden.no/topic/1231284-anne-brith-as/?do=findComment&comment=23108451


https://forum.kvinneguiden.no/topic/1231284-anne-brith-as/?do=findComment&comment=23108634

En person legger igjen dette eksemplet under FB-innlegget:

Noe annet, når det gjelder hat og stenging av blogg (som er åpnet igjen som magasin) En følger spurte henne om dette på facebook for en uke siden, men har ikke fått svar enda:

https://www.facebook.com/annebrith.no/posts/2775143455859924?comment_id=2785103208197282&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R0%22%7D

Anne Brith sier at hun er opptatt av å bekjempe hets. Jeg har dokumentert at hun bryr seg ikke om stygge kommentarer i eget kommentarfelt – «Anne Brith: Kommentarfeltproblematikk og redaktøransvar» . Det kan se ut som det gjentar seg, for det kom endel stygge kommentarer under FB-innlegget, men istedenfor å slette, la hun igjen «hjerter» og «tommel opp» i følge brukere på Kvinneguiden:

https://forum.kvinneguiden.no/topic/1231284-anne-brith-as/?do=findComment&comment=23108715


https://forum.kvinneguiden.no/topic/1231284-anne-brith-as/?do=findComment&comment=23108557


Prosjekt Fremtid

Fra FB-innlegget den 16.03.19 (lenke):

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er ab-1603-b.png

Anne Brith sikter nok til blogginnlegget «Hatet» som ligger på Bloggomtoppbloggere. Les det her (det er oppdatert med svar til FB-innlegget). Moren kom med følgende tilsvar i kommentarfeltet under FB-innlegget (jeg har fått lov av henne å gjengi det her):

https://www.facebook.com/annebrith.no/posts/2799550260085910?comment_id=2799643750076561&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R%2338%22%7D

Til slutt

Jeg vil avslutte med dialogen mellom Anne Brith og en bloggkollega under FB-innlegget (fra Helene Drage sin instastory):

http://web.archive.org/web/20190316135412/https://storiesig.com/stories/helenedrage
http://web.archive.org/web/20190316135412/https://storiesig.com/stories/helenedrage


Jeg anbefaler IG-posten Helene Sommer Drage, der hun tar opp hersketeknikker som blir brukt av enkelte inflluencere for å frita seg kritikk: https://www.instagram.com/p/BvEXeEMnWDV/

Helene Drage har også lagt ut noen filmer på instastory, der hun svarer Anne Brith. Jeg har lagret instastorien her (fra kl.14:06:03). Anbefaler å høre på hva hun har å si om å knebling av debatten.

De som er interessert kan lese mer om Anne Brith her: https://influencere.wordpress.com/annebrith-diverse/

26 kommentarer om “Anne Brith: Om kritikerne

 1. Tar av meg hatten, og bøyer meg dypt i støvet for nok et saklig innlegg fullt av beviser på AB sin hersketeknikk.
  Det virker som om hun desperat kjemper for å få oppmerksomhet nå i disse Wara og terror på New Zealand tider…
  Ikke minst at Kristin Gjelsvik har gått hardt (og vel fortjent) ut mot dobbeltmoralen til Sophie Elise.

  Liker

 2. Dette Anne Brith driver med nå er en merkelig kombinasjon av latterlig og skremmende. Mest det siste.
  Man må jo bare spørre seg om det er et desperat forsøk på markedsføring av boka, la oss håpe det, og at det ikke er Anne Briths virkelige indre liv som blir blottlagt her.
  Da Proviant matkassa ble lansert hos AB var det en leser med ca dette spørsmålet på Instagram:
  «Hvor mange gram er pakken med skinke? Det burde vært opplyst om.» Jeg trykket liker på den, og ble blokkert.

  Det er det eneste jeg har gjort i Anne Brith sine kanaler, og er tydeligvis en av disse:
  «De som blir blokkerte farer med løgn, deler udokumenterte påstander, og gir seg aldri med det.»

