Caroline Berg Eriksen: Anbefaling av solkrem

Oppdatert 11.04.19 kl. 10.35

Jeg ble først gjort oppmerksom på denne saken av en leser her. En annen viste her til at det var feilinformasjon i reklamen. Jeg vil rette en takk til dere som tipser meg. Det setter jeg stor pris på. 🙂


Nivea, La Roche Posay eller Cosmica?

Det er litt artig å følge med på hva Caroline Berg Eriksen anbefaler for tiden, jf «Reklame for kosttilskudd og løgn? Del 2».

Nå er det solkremen til barna som er byttet ut med nytt merke. Dvs. for 9 måneder siden, 20.07.18 viste Caroline Berg Eriksen til at de bruker Nivea, men de hadde også god erfaring med La Roche Posay:

https://www.carolinebergeriksen.no/2018/07/20/lets-go-beach/#comment-620947


Merk dere at da var det ingen som betalte for meningen til influenceren.

Lagt til 11.04.19 kl. 09.30. Trodde jeg, men det stemte ikke for en måned tidligere reklamerte Caroline Berg Eriksen for Nivea:

https://www.carolinebergeriksen.no/2018/06/21/5-steg-som-gjor-deg-solsmart-konkurranse/

La oss se på hva Caroline Berg Eriksen «anbefaler» i år:

https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/10/barn-og-solvett/

Troverdighet

Når skal man høre på Caroline Berg Eriksen? I fjor eller i år?

Kommer influenceren («reklamepåvirkeren») til å anbefale det samme produktet om 9-10 måneder? Erfaringsmessig (jf. kosttilskudd og nå solkrem) er ikke det sikkert, så hvorfor skal man «høre på henne i dag»?

Jeg håper leserne hennes forstår at man kan ikke nødvendigvis stole på det hun skriver, da man kan ikke være sikker på om hun anbefaler det samme noen måneder etter – hverken når det gjelder kosttilskudd, solkrem eller noe som helst annet produkt.

Feilinformasjon

I reklameteksten hadde Caroline Berg Eriksen først skrevet at Cosmica kun selges hos Vitus. Hun ble gjort oppmerksom i kommentarfeltet at det ikke stemte. Det ble også stilt spørsmål ved hvem som egentlig er annonsøren.

Selv om Caroline Berg Eriksen fikk tips om at man får kjøpt Nivea billigere hos andre enn Vitus, ble ikke reklameteksten forandret annet enn at «kun» ble slettet:

https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/10/barn-og-solvett/
https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/10/barn-og-solvett/#comment-786483
https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/10/barn-og-solvett/#comment-786574

Bruk av barnas navn i reklame

Jeg reagerer forresten på at influenceren valgte å skrive om barna i en reklametekst (siden influenceren ikke hadde nok vett til å la være å nevne navnene, har jeg fjernet de):


https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/10/barn-og-solvett/

Var det nødvendig å nevne de i denne reklamen? Mitt svar er nei, der er ingen grunn til det. Da er spørsmålet «hvorfor gjør de det?». Er det fordi annonsøren krever det, og de gjør det for å tjene (mer) penger?

Når det er skrevet er det ikke dette det mest utleverende, men det er totalsummen av alt man liksom får vite om disse barna. Fra hvilken solkrem de bruker, til hvordan soverommet deres ser ut + barnedåper, bursdager, jul osv. Det er alt vi får vite til sammen som blir så feil.

6 kommentarer om “Caroline Berg Eriksen: Anbefaling av solkrem

 1. Flaks for henne at hun ALLTID får kommentarer fra lesere som hjelper henne med anbefalingen:

  «Jeg hadde faktisk med meg cosmica spf 50 til dem fra Norge! Et ekstra tips er at spf 50 er lettere og smøre ut enn spf 30…. det er jo vinn vinn spør du meg! Jeg har vært veldig fornøyd med cosmica hele veien, den holder godt i både saltvann og klor!»

  Som med Goodiebox: «Jeg har også den. Og elsker produktene»

  Og Hairlust: «Så gøy at du også har prøvd HairLust! Jeg har brukt det fast i over et halv år, så denne rabattkoden kom i god tid Synes håret mitt er blitt mye lengre, og det føles tykkere og sunnere i tillegg ❤️»

  Sier ikke at det er juks altså, bare påfallende. Særlig med tanke på hvor få som kommenterer på innleggene hennes.

  Liker

 2. Flott at du skriver saklig og objektivt med lite synsing.
  Disse oppfølgende artiklene om løgn og bedrag belyser hvor lite troverdig reklamene på bloggen er når hun hopper fra samarbeidspart til samarbeidspart på flere produkter kun på en ukestid. Lesere er berettiget til å stille kritiske spørsmål både til avsenderen (bloggeren) og leverandøren.
  Cosmica er kontaktet, og det er også andre samarbeidspartnere;) Alle har henvisning til artiklene her.

  Liker

Kommentarer er stengt.