Anne Brith: Om de som har plaget henne

Oppdatert 01.04.19 kl. 15.35

Anne Brith har nylig fortalt om en som stalket henne, og en annen som plaget henne. Hun har tidligere skrevet at hun har holdt kjeft i 8 år, samt at føflekken har vært diskusjonstema på Kvinneguiden i snart 8 år. Anne Brith gikk også ut med at hun la ned bloggen som følge av trusler.

Det er er grunn til å stille spørsmål ved disse og andre historier, da det ser ut til å være uklarhet rundt tidslinjer, hva som har blitt sagt og hvor, samt hva som er troverdig.

Jeg lurer på om «tåkeleggingen» har vært bevisst, for at folk skal tro det har foregått mer hets på blant annet Kvinneguiden enn hva som egentlig har skjedd?

Om det er tilfelle, hva kan det eventuelt handle om?

Kan det ha noe med:

https://www.helg.no/nyheter/boklansering/nettvett/anne-brith-vurderer-a-starte-virksomhet-i-mosjoen-jeg-er-sa-glad-i-hjemplassen-min/s/5-24-404964

Eller kan det være andre grunner?

Stalket i 1 år eller 2 år – uklar tidslinje?

I september -17 fortalte Anne Brith til TV2 at hun tok kontakt med stalkeren etter 1 år.

https://www.tv2.no/a/9376331/

Anne Brith skrev blogginnlegget Møt stalkeren min: Hege! den 12.01.18. Det er der tydelig at det er den samme «stalkeren» som hun skriver om i boken (s. 87-93).

I podcasten 28. mars -19 viste hun til at det gikk 2 år før hun tok kontakt med stalkeren (01.11.00):

… nå har du faktisk plaget meg i 2 år i strekk. Hver eneste dag … Nå må jeg kanskje gå til politiet … Kommer i dialog, som sier «beklager …»…. Og så sier jeg selvfølgelig…. Og så går det 3 måneder, og så er det faen meg på igjen….

Når det gjelder denne historien så lurer jeg på om det ble noe av anmeldelsen? Dette var høsten 2017, men det er uklart hva som skjedde. Det er vel den mest alvorlige saken Anne Brith har vært borti, ut fra hvor mye hun har snakket og skrevet om denne stalkeren.

Plaget i 7 år eller 8 år – uklar tidslinje?

I podcasten til Power Ladies (ca. 01.13.00) sa Anne Brith følgende:

Er ei av de som har plaget meg i 7 føkkings år …..

På forsiden til Power Ladies stod det at Anne Brith hadde blitt plaget i over 8 år.


https://shows.pippa.io/power-ladies/episodes/ep-39

Ble denne personen nevnt i boken? Jeg kan ikke huske det. Hva handler det om? Er det kun en person som har lagt igjen kritiske kommentarer og «likt» andre sine kritiske kommentarer, eller er det en som virkelig har plaget henne? Eller var det behov for å ha en plass å henge «hetsen som har foregått i 8 år» på noe, når det ble dokumentert at det ikke har foregått i 8 år på Kvinneguiden, som Anne Brith først ville ha det til?

Holdt Anne Brith kjeft i 8 år?

https://annebrith.no


Viser til blogginnlegget «Kvinner som hater kvinner», der jeg dokumenterer at Anne Brith langt fra holdt kjeft i 8 år.

Har AB sin føflekk vært diskusjonstema på Kvinneguiden i snart 8 år?

Fra Anne Brith sin snapchat den 07.03.19:


Fra Anne Brith sin snapchat den 07.03.19 (fjernet bilde, kun tatt med det som er viktig for dokumentasjonen sin del)


Det er dokumentert at hun først fikk tråd på Rampelyset høsten -15. Viser til blogginnlegget «Er dette troverdig?». Der blir påstanden om at føflekken har blitt diskutert i årevis tilbakevist. Den har kun blitt diskutert to ganger, og begge ganger som følge av at Anne Brith omtalte føflekken på snapchat.

Troverdig begrunnelse for nedleggelse av bloggen

Februar -19:

https://www.tv2.no/a/10428626/

Etter dette fortsatte Anne Brith å eksponere barna på de andre SoMe-kanalene, og hun delte informasjon om jentas åpne instagram-konto. Viser til blogginnlegget «Trusler og aldri mer blogg igjen».

