Kvinneguiden: Mobbing?

Oppdatert 27.03.19 kl. 18.10

«AB-tråden»

Det var nok enkelte som reagerte på innlegg som dukket opp i tråden om Anne Brith for noen dager siden. Jeg også:


http://web.archive.org/web/20190325174917/https://forum.kvinneguiden.no/topic/1231284-anne-brith-as/?page=322


http://web.archive.org/web/20190325191328/https://forum.kvinneguiden.no/topic/1231284-anne-brith-as/?page=322


Jeg reagerte pga det minnet meg om noe av det som ble tillatt i tråden Bloggen «Om influencere» av Asti.

«Asti-tråden»


Det som er understreket med rødt i innleggene fra «AB-tråden» kan man se er hentet fra «Asti-tråden»:

http://web.archive.org/web/20190325180401/https://forum.kvinneguiden.no/topic/1240840-bloggen-%C2%ABom-influencere%C2%BB-av-asti/?page=6

http://web.archive.org/web/20190325175805/https://forum.kvinneguiden.no/topic/1240840-bloggen-%C2%ABom-influencere%C2%BB-av-asti/?page=7
http://web.archive.org/web/20190325180145/https://forum.kvinneguiden.no/topic/1240840-bloggen-%C2%ABom-influencere%C2%BB-av-asti/?page=8


Nyopprettet bruker

Brukeren som skrev dette i «Asti-tråden» var nyopprettet, og hen slettet seg rett etter.

Det er altså ikke noe brukere på Kvinneguiden legger ut til vanlig. Tvert om, mange protesterte da det ble tillatt, men ble ikke hørt av teamleder. Viser til Ris og ros – «Tråden om Asti-blogen» og Ris og ros – Rydding av Asti-tråd

Hvorfor ble innleggene lagt ut i «AB-tråden»?

Hva som var motivet for å legge ut innhold fra «Asti-tråden» i «AB-tråden», kan man spekulere i. Jeg tillater meg å gjøre det. Jeg tror det ble gjort for å sjekke om moderatorateamet slettet det som fikk stå i «Asti-tråden».

Lagt til: En bruker på Kvinneguiden har svart på hvorfor hen gjorde det:

https://forum.kvinneguiden.no/topic/1231284-anne-brith-as/?page=326&tab=comments#comment-23169157


De som har fulgt med i «AB-tråden» har opplevd at moderatorateamet har hatt lavere terskel for å rydde der. Fjernet de innleggene i «AB-tråden», kunne man sagt fra om forskjellsbehandlingen.

Nå fikk imidlertid innleggene stå i «AB-tråden». Jeg antar at det har kommet en del reaksjoner (fra Anne Brith og/eller hennes følgere?) som følge av det. Jeg håper imidlertid at de som reagerer forstår at det er moderatorteamet og hva de tillot i «Asti-tråden» man bør si fra om, da det har lagt føringer for hva som tillates.

Jeg har fått med meg at det er enkelte som mener det som opprinnelig stod i «Asti-tråden» er stygg mobbing mot Anne Brith. Siden det i utgangspunktet var rettet mot meg, bør jeg få uttale meg, og bare så det er klart:

Jeg opplevde ikke innleggene som ble lagt ut i «Asti-tråden» som mobbing. Det var ikke i nærheten en gang.

Jeg er imidlertid enig i at de burde ha vært slettet, da det, ved å tillates, legges opp til et dårlig debattklima. Til slutt er det verdt å ta med seg at de faste brukerne protesterte og sa i fra, da de ikke ønsker slikt nivå på Rampelyset.13 kommentarer om “Kvinneguiden: Mobbing?

 1. Når brukere kan opprette 2 tråder om brukere av rampelystråden og om tråden under et annet underforum, og den beskrives slik ; «Med høyere temperatur.» Betyr det at det er høyere terskel for personangrep,avsporinger, brukerdebatt og latterligjøring av rampelysbrukere? Terskelen for å moderere aktive rampelysbrukere er lavere enn på selve rampleystråden, jmfr med Firestone sin mappe og min. Når man i tillegg får tilsvar fra moderatorene om at: Det er frivillig å være med i forumet, hvis det ikke passer deg så trenger du ikke være her (fritt fra hukommelsen). Rampelystråden generer masse trafikk som gir penger til Egmont, hva med å behandle brukere med respekt? Det er noe alvorlig galt med forumet, når ytringsfriheten står så svakt som det gjør der. Det beste ville være å få et annet alternativ, da KG er bloggervennlige og sensurer derretter.

