Anne Brith: Rett person til å hjelpe andre?

Fra Anne Brith sin instastory den 11.04.19:


http://web.archive.org/web/20190411085442/https://storiesig.com/stories/annebrith.no

Jeg undrer meg over om Anne Brith er rett person til å hjelpe andre, ut fra historikken med konkurser, annonserte «avlyste» prosjekter, samt samarbeidsvansker og konflikter?

Konkurser


Oversikt fra Purehjelp:


Skjermbilde tatt 23.10.17
https://www.purehelp.no/m/

Dvs. 3 konkurser i løpet av ca. 9 år:

2014-2015: Villa Perlesukker AS – https://www.bakeri.net/tok-lonn-pa-to-ar-legger-konditoriet/  og  https://www.kk.no/showbiz/dette-gjorde-bloggerne-for-bloggsuksessen/69409960 

2008 – 2009:  Festkaker AS –  https://www.helg.no/kultur/slutt-pa-festen-for-festkaker-as/s/1-63-4686178

2005 – 2006:  «Hilleborgs hus» https://www.helg.no/lokale-nyheter/vil-skape-nytt-liv-i-hilleborgs-hus/s/1-63-1825223


I dag er det kun nyoppstartede firmaer Anne Brith er involvert i:

https://www.purehelp.no/m/

Ikke gjennomførte prosjekter?

September 2014 -konditori i Oslo:

Anne Brith snakket om etablering av konditori i Oslo til media, men det ble kun med drømmen:

https://www.indre.no/lokale-nyheter/baker-bryllupskaker-for-kjendisene/s/1-65-7588312

Mars 2015 – kakebok:

Kakebok omtalt på bloggen, men den ble aldri utgitt:

https://issuu.com/gyldendalnorskforlag/docs/gyldendals_h__stkatalog_2014/200

Mai 2018 – «Husmorferie med Anne Brith»:

Det ble annonsert at Anne Brith skulle være med, men det ble ikke noe av såvidt jeg kjenner til:

http:// https://www.facebook.com/annebrith.no/posts/2190567727650836?

September 2018 – «100 dager prosjektet»:

Høsten 2018 startet Anne Brith opp «100 dager prosjektet» sammen med Peter Adolfsen:

https://www.facebook.com/annebrith.no/posts/2434402609934012?

Etter en stund avsluttet hun sin deltakelse. Viser til følgende kommentar fra en bruker på Kvinneguiden:

https://forum.kvinneguiden.no/topic/1086950-anne-brith/?do=findComment&comment=22390477

Høsten 2018 – samarbeid med store norske firmaer og flere tv-produksjoner

I boken (side 194) skriver hun om inngåtte avtaler for 2019, der store norske firmaer ville samarbeide med henne. Og høsten 2018 skulle gi henne muligheter til tv-innspillinger. Det refereres til «4-stjerners middag» (som ble gjennomført), samt tilbud om to andre tv-produksjoner.

Jeg har ikke sett noe til samarbeid med «store norske firmaer» eller at hun har deltatt på flere tv-innspillinger. Er det noen som vet noe om det?

2018 – Julekalender på YouTube:

Anne Brith skriver i boken sin om prosjekter som vi har sett lite til: En YouTube-kanal med You-Tube-ekspertene i United Screens. Lansering av bakeapp (eller var det bare reklame?), samt bakekurs på nettet (side 194). Dvs. Youtube-kanalen startet hun såvidt opp:

https://www.youtube.com/watch?v=78ZMGhjzfuc&list=PLAfKwtHI5aW5qvkJwH1VBGDnvj9oQS-PO

Hun sluttet etter 7 ganger pga hun mistet konsentrasjonen, da hun opplevde trussel om offentliggjøring av et brev fra skatteetaten med begjæring om personlig konkurs (s. 198-201), men hva med resten?