På God Kveld Norge ble hun konfrontert med at eksponeringen fortsatte etter bloggen var lagt ned. Anne Brith forsvarte da eksponeringen og sa hun vil fortsette med det. Det er derfor grunn til å stille spørsmål ved troverdigheten, dvs. hva som egentlig var grunnen til at bloggen ble nedlagt?

Manglende kontekst

Når det gjelder uklarheter rundt hva som har blitt sagt og hvor, så tenker jeg på kildehenvisning fra Anne Brith sin side, da hun bruker løsrevne sitat som dokumentasjon på hets. Viser til blogginnleget Kritikk eller hets? Det oppfatter jeg som urederlig. Hvorfor kan ikke folk få lese kommentarer i kontekst? Anne Brith har også brukt kommentar rettet mot Helene Drage som dokumentasjon på hets, jf. blogginnleget Om kritikerne

Oppsummert

Jeg opplever altså historiene som vage og vanskelig å få tak i, der også tidsperspektiver kan være uklare. Skyldes det behov for å overdrive eller har ikke Anne Brith helt oversikten? Videre er det ofte uklart hvor hetsen/plagingen har foregått – på Kvinneguiden, hennes kanaler eller privat? Jeg skulle ønske at Anne Brith la ved etterprøvbar dokumentasjon i boken, for uten er det vanskelig å vite hva man faktisk skal tro.

Hva tenker du?

31 kommentarer om “Anne Brith: Om de som har plaget henne

 1. Jeg tenker at det er merkelig at hun ikke sørger for litt mer konsistens i fortellingene sine. Slik det ser ut nå, er hun enten veldig glemsk, eller så holder hun oss for narr, og forteller historier som ikke er helt sanne for å sanke sympati.

  Når hun fortalte at datteren var truet slik at hun ikke hadde noe annet velg enn å stenge blogger, for så å dele datterens åpen IG-konto bare to uker etterpå, ble seg helt himmelfallen. Hvem tillater at en ung tenåring har åpen IG-konto – som mor attpåtil oppfordrer alle til å følge? Det får meg til å tro at truslene ikke var så alvorlige – for jeg KAN ikke tro at AB ville oppfordret folk til å følge datteren hvis hun faktisk var utsatt for trusler? Det henger jo ikke på greip.

  Tenker jeg. 🙂

  Liker

 2. Jeg tenker at det ikke er så himla nøye om hun har blitt plaget i 4 eller 8 år, begge deler er uakseptabelt. Jeg lurer mere på om det virkelig er hold i det hun sier om hets og skulle ønske hun dokumenterte det. Det hadde vært helt greit om hun konfronterte folk som hetset. Men så langt har hun (som jeg har sett) ikke konfrontert noen som har hetset henne, hun har hengt ut tilfeldige folk med kritiske meninger, og det er heller ikke greit.

  Liker

  1. Tusen takk for kommentar. 🙂

   Jeg fikk det kanskje ikke godt nok frem, men hvis tidslinjene er uklar og det skyldes at Anne Brith overdriver, da kan man også stille spørsmål ved om det også gjelder annet. 🙂
   Oppdaterte blogginnlegget…

   Det handler også om troverdigheten, når noe påstås å ha vært diskusjonstema i snart 8 år, når det kan tilbakevises.

   Anne Brith har konfrontert noen, men det har ikke vært folk som har hetset henne. Viser til https://influencere.wordpress.com/2018/11/11/ab-no-hvem-driver-egentlig-med-injurie/ 🙂

   Liker

 3. Jeg tenker at Anne Brith Davidsen er en person som næres av konflikter. Det finnes et profesjonelt ord for dette som jeg ikke skal nevne her. Videre så tenker jeg at ABD.no bruker media for det det er verdt, uten å reflektere over eget omdømme. Ønsker hun å overleve som inntektsgivende merkenavn så må hun slutte å undervurdere markedet.
  Når ikke de største mediehusene anmelder eller kommenterer er det alarmerende.

  Liker

  1. Tusen takk for kommentar. 🙂
   Jeg er veldig usikker på hva det handler om…
   Nei, og der ikke bra når man blir omtalt som «omstridt» på Tv2 (viser til Dorthe Skappel og God Kveld Norge).

   Liker

 4. Det er vel ganske åpenlyst at bloggen ble lagt ned for å skape blest rundt bokutgivelsen, i tillegg genererte den nok lite inntekt all den tid sponsorene trakk seg unna «sirkuset».