  Likt av 1 person

  1. Sånn egentlig, i den virkelige verden, så er det offentlige personer som må tåle mer – på KG derimot – så er det motsatt. Privatpersoner/brukere må finne seg i langt drøyere omtale, spekulasjoner osv enn hva som tillates om offentlige personer.

   Forstå det den som kan.

   Liker

 2. Jeg er så enig med deg Asti men tviler på at Egmont tar seg råd til det, når det står brukere klar til å gjøre dette på frivillig basis.

  Liker

 3. Veldig interessant! Dette virker jo som tydelig forskjellsbehandling og som om moderatorene på forumet gjør en dårlig jobb! Men hvorfor?

  Liker

  1. Godt spørsmål. Jeg lurer også på det. Har prøvd å svare litt på det her: https://influencere.wordpress.com/2019/01/08/moderering-pa-kvinneguiden/ . Etter dette var skrevet kom det frem i boken til Anne Brith at hun har sendt 150 mailer til forumansvarlig, for å klage på innlegg i AB-tråden. Det kan derfor virke som moderatorteamet modererer strengere, jo mer pågang de får fra influencerne. Og da moderer man ikke nøytralt.
   I tillegg ble jeg nok oppfattet som en «utfordring» for moderatorteamet. Jeg har skrevet litt om det her: https://influencere.wordpress.com/2018/12/09/egmont-og-kvinneguiden/
   For min del fremstår moderatorteamet som uprofesjonelt, der de kanskje blir styrt av følelser istedenfor å være objektiv.

   Liker

 4. Når tråder på skråblikk/generalisering hvor HI allerede legger opp til brukerdebatt og dette ikke blir moderert, og hvor summen av innlegg ofte ender med at «CBE» blir brukt som alibi hvor ille det er i rampelystråden og det trekkes frem tråder fra 2011, da er det tydeligvis veldig sturent i Rampelystråden. Når det gjelder moderering er det uprofesjonetl og preget av subjektivitet, og ikke minst så sitter moderator på all makt og det finnes ikke noe rom for å «klage» på latterlige modereringer. Det skal sies at noen modererer bedre enn andre, uten at det tar av i tråden eller folk blir utestengt.

  Liker

 5. Dette er et godt eksempel på hva faste brukere har hevdet lenge. Modereringen er subjektiv. Tråder der innlegg rapporteres mye, blir ofte moderert, andre tråder kan stå lenge uten at det skjer noe (VP-tråden som jeg ikke orker lese, er et eksempel på det siste.) Jeg mener også, som nevnt over, at faste Rampelysbrukere som diskuterer i andre forum med brukernavn, blir moderert strengere enn andre feks anonyme. Den strenge rampelysmodereringen følger brukeren, virker det som. Subjektivisering av innlegg er også skummelt. Når moderator skriver «her tror vi at du mener å latterliggjøre» om et innlegg som kun var ment retorisk, er det nok fordi de mener å kjenne min skrivestil, agenda og antakelig hensikt. Modereringen er da verken objektiv eller upartisk.

  Liker

  1. 👏

   Jeg håper de som er faste KG-brukere tenker over om de ønsker å gjøre det enkelt for moderatorteamet å overvåke. Beholder man den samme brukeren over tid får de mulighet til å «forfølge deg», der de får samlet informasjon i mappe med slettede innlegg. I tillegg opplysninger om ip-adresser.

   Liker

 6. Bare for å illustrere hvor mange visninger noen av trådene på rampelys får og dermed gir Egmont annonseinntekter vil jeg legge frem noen tall. I rampelystråden er det moderate 279 013 innlegg, ikke så mange som sosial prat og humor som har 1795410 innlegg. Men hvis man ser på antall visninger så er det vanvittig mange i forhold til antall innlegg. Anna Rasmussen sin tråd har svimlende 3154359 visninger og Sofie Elise 1703485 visninger, dette vil si at vi som er brukere av rampelystråden er store bidragsytere på KG i forbindelse med antall visninger og at denne tråden er populær blant folk. Når moderatorene stengte tråden før jul så var det fordi det var så mye «grums» altså modereringer i forhold til andre tråder og kategorier. Hvis dette er et reelt problem slik det også gis utrykk for når man blir utestengt «man gir moderatorene ekstra arbeid, gjennom å ikke ha god debattskikk», så bør de stikke fingeren i jorda og eventuelt endre på noe. At ikke saken med ABD har lært dette forumet noe er mitt intrykk, den saken ville vært en gylden mulighet til å reformere et forum som trenger dette.

  Liker

Kommentarer er stengt.