Pr. 12.04.2019:

Anne Brith er såvidt jeg kjenner til involvert i nettbutikken «Franske makroner». Den skulle åpne den 01.04.19, men dette møter «kundene» deres:

http://web.archive.org/web/20190412074017/https://www.franskemakroner.no/

Blir det startet opp eller ikke? Det fremstår som useriøst å ha liggende denne teksten på nettsiden. Hvis jeg hadde vært en potensiell kunde ville jeg tenkt «er de til å stole på vedrørende leveranser, når de ikke har fått åpnet nettbutikken til annonsert tid?».

Samarbeid og konflikter?

I boken «Kvinner som hater kvinner» skriver Anne Brith negativt om TV3 (side 48 -54) United Influencers (side 141-142), Nettavisen (side 142-143) og Egmont (side 168-179). En sak har alltid flere sider, og det ser ut som Bloggomtoppbloggere vil gi oss litt mer informasjon om det som omhandler Nettavisen og Egmont:

https://bloggomtoppbloggere.com/2019/04/09/anmeldelse-av-kvinner-som-hater-kvinner/

Anne Brith viser også i boken til at hun følte seg frosset ut av de andre mødrene på skolen til barna. Det gjaldt fire ganger på to år, i tre av fire barns foreldregrupper (side 211). Det samme skrev om hun i blogginnlegget «Slik har jeg blitt frosset ut».

Anne Brith kom også i konflikt med svømmegruppen, der hun til slutt var uønsket som trener (side 212).

I blogginnlegget «Budrunden er over» skriver hun om en tøff uke der hun mistet venner, samt at hun har liten kontakt med familien sin:

https://www.bloglovin.com/blogs/anne-brith-14147719/budrunden-er-over-6637835851

I blogginnlegget «Jeg lærte noe veldig viktig på 17. mai» vises det til stygge blikk fra kvinner pga Anne Brith kom for seint til dugnader, og at mange snakket stygt om henne i Sørumsand, samt damene der hilste ikke på henne:

https://www.bloglovin.com/blogs/anne-brith-14147719/jeg-laerte-noe-veldig-viktig-pa-17-mai-6337156919

I blogginnlegget «Hjem til jul» fikk vi vite at også i Mosjøen har Anne Brith slitt med folk:

http://www.annebrith.no/2017/12/13/hjem-til-jul/

Hun har også kommet i konflikt med en sjef, jf. blogginnlegget «Frekkere blir det ikke»:

https://www.bloglovin.com/blogs/anne-brith-14147719/frekkere-blir-det-ikke-6157409925

Det kan derfor se ut som Anne Brith ofte havner i konflikter med andre mennesker, men det virker ikke som hun reflekterer over sin egen rolle i de «vanskelige relasjonene» som oppstår. Viser til FruJohansen sin fantastiske anmeldelse av boken (følgende er gjengitt med tillatelse):

http://frujohansen.no/?p=6080

Hva har gått bra?

Det er også viktig å få med hva Anne Brith har lykkes med.

Hun drev bloggen «annebrith.no» i mange år, men i boken «Kvinner som hater kvinner» kommer det frem at hun holdt på å gå personlig konkurs i desember -18/januar -19 pga skattegjeld på kr 660.000,- (side 199-203). Bloggen valgte hun av en eller annen grunn å legge ned i februar -19, for deretter å drive den videre som magasin. Hvor vellykket det blir gjenstår å se.

Hun har gjort navnet sitt «kjent» gjennom deltakelse i noen realityprogram («Hele Norge baker», «Bloggerne» og «4-stjerners middag»), samt i egne SoMe-kanaler, men om det egentlig er så bra gjenstår å se, da mange nok forbinder navnet hennes med noe negativt.

Hun har skrevet boken «Kvinner som hater kvinner», men jeg vet ikke om det heller går under vellykket «prosjekt». Jeg tror det kommer an på hvem man spør.

