Hold Norge Rent

Jeg ser at Coop bruker Sophie Elise og Caroline Berg Eriksen for å reklamere for ryddeaksjonen til Hold Norge Rent (en ideell forening som arbeider mot forsøpling).

Jeg forstår ikke Coop sitt valg, da disse influencernes står for «påvirkning til økt forbruk». Noe som er lite miljøvennlig, jf. «Slik påvirker forbruket ditt miljøet«. Jeg har derfor gitt tilbakemelding om det til Coop – her. I tillegg reagerer jeg på hvor lite informasjon man får om organiseringen av aksjonen fra disse influencerne. Eksempelvis er ikke Ryddeportalen nevnt i det hele tatt. Og det fremstår som om det er «Coop som rydder Norge» – ikke at de er en av mange samarbeidspartnere.

Jeg velger derfor å gi Hold Norge Rent og strandryddeuka litt gratis «reklame» . 😊

https://holdnorgerent.no/

Meld deg på i Ryddeportalen

Alle som ønsker å bidra, oppfordres til å melde inn ryddeaksjoner i Hold Norge Rent sin ryddeportal: Ryddeportalen. Dersom alle som rydder legger inn ryddeaksjonene i Ryddeportalen, kan det blant annet gi en nasjonal oversikt over hvor det ryddes.

Gratis ryddeutstyr og avfallsmottak

Her kan man få gratis ryddeustyr, og her er nærmeste avfallsmottak (tar imot eierløst marint avfall vederlagsfritt).

GI EN PENGEGAVE

Om man ikke har mulighet til å delta, kan man støtte arbeidet til Hold Norge Rent ved å gi en pengegave: Vipps valgfritt beløp til 526385 eller overfør valgfritt beløp til bankkonto 1503 57 91334. Merk innbetalingen «GAVE».

Med dette oppfordrer jeg folk til å delta i årets ryddeaksjon.

Lykke til!
😊

26 kommentarer om “Hold Norge Rent

 1. Jeg rydder alltid søppel jeg finner på stranden – og jeg er ved stranden flere ganger i uken. Jeg gjør det helt gratis, på tross av at folk vanligvis gidder å betale meg ganske bra for arbeidskraften min. Jeg håper ikke Hold Norge rent bruker pengene folk donerer til å betale flere hyperforbrukende influencere for å posene i vannkanten med lange negler og fotogent søppel.

  Håper flere donerer sin tid og påvirkningskraft for en god sak UTEN å ta seg betalt for det. Slik som du gjør her, A.
  Eller gjøre slik Greta Tunberg gjør – gi inntektene hun har fra miljøaktivisten sin videre. Jeg vet at Greta er en tenåring som blir forsørget – men jeg tenker at influencere som tjener millioner i året, kunne fått mye kred ved å markedsføre denne aksjonen helt gratis.

  Liker

 2. Altå – jeg må bare le litt. På kjent fruevis, blir hun litt utålmodig med folk i kommentarfeltet, og hevder at

  «🙂 Ett av de største problemene vi har i forbindelse med klimaet i mine øyne, er at folk som sier de er opptatt av det, egentlig er mer opptatt av å peke på feil hos alle andre enn å faktisk gjøre noe selv. For å bedre klimaet må alle gjøre noe, noen må ikke gjøre alt.» Klippet fra kommentarfeltet i bloggen her:https://www.carolinebergeriksen.no/2019/04/25/bli-med-rydde-landets-strender/#comments

  Jeg tenker at mange faktisk er i stand til å BÅDE prøve å leve miljøvennlig OG kritisere en som har så stor påvirkningskraft, kun velger å fronte miljøsaken når hun får betalt.

  Liker

  1. Så bloggeren mener at folk tenker svart eller hvitt, det er ingen nyanser. Det hun sier er at hennes egne holdninger er slik at man ikke kan ha to tanker i hodet på en gang. Enten så kritiserer man og er ikke miljøvennlig selv, eller så er man som henne tar seg betalt for å fronte miljøet og der stopper engasjementet? Hvor ignorant og uopplyst kan man bli selv for en rosablogger å være.

   Liker

 3. Jeg er himmelfallen. CBE som reklamerer for søppelrydding? Det var vel den aller verste de kunne funnet til et slikt oppdrag, hun har null troverdighet på området. Tror at gjenbruk er å bruke klærne sine flere ganger, tror at bare hun kaster søppel i riktig kasse, bidrar hun ikke til forsøpling. Jeg blir matt, dette er jo utrolig uheldig kommunikasjon: gjør som jeg sier fordi jeg får betalt for det, men kjøp som jeg sier og forsøple mer fordi jeg får betalt for det.