  Setter stor pris på at du dokumenterer. Også gledelig å se at kritiske røster finner veien inn i kommentarfeltet på ABs Facebook, selv om det risikeres blokkering og det som verre er.

  Likt av 1 person

 3. Det er et par ting her som er litt prinsippielle. At en mor gir tilbakemelding til skolen på et pedagogisk opplegg, er helt legitimt. At hun begrunner det med lenker til blogginnlegg fra den aktuelle bloggeren er seriøst og redelig. Skolen kan velge å være enig eller uenig i tilbakemeldingen. Skoler får mange slike. Det skolen IKKE kan gjøre, er å utlevere taushetsbelagt informasjon om en forelder til bloggeren, dette er lovbrudd. Og det bloggeren IKKE kan gjøre, er å ringe opp denne forelderen. Helt uavhengig av innholdet i samtalen (som det tydeligvis er uenighet om) er det helt uakseptabelt. Bloggeren er ikke part i saken, og det må være helt surrealistisk for moren å oppleve at dette blir gjort til en sak mellom henne og bloggeren. Det er som om prestene skulle ringt opp alle foreldre som ønsket at ungene ikke skulle delta på skolegudstjeneste og anklage dem for å gå til angrep på livsverket deres. Det er så ufattelig uprofesjonelt av en person som lever av blogging og oppmerksomhet at det ikke er til å tro. Men det gjelder jo mye her. At dette brukes til å dokumentere hvor uprofesjonell denne bloggeren er og hvilken oppførsel hun har, er bra, og burde i hvert fall få profesjonelle aktører til å skygge banen. Men det spørs om det skjer, hun klarer på uforklarlig vis å manøvrere seg inn i stadig nye prosjekter. Så lenge de varer. Takk for fin blogg. Jeg tviler ikke på at ABD føler veldig mye om dette, men hun burde fått litt bistand til å sette det inn i riktig kontekst.

  Likt av 1 person

  1. Selv tusen takk for at du tar deg tid å forklare konteksten, slik at de fleste forstår at denne moren gjorde ikke noe annet enn å si fra til skolen.
   Alt annet som har skjedd etter det bør skole og Anne Brith ta ansvar for.

   Liker

 4. Takk for et veldig grundig og oversiktlig innlegg! Jeg fatter ikke hva det innlegget hennes skulle være godt for, og det kan tyde på at hun etterhvert lurte selv, siden hun slettet det. Dermed er det glimrende at du dokumenterer, for dette er ikke siste gangen vi hører om dette, er jeg redd.

  Liker

 5. Jeg begynner å bli lei hele denne diskusjonen i bloggland. Hvor langt videre er de/vi kommet? Er det noe nytt? Sånn bortsett fra supporterfrue sin ab-blogg der hun fikk fortalt (indirekte) at hennes kommentarfelt var nesten kjemisk fritt for stygge/kritiske/hetsende kommentarer.
  Neida, jeg er ikke fan av ab, ikke av noen andre bloggere/influensere heller. Var en liten tur innom KG, der rosen og sakligheten råder.
  Her er siste kommentar (da jeg leste) i tråden om ab.
  Regner med dette også går underkonstruktiv kritikk. I min verden er derimot stygt og hetsende å påstå at andre ikke har noe å bidra med. Hva bidrar denne personen med i samfunnsdebatten?

  Hipp hurra for de intelligente, saklige på KG. Jeg er dessverre (eller heldigvis) ikke kvalifisert for medlemskap der.

  Liker

  1. Ser kommentaren jeg henviste til ikke ble med, det var et bilde.
   Vi graderer vel ikke folk, med mindre man kjenner seg mye smartere og viktigere enn andre? Eller kanskje det er normalen på KG?
   Denne linja er kommentaren det svares på;
   Det var en gammel artikkel. Ser de kun har brukt gamle artikler om AB den siste tiden. Applaus til VG!!
   Her er svaret;
   Men trenger de å ha noen artikler om henne i det hele? Hva har hun å bidra med i samfunnsdebatten?