Vi får håpe at hun på tross av historikken vil lykkes med å hjelpe andre til å nå drømmene sine, selv om jeg er usikker, når hun kanskje ikke har klart det for seg selv en gang

Reklame

46 kommentarer om “Anne Brith: Rett person til å hjelpe andre?

 1. Bra Asti! Håper eventuelle nye bloggere leser dette før de inngår et samarbeid med Davidsen. Der er det tett mellom konfliktene og langt mellom suksessene.

  Føler det er verdt å nevne DRØM Mosjøen også, hvor Anne Brith skulle samle inn penger til ungdom i Mosjøen for å holde dem unna skråplanet. De skulle samle inn 1 million, men sluttsummen endte på 17 000. Det ble fiasko, som det meste annet hun har startet opp.

  https://www.helg.no/kultur/drom-mosjoen-i-en-tynn-trad/s/1-63-1905293

  Liker

  1. Jeg ville ikke hatt AB som mentor om jeg så fikk betalt for det, og jeg syns skikkelig synd på de som har bitt på opplegget hennes. Tror virkelig folk at Norge trenger 200 nye «toppbloggere»?! I såfall må AB og hennes disipler å tro om igjen.

   Liker

 2. Ups!
  Ganske rystende når man ser omfanget listet opp, som her.
  En lang rekke av uheldig business, konkurser, mislykkede prosjekter og brutte relasjoner – nokså fjernt den proffe forretningskvinnen hun utgir seg for å være i SoMe.
  Ja, man kan håpe hun lykkes med å få andre opp og fram, men også håpe at de hun skal hjelpe og støtte ikke går helt ukritisk inn i et slikt samarbeid, men gjør litt research først.

  Liker

 3. Bra innlegg! Jeg er faktisk på samme alder som Anne Brith, men med unntaket av en litt krevende svigermor så har jeg faktisk aldri kommet på kant med noen slik denne personen har. Snakk om uflaks! 😳
  Jeg ble overrasket av å se at hun startet rett opp med bloggen, jeg mener «magasinet» igjen etter å tårevått ha erklært at hun aldri skulle blogge igjen.
  Hva skal hun egentlig lære opp andre bloggere til? Gå konkurs også fiender? Man kan saktens lure. 🤔

  Liker

 4. Ang TV-innspillinger høsten 2018: hun var i bakgrunnen/linselus på pilotparets innflytningsfest i en episode av Bloggerne. Kanskje det gjelder som TV -innspilling, ikke vet jeg?

  Liker

 5. At Anne Brith skal veilede nye bloggere og sørge for at de blir toppbloggere er like latterlig og urealistisk som at en blind mann skal kjøre buss i oslo sentrum. Dama har en historikk som du Asti viser til, som bør få enhver person til å skygge banen. Hun skal liksom være så god på hva nye bloggere/influencere skal gjøre og fokusere på? Eneste grunnen til at hun selv er en såkalt “kjent blogger” er jo nettopp pga konflikter, klikkhoreri, konkurser, trusler, hengt ut familie, naboer, eks-kjærester, foreldre, tidl samarbeidspartnere, blogglesere etc etc på sin offentlige blogg -og dessuten gjentatte ganger blitt avslørt som løgner og dramaqueen.

  Dessuten; hva kan den dama godt opp i 40 årene egentlig om de unges kultur, språksjanger, hva som er trendy osv -og ikke minst; hvor fornuftig er det å lære andre at man bare skal slette, blokkere, true og anmelde alt og alle?? Nei ærlig talt -håper INGEN er så dumme at de velger å gå i samarbeid med henne -og samtidig fylle hennes bankkonto -hun tar garantert godt betalt for sin rolle som manager.. Håper alle skjønner at en som stadig bytter venner, selskaper, samarbeidspartenere og har en så enormt stygg og offentlig historikk på negativ adferd og konkurser IKKE er velegnet til å bidra til andres sin suksee. Hun har jo ikke klart det for sin egen del (bortsett fra å bli kjent pga sin negativ oppførsel) -så hvordan skal hun da få 10 (!!) andre til å lykkes?? Må jo bare le!.. Det samme gjelder forøvrig firmaer og tv produksjoner -hvorfor vil de samarbeide og forbindes med den dama? Mener de seriøst at det er positivt at hun forbindes med deres produketr/branding? Det forstår jeg ekstremt lite av..!!