  Liker

  1. Tusen takk for kommentar. 😊
   Det kan godt være du har rett. For hvorfor la ikke Anne Brith ned bloggen, da trusselen kom? Istedenfor ventet hun til boklanseringen….

   Liker

  2. Enig i at timingen av nedleggelsen av bloggen ble lagt til rett før bokslippet for å skape blest om boka. Men jeg tror sammenhengen er motsatt også.

   Altså, jeg tror boka i seg selv er skrevet for å skape det narrativet som kunne brukes til å unnskylde sletting av bloggen. Jeg opplever det hele som en iscenesettelse for å kunne gjøre en kursendring på både blogg og andre forretningsideer – uten å måtte innrømme at ‘de fæle trolla på Kvinneguiden hadde rett’.

   Liker

  3. Opplever at hun bekrefter det inntrykket i oppslaget fra 8.mars:

   «I det hun omtaler som et «jordskjelv», tar hun nå et kraftig oppgjør med nettrollene og den sjikaneringen og mobbingen som foregår i anonyme nettforumer.

   – Da jeg bestemte meg for å legge ned bloggen, ville jeg gjøre det med et smell, sier hun til Dagbladet.

   Davidsen forventer reaksjoner på boka, og er godt forberedt på akkurat det. »

   https://www.dagbladet.no/kjendis/det-er-ingen-deler-av-kroppen-min-som-ikke-er-diskutert/70848247

   Liker

 5. Kontekst betyr alt. Om jeg hadde blogg kunne jeg klikk-åtet med «Dø, mamma! Dø!» 😱 Tenåringen min sa nemlig de ordene til meg for et par uker siden. Uten kontekst høres det helt forferdelig (og bekymringsverdig!) ut. Men om jeg forteller videre at ungene og jeg konkurrerte i et spill, og jeg var nær ved å slå rekorden til tenåringen, så får sitatet en annen klang. 😂 Og det tror jeg er greia med ABD og, at hun tar ting ut av kontekst for så å spinne videre på det. Det minner litt om Listhaug. «Hvordan vinkle dette for å lage mest mulig oppstyr, og sette meg selv i et godt lys?»

  Liker

 6. Første tanken som slår meg når jeg leser dette sammensuriummet av info hun har delt forskjellige plasser er at hun er en xxxx (fjernet ord, Asti) som har mistet kontrollen over hva hun har sagt/skrevet hvor og stadig spinner vidre og utvider historiene sine.
  For hver uttalelse/innlegg/bok/artikkel så gjør hun det bare værre og værre.

  Liker

  1. Tusen takk for kommentar. 😊
   Vi skal være forsiktig med å sette karakteristikker på henne. Jeg fjerner det derfor. 😊
   Jeg tror kanskje at hun ikke har taklet helt å stå i det hun har gjort.

   Liker

 7. Jeg tenker at AB graver den grava si bare enda dypere. Jeg så intervjuet på God kveld Norge, og det virket som om Dorthe hadde gjort hjemmeleksa si. Ble positivt overrasket over at Dorthe ikke bare jattet med. Det tror jeg ikke AB hadde regnet med. Jeg syns det er litt rart at ingen aviser har anmeldt boka til AB. Ville trodd at hun som anmeldte Annikens bok også ville anmelde ABs. På en annen side, så er kanskje ikke den typen bøker interessante å anmelde for seriøse anmeldere. Boka er i mine øyne, bare ei lang hevnblekke. (Bare skumlest den i et par bokhandlere. Så forferdelig kjedelig ut.) Uansett hva AB gjør, virker det som hun bare spinner rundt og rundt som i et hamsterhjul uten å komme noen vei. Det eneste hun eventuelt har oppnådd med boka, er å bli saksøkt.

  Liker

 8. Takk for et kjempebra innlegg!

  Hvorfor er det ingen i media som konfronterer henne med noe av det som ikke henger på greip? Det er vel ikke slik ‘Vær Varsom’ skal tolkes? Hun burde jo ikke fått taletid overhode, bare basert på oppslagene i Dagens Næringsliv alene!

  Når journalistene så blir gjort oppmerksomme på hva dette egentlig dreier seg om då burde de rette dette opp- om ikke med full dementi så med en oppfølgende artikkel om det.