   Liker

  2. Jeg er ikke enig i alt som skrives på KG, men tenker at det er ikke alle som har noe å bidra med som avisene skal bruke forsiden sin på. Er det å se ned på folk? Bør VG gi alle en stemme?

   Liker

  3. Asti
   Mener du at ikke alle har noe å bidra med? At noen ikke skal få uttale seg? Er ikke det å si at dine meninger ikke betyr noe? Hør på meg, jeg er mye smartere enn deg, derfor sier jeg at du bør ti stille?
   Hva gjør at du kan uttale deg mens andre ikke kan?
   Jeg ble oppdratt til at alle hadde lik rett til å hevde sin mening. Alle hadde lik rett til å bli hørt. Ingen er mer verdt enn andre.
   Men jeg skjønner nå at noen føler seg høyt hevet over andre og føler at de har mer å bidra med enn andre. For det meste er det drøvtygging av AB for tiden.

   For en tragisk gjeng

   Liker

  4. Hvor skriver jeg det? Jeg svarte på retten til å komme på VG-forsiden.

   Jeg er for at alle skal få uttale seg, og derfor får alle ytre seg her (så lenge det er innenfor norsk lov). Også du. 🙂
   Mange influencere stenger kommentarfelt eller sletter kommentarer, samt blokkerer folk fra å kommentere. AB er en av de. Hun vil også fjerne retten til å uttale seg anonymt.

   Ytringsfriheten er viktig for meg, og noe av det jeg har skrevet om den siste tiden.
   Jeg og andre (også KG-brukere) har prøvd å belyse hersketeknikker og løgner e.l. som enkelte influencere bruker for å «kvele» denne retten. Kjedelig for noen, men viktig for andre. Heldigvis har vi lov til å skrive om det som opptar oss. Dvs rett til å uttale oss, slik du også er opptatt av. 😊

   Jeg forstår derfor ikke hva du vil frem til: Du mener noen «drøvtygger» (indirekte sagt «de bør slutt med det») Og den siste «For en tragisk gjeng» kan lett forstås som «de bør egentlig holde kjeft.»
   Jeg er forvirret, for det virker som du motsier deg selv når du på ene siden (slik jeg oppfatter det) mener at folk bør holde opp, men så skriver du samtidig at alle bør få lov til å uttale seg uten at noen skal mene noe om det. Har jeg misforstått? Opplys meg gjerne.

   Likt av 1 person

  5. “Men trenger de å ha noen artikler om henne i det hele? Hva har hun å bidra med i samfunnsdebatten?”

   Om dette skal regnes som hets, så legges lista svært, svært lavt. Dette er da et helt legitimt spørsmål? Hva har hun av bakgrunn og erfaringer som er verdifulle å løfte fram i samfunnsdebatten – er noe som er helt greit å spørre om når personen også livnærer seg som påvirker. At du hopper til konklusjonen at dette skal bety at hun ikke burde få lov til å uttale seg, det må du faktisk ta på din egen kappe. Det ble ikke sagt.

   Forøvrig – siden du er opptatt av å ikke gradere folk, føle seg smartere og viktigere enn andre, så hadde det kanskje vært ok å unngå slik latterliggjøring og nedsettende omtale av andre mennesker….?

   “Hipp hurra for de intelligente, saklige på KG. Jeg er dessverre (eller heldigvis) ikke kvalifisert for medlemskap der.”

   “For en tragisk gjeng”

   Liker

 6. Helene Drage tar ikke feil når hun sier at hennes tråd på KG er verre. Den er den verste! Og i motsetning til ABD-tråden som modereres på minutter, kan dritten i HDs tråd bli stående et døgn før det fjernes. Og likevel klarer hun forholde seg saklig til det, som en voksen. Stikk motsatt av ABD.

  Takk for at du gidder å bruke tid på dette. 💐

  Liker

 7. Takk for god oppsummering! ABD trodde hun kastet en skittpakke, men det viste seg å være en boomerang.

  Liker

Kommentarer er stengt.