Caroline Berg Eriksen: Påskeliljer og kritikk i kommentarfelt

Caroline Berg Eriksen skrev i blogginnlegget «Pizzasnurrer og påskeliljer» at hun hadde plukket påskeliljer i parken:

https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/23/pizzasnurrer-og-paskeliljer/Det fikk flere til å reagere, og en av de skrev følgende i kommentarfeltet:

https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/23/pizzasnurrer-og-paskeliljer/#comment-805426


Når man har gjort noe galt, er det «normale» å beklage. Noe også Caroline Berg Eriksen gjør, men det hun ikke skjønner er at når man i samme svaret blander inn det enkelte ser på som småspydigheter og bortforklaringer, da oppleves det ikke som man klarer å ta imot kritikk.

https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/23/pizzasnurrer-og-paskeliljer/#comment-805447


En leser prøvde å forklare hva det reageres på:

https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/23/pizzasnurrer-og-paskeliljer/#comment-805626


Caroline Berg Eriksen var ikke enig:

https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/23/pizzasnurrer-og-paskeliljer/#comment-805635


Det kunne forstås som mange av de publiserte kommentarene ikke var hyggelige, noe som ble påpekt ikke stemte:

https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/23/pizzasnurrer-og-paskeliljer/#comment-805720


Caroline Berg Eriksen svarte da:

https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/23/pizzasnurrer-og-paskeliljer/#comment-805738


Så hvorfor?

https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/23/pizzasnurrer-og-paskeliljer/#comment-805743


Selv om Caroline Berg Eriksen hadde fått forklart hvorfor mange reagerer, var svaret derfra fremdeles:

https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/23/pizzasnurrer-og-paskeliljer/#comment-805750


En annen leser prøvde også å forklare:


https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/23/pizzasnurrer-og-paskeliljer/#comment-805785Caroline Berg Eriksen spør igjen :

https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/23/pizzasnurrer-og-paskeliljer/#comment-805787


Og hun fikk forklart:

https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/23/pizzasnurrer-og-paskeliljer/#comment-805807


Caroline Berg Eriksen forstod tydeligvis ikke at leseren svarte på spørsmålet hennes:

https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/23/pizzasnurrer-og-paskeliljer/#comment-805814


Poenget til andre var at hennes mening om at «sjokkerende var fullstendig malplassert» var feil i den settingen, og bidro til at mange ikke oppfatter at hun klarer å ta imot kritikk. Er Caroline Berg Eriksen så dårlig på kommunikasjon? Istedenfor å reflektere over hvordan «budskapet hennes» oppfattes, forsvarer hun det, men kanskje uten å forstå konsekvensene? Det fikk meg til å tenke på kommentaren hennes i «Dagens Næringsliv» om «dra til tryne»:

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:-cqX3UO7oPMJ:https://www.dn.no/magasinet/intervjuet/trondheim/oslo/medier/bak-fasaden/1-1-5289023+&cd=1&hl=no&ct=clnk&gl=no


Hun skjønte ikke den gangen hvorfor hun provoserer. Tenker hun aldri over at det kan handle om budskap hun har sendt ut via blogg og kommentarfelt i årevis? Jeg har skrevet om kommentarfeltproblematikken tidligere: Lenker

Det er «sender» som er ansvarlig for hvordan budskap oppfattes. Her får Caroline Berg Eriksen forklart hva som er problemet, men hun «nekter» for at det stemmer. Det må hun bare gjøre, men jeg tror at mye av svaret på «dra til tryne» ligger i at bloggeier ikke forstår og tilsynelatende tar noe ansvar for hvordan de kan fremstå. Som i dette tilfellet. Og da får de bare ta konsekvensene av det.

17 kommentarer om “Caroline Berg Eriksen: Påskeliljer og kritikk i kommentarfelt

 1. Det er veldig morsomt når bloggere ikke forstår at de blir kritisert på budskapet, men tror det har noe med utseendet å gjøre. Litt i samme gate som «jeg er for pen til å få jobb». 😂

  Liker

  1. 😊

   Jeg tror de ofte kan se på seg selv som offer, og da kan det kanskje være vanskelig å se og forstå?
   For min del er det tydelig at CBE kunne svart annerledes, og da ville hun ha «vunnet på det». At hun ikke ser det selv «ovverrasker».

   Liker

 2. Synes det er flott at hun ikke lar folk få lov til å diktere hvordan hun skal svare, oppføre seg, når og hvor hun skal legge seg flat. De kommentarene du la ut over her var verken spesielt hyggelig eller godt ment, og var vel heller ment for å rakke ned på henne med unntak av et eller to innlegg der hun forklarte og var hyggelig. Ingen skal måtte unnskylde seg over andre uten grunn. Bloggeiere eller ei. Det er ikke så vanskelig å se at mange av de tilfeldige velmente kommentarene er stikk fra kritikere som vil ta det med i et visst forum.

  Jeg er sikker på at også din tone ville blitt ganske annerledes etterhvert om du så at mange av kommentarene var skrevet “hyggelig”, men på ingen måte var det.