  I bloggen din får vi ihvertfall lest sannheten, så takk for det! Jeg er lei meg for at et sanmhetsvitne som deg har blitt møtt med så mye urettferdig at du bl.a. nå har trukket deg fra KG, men her i bloggen er deg heldigvis fremdeles ytringsfrihet!
  🌷

  Liker

 9. Jeg ser en bakeblogger som ikke klarte å tjene stort med penger og som begynte som familie/bake/slanke/trenings/vet-ikke-hva blogger. Hun oppdaget nok veldig fort hva som ga penger i kassa, tullete overskrifter som leserne i starten engasjerte seg i. Det er nok veldig lett å bli avhengig av disse tingene, det ene tar det andre og ikke alltid så lett å se de lange linjene og hvor dette fører. I starten var det sikkert mange heiarop med støtte og lykke til med ny blogg osv, men er det en ting som er utrolig dumt så er det å tro at leserne er idioter. Sitat fra Oprah Winfrey: “Never underestimate your viewers”. Leserne begynte å reagere, plutselig så tok den ene selvmotsigelsen den andre, det ble kommentert, spurt spørsmål, det begynte vel å bli litt ubehagelig, så da ble det plutselig sperring, sure motsvar, ansvarsfraskrivelse, jeg er et offer, stakkarsmeg-innlegg Jeg tipper at alle innlegg med ungene ga ekstra mye klikk så der var det bare å kjøre på og i neste øyeblikk så stod hun frem som verdens beste mor. Det er mange som spør seg hvorfor det er så vanskelig å svare på konstruktiv kritikk, det gjør alt så mye mer troverdig, men det sitter veldig langt inne hos veldig mange bloggere. Jeg tviler ikke et sekund på at hun har fått mange hatmeldinger som sikkert går langt over streken for hva som er akseptabelt, men på den annen side, hvorfor ta sånne folk på alvor? Som Dorthe også spør om. Jeg skjønner bare ikke hvorfor hun ikke stenger kommentarfeltet som mange andre har gjort?

  Hva er poenget med å skrive bok om folk som hater, hva er målet med denne boka, jeg har ikke lest den så mulig det kommer frem noe som skaper jordskjelv og noe som ikke er sagt før. Hvorfor i det hele tatt gi hat næring? Det blir nesten som å invitere til enda mer eller si til haterne at du er viktig.
  Er det KG hun er ute etter, hvis jeg går inn på KG så er det tydeligvis veldig liten terskel før en blir slettet, ikke mye hat og stygge personbeskrivelser der. Jeg tror det er mer at det blir diskutert ting som hun har skrevet som hun prøver å kvele i kommentarfeltet, hvordan ting ikke henger på greip. På KG kan hun ikke komme unna med påstander som er fremsatt i bloggen som er direkte feil, pluss diskusjonene om hvordan hun bevisst bruker ungene sine for å selge bloggen. For å ta fokuset vekk fra hva hun egentlig blir kritisert for så gyver hun løs på folk som har kontaktet arbeidsgiveren hennes, skolen hvor barna går og påstår at det er hun som blir stalket, hetset osv, for så at det viser seg å være noe helt annet, det meste av dette er direkte tilbakevist via denne bloggen og bloggomtoppbloggere. Det har blitt spurt etter dokumentasjon, men merkelig nok, det har hun aldri. Til en viss grad kommer hun unna med det, men ikke så lenge KG, denne bloggen og bloggomtoppbloggere får eksistere og takk for det!!!

  Liker

 10. ABD har gått inn i rollen som offer. Hvor lenge kan man leve av det når de fleste vet at det er kvalitet, stabilitet og kredibilitet som er gode egenskaper å inneha i arbeidslivet? Hvor lenge kan man leve av å være nyhetsverdi og av å være omstridt? Denne bloggeren kommer til å gå i glemmeboka etter en stund når støvet har lagt seg, og hun vil bli husket som en som overdrev om en betydningsløs bok som vil bli glemt den også.

  Liker

 11. Siste nytt fra KG : rampelys stenges i Påsken Pga kapasitetsproblemer ( les bloggere skal få ferie). Moderator henviser til Bloggomtoppbloggere som er lagt ned ifølge IG-story hos BOTB ( dårlig aprilspøk 😆. Fortsettelse følger..

  Liker

Kommentarer er stengt.