  Likt av 1 person

 6. Bake-app’en ligger ute til salgs, med navnet BakeAPP. Den skal visstnok oppdateres flere ganger ukentlig med nye oppskrifter, etter beskrivelsen. Tilbakemeldingene i itunes er svært dårlige, bl.a reageres det på lite oppskrifter og at app’en rett og slett ikke virker.

  https://play.google.com/store/apps/details?id=no.bakeapp.Bakeapp
  https://itunes.apple.com/no/app/bakeapp/id1440031280?mt=8

  Den ble heller ikke promotert i hennes egne kanaler som jeg har sett, bortsett fra i ett enkelt innlegg på bloggen. (6.des. 2018)

  Liker

 7. Imponerende at i intervjuet i Helgelendingen (12.03 ifbm boklansering), uttaler Anne Brith at hun har bare gode minner fra Mosjøen.
  Selv om hun, i utdraget fra blogginnlegget du har med her, kan fortelle at :

  «Folk i Mosjøen ler bak ryggen hennes, folk har stått og sett på at hun ble slått, det er mennesker som har gjort henne forferdelig vondt.»

  Likevel har hun BARE gode minner. Det står det respekt av! 😉

  Liker

 8. Dette her med ABD er så vilt at det er vanskelig å sette ord på. En galere verden enn hennes, må du lete lenge etter. Som psykolog skal jeg ikke uttale meg, men som et medmenneske synes jeg synd i hennes barn. Det er ikke greit å vokse opp med så mye « hat» i veggene. Dette er et eksempel på hvor langt en vil gå for å bli «kjent». Du Asti, du er veldig flink i ditt arbeide, grundig, velformulert og henvisninger er bra. Jeg liker ikke hets, hvem gjør vel det? Men her snakker vi løgn, løgn og atter løgn. Det glemmes hva en har sagt og skrevet tidligere. Det får konsekvenser. Stakkars de som MÅ stå i relasjon til henne.

  Liker

 9. Skjønner ikke helt om denne boken ble gitt ut eller ikke. Ble den trukket fra markedet etter at den ble lagt ut for salg eller noe? https://bookis.com/books/anne-brith-davidsen-kaker-og-andre-sote-saker-2016

  Det er virkelig ironisk at AB skal gi andre råd om hvordan de skal gjøre suksess uten selv å ha noen suksess å vise til. Riktignok tjener hun 1 mill. i året, men sitter visst ikke igjen med annet enn 660 000,- i restskatt. Godt gjort!

  Liker

  1. 🙂
   Jeg forstår det slik at bakeboken ble trukket fra markedet. Skattegjelden på kr 660.000,- var visstnok «rest», slik at den var enda større. Jeg er ikke sikker på om hun har tjent 1 mill? Husker ikke helt. På meg virker «alt» veldig rotete ut, men nå lever jeg et mer ordnet liv….

   Liker

  1. Tusen takk. 🙂 Under million, når man er så mye i minus. Dvs. med (i årevis) med krav om nedbetaling fra skatteetaten… Forstår ikke at noen kaller henne suksessfull ut fra det….

   Liker

 10. «Jeg kan jo ikke forfølge disse menneskene resten av livet?» (Fra innlegget Hjem til jul.)
  Freudian slip? 😀 Hvordan kan det i det hele tatt være i tankene?