  F.eks:

  Flott blogg, og du har mange bra poeng, det er bra at noen tar for seg bloggere og influencere! 🙂 Men får du betalt for å skrive disse innleggene? Det er ikke ment som kritikk, jeg er bare nysgjerrig hvordan man kan kombinere det når bloggingen og research må ta så mye av fritiden 🙂 Håper du også skriver om bloggere du liker om du ser dem unnlate merking og svarer stygt i kommentarfeltet, det vil gjøre det mer troverdig over tid. Bare et tips for å gjøre bloggen enda bedre 🙂
  Håper du får en finfin dag!

  Liker

  1. Synes du det er flott, når det kan gå utover «bloggens rykte», dvs. hvordan bloggeier blir oppfattet?

   Ønsker deg også en fin dag. 😊

   Liker

  2. men hun får jo voldsomt mange beundrende og rosende kommentarer og, så man skulle jo tro det var mulig å holde humøret oppe likevel?

   Liker

  3. N: Jeg har vært fast leser av Caroline i snart 10 år, på de 10 årene har jeg utelukkende gitt positive tilbakemeldinger. Da Caroline mottok noen kritiske spørsmål under et innlegg som går innunder NetFit, svarte hun kritikken med enkelte utsagn jeg var uenig i, blant annet at tyngre trening med feks vekter vil gjøre deg større og muskuløs, en påstand jeg sa meg sterkt uenig i og som jeg også mener er farlig. Så fort jeg la igjen en kommentar som ikke var skryt eller fylt med gode ord, fikk jeg en relativt krass kommentar tilbake, dette til tross for at hun sikker gjenkjenner både navnet mitt, epostadressen & ip-adressen min, og derfor vet at jeg ikke er et såkalt «troll».
   Link til det aktuelle innlegget:
   https://www.carolinebergeriksen.no/2019/02/26/effektiv-okt-armer-rygg-og-bryst-med-null-utstyr/

   Liker

 3. Denne bloggen fremstår pr. idag som en parodiblogg som harselerer med overflodsproblematikken i den vestlige verden. Den overpriviligerte prinsessefrua som står i hotellsuiten i toppetasjen og bokstavlig ser ned på uteliggerne under og sender dem en vennlig tanke som sikkert varmer, frua som skriver at «tenk at jeg gleder så mange mennesker bare ved å være til!».

  Jeg er slett ikke overrasket over at hun tar seg til rette og plukker fine blomster fra en park mens barna ser på, og absolutt ikke overrasket over at hun så ikke takler kritikken i kjølevannet av det spesielt bra. Slik atferd kan kanskje forventes fra et lite barn, men ikke en godt voksen tobarnsmor. Luften er kanskje litt tynn i bloggbobla etterhvert?

  Takk for nok et godt innlegg!

  Liker

 4. Måten hun svarer på i kommentarfeltet forklarer veldig godt hvorfor det er Funkygine som vinner Folkets Favoritt under Vixen, og hvorfor CBE IKKE gjør det, og heller ALDRI kommer til å gjøre det.
  Denne hårsårheten i kombinasjon med nebbete svar på fjortisnivå, gjør henne ikke akkurat likandes, for å si det mildt!
  Og ja – hun burde vite bedre enn å røske med seg en ganske voksen bukett tulipaner fra offentlig park, og Coop burde vite bedre enn å betale dette miljøsvinet for å skrive om strandrydding.
  Godt timet forresten – hun rakk akkurat å gjøre reklamen mellom siste sponsede cruise, og en femdagers på Gran Canaria.
  Hvem av dem tar selvkritikk?
  Jeg håper på Coop (som allerede har mottatt en del klager), for CBE evner det nok ikke.

  Ha en fortsatt fin dag Asti – strålende jobb du gjør! 🙂

  Liker

 5. Jeg har gitt COOP beskjed om hva jeg mener om at de en blogger som fronter miljøsvineri (og blir betalt for å være det ) i en slik kampanje. Det er som Sylvi Listad skulle reklamert for RV eller SV. Litt av et forbilde å plukke blomster i en offentlig park, men hey de var jo inni en rosebusk 🙄 Hva med å kjøpe blomster istedenfor å lære mindreårige å gjøre slikt?

  Liker

 6. Nei, med sine frekke svar og arrogante holdninger så kan ikke CBE.no vinne noen «Folkets pris», ikke engang i Vixen/Fixen.

  Paret må nok betakke seg med spetakkelpriser på grunnlag av hvor mye de irriter folk slik de fikk sist, noe som må kunne kategoriseres som nøyaktig det motsatte av «Folkets pris».

  Nå som sponsorer og annonsører også har begynt å lukte lunta så kan man saktens spørre seg,- er det verdt det?

  Hvor lav må prisen bli før de lar barna få ha sine privatliv i fred?

  Liker

 7. Eriksens har idag igjen gjort seg bemerket på bloggen ved å fyre opp bål i strandkanten til tross for at det i Norge er totalforbud for bålbrenning fordi årstiden ikke tillater bål og det lett kan ta fyr.

  Liker

Kommentarer er stengt.