  Liker

 11. Nei, hun kan virkelig ikke kalles suksessfull. Ref. siste Snap, skryter hun av at hun er stolt eier av 10 AS/konsepter. Det virker som hun tror at jo flere AS, jo mer penger. Men det hjelper ikke med verken 10 eller 20 AS når ingen av dem blir fulgt opp, utviklet og jobbet med. Hadde holdt lenge med kun ett AS om man bare hadde giddet å følge det skikkelig opp og klart å holde styr på økonomien.

  Liker

 12. Når man ser all dokumentasjon som dette, svart på hvitt, så er det tydelig at dette er en dame som nærer seg på konflikter… Skummelt. Jeg har egentlig stått på Anne Brith sin side lenge, men jeg ser jo nå at det er Anne Brith som alltid kommer i krangel med alle….. Har jo stussa på at hun har vært så uheldig med alt fra tidligere sjefer og kjærester og nærmiljø, men ser jo nå at hun er veldig konfliktsøkende…

  Liker

 13. Annebrith er mesternes mester når det kommer til å lære bort offerrollen, gå konkurs, og å bli uvenner med de aller fleste. For ikke å snakke om å lage luftslott, vri seg unna ubehagelige spørsmål og melke media. Jeg tror det hun evt kan lære bort kan like godt leses på nettet hvis man googler på «become a sucsessful blogger». Er redd dette er nok et luftslott fra hennes side. Hun virker uhyre desperat og forsøker alt kontra å holde seg til det hun kan. Jeg vil tro det hadde vært mer meningsfylt å drive bakeblogg å være semi populær kontra å bli superkjendis for å være «hun gale desperate damen med alle konkursene».

  Liker

 14. Jeg ser nå av de siste snappene til AB at hun igjen etterlyser folk til å delta på sitt influencer program hvor man tilbys det samme som de 10 «heldige» influencerne som ble trukket ut tidligere i år. Jeg kan ikke se at det er blitt opplyst noen pris på kurset verken i reklamen eller når jeg klikker meg videre inn på lenker. Jeg har lagt merke til at en influencer som deltar i influencer programmet, er svært aktiv på KG. Hun skriver der at hun betalte 8000,- for kurset. Jeg trodde at kurset var gratis for de 10 heldige som ble trukket ut, og det trodde visst andre også, som denne bloggen hvor det kommer fram at kurset kostet 14 500,- Personen følte seg utrolig heldig og spesiell om ble plukket ut. Hun ble bedt om å ringe AB, og på slutten av samtalen kommer prisen på kurset fram. https://eckholdt.blogg.no/anne-birth-influencer-program-skuffende.html
  Jeg la merke til at det i linken til reklamen på kurset står pris på jobben med å sette opp blogg, og også hva Hilde Palladino tar, men ingenting om hva Anne Brith skal ha. Jeg håper virkelig ingen går i den fella. Det eneste de vil lære er å servere clickbaits, drama, offer innlegg A/B/C innlegg, løgner og luftslott. Virkelig ikke noe å betale mange tusen for.

  Liker

 15. Med alle prosjektene hun har startet og ikke fulgt opp, så kan jeg ikke tro at hun klarer å følge opp alle de utvalgte i 1 år! Jeg har funnet en annen blogger som også ble trukket ut blant de 10 heldige. I følge hennes blogg har hun kun vært på en samling med de andre som ble trukket ut. Jeg vil gå så langt som å si at hele opplegget minner om svindel. Det hadde vært interessant å vite prisen på influencer kurset som nå er lagt ut, men vil nødig plotte inn kontakt informasjon for å få vite prisen.

  Liker

 16. Apropos luftslott som er nevnt tidl. her. Jammen har ikke dama endelig fått kjøpt seg både hus og bil. Dog ikke hennes drømmehus til 13 mill eller drømmebil til 1 mill, men et hus til 4 mill. og bil 2005-modell. (Volvo XC70) Ref: snapper med bilde av hus og bil med sifre på skilt synlig.

  Kilde: finn.no og regnr.info (avansert søk)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..