  Liker

 4. Huff, huff og gruff, tror jeg må ta meg en kopp Ali og håpe den kurer gruffet mitt.
  Jeg går, av prinsipp, aldri inn på CBE sine some, men nå måtte jeg bare lese innlegget og kommentarene (skyld på KG-Pøbelsara, hun som lurte meg dit😉), altså – jeg blir stum. Er hun så uvitende (byttet ut ordet på tre bokstaver) at hun ikke vet hva gjenbruk er eller bare later hun som?

  Ser hun i en kommentar sier at de skal fly mindre – neste år. Årets reiser er allerede bestilt og betalt, betalt av hvem? Sponset? Regner med du er på, Asti. LK hadde visst også plukket søppel i dag, langs veien der de bor.

  Ingenting galt i å være opptatt av miljø, plukke søppel, men troverdig blir det ikke når hun gjør det for betaling.
  Og forøvrig har hun ikke gått mange meterne på den stranda, der er ett langt strå uti vannet……

  Jeg tenker at det viktigste vi kan gjøre er å bruke mindre syntetiske klær, fleece, såkalt tekniske klær, bruke bomull og ull i stedet, samt kjøpe mindre klær. Biler med mindre utslipp, men ikke kun på strøm som allerede er en mangelvare, feks i Tyskland forurenser elbilen mer enn andre biler (Google hvis dere vil vite mer), spise mer kortreist mat, sesongens grønnsaker og bær. Fisk, men ikke oppdrett, osv…

  Liker

 5. For kort tid siden reklamerte bedriften for en spareapp. Målet var skissert som Maldivene, tror jeg. Jmf bloggen skal bedriften fly. Denne (jobb)turen er sikkert ett unntak.
  Bedriften kommuniserer ett budskap, og i neste omgang motsier de seg selv.
  Ser ikke annonsørene dette selv?

  Liker

 6. Fra dronningen av overforbruk:
  «Haha 😀 Ser jo de fleste navnene og ip adressen går igjen 🙂 Jeg tror jeg har rett i påstanden om at miljøet ikke engasjerer dem, det handler utelukkende om å kritisere.Det store spørsmålet er om de har tid til å være med å rydde i kampanjeperioden? Jeg tipper nei.» Så folk har ikke tid til å rydde i kampanjeperioden fordi de skriver i kommentarfeltet hennes? Noe sier meg at dette «travle» blogg ekteparet ikke vet hvordan man kan strukturere hverdagen sin fordi de ikke har 37,5 times arbeidsuker som oss andre. Det går helt fint å plukke søppel og være miljøbevisst uten å ta seg betalt for det slik CBE har gjort, og skrive kommentarer på bloggen hennes på samme tid. Det heter multitasking, noe de fleste oppegående arbeidsfolk klarer i løpet av en dag. Ikke rart at bedriften ikke vet hva det er, da en tur til Oslo med bil for å fikse på «fasaden» og påfølgende kafétur kalles «travel dag». Vi andre kaller det lørdag.

  Liker

 7. Jeg blir litt matt av kommentarfeltet til CBE. Snakk om å ikke ta til seg kritikk i det hele tatt. Hun har en fremtoning som er helt utenom alle andre, verdensmester i alt.
  Og når hun tror gjenbruk er å bruke samme klesplagg flere ganger og at det å forsøple er å ikke kaste søppel i rett søppelboks (svar i kommentarfeltet om at hun forsøplet ikke, hun sorterte rett) ja da gir jeg opp. Makan til dumskap.
  Det suste et gammelt ordtak gjennom hodet mitt; mot dumskapen kjemper selv gudene forgjeves.

  Liker

  1. Jeg ble også litt matt av å lese svarene til CBE, og det er sjelden jeg blir. 😉 Jeg tror ikke det nytter å få henne til å forstå…

   Liker

 8. Synd å si det, men hun/de svarer slik uutdannede folk gjør, folk som ikke følger med på nyheter eller leser forskning. Folk jeg forbinder med «livets skole». Selvsagt kan mange uten akademisk bakgrunn argumentere for seg, men dette er typiske eksempler på subjektiv og vite-best-holdning man finner hos endel selvlærte forståsegpåere. Får assosiasjoner til anti-vaksine-folk.

  Liker

  1. Firestone
   Jeg fikk et gufs av et eller annet jeg ikke klarer helt å fornemme av kommentaren din. Så fordømmende.

   De som har bygd dette landet hadde ikke mye utdanning, de hadde ikke en gang en kalkulator når de bygde veier og hus, men gamle broer står fortsatt, de ble bygd av folk som kunne det, som kjente grunnen der brua skulle stå, de hadde ikke lagt inn noen tall på en PC, der brua raser før den er ferdig fordi de ikke hørte på advarslene fra bygdefolket. Ingen av butikkene hadde kassaapparat, men de var aldri stengt fordi strømmen var borte og ingenting virket.

   Dagens ungdom klarer ikke å regne 20% av 100 i hodet, de må bruke kalkulator. Selv godt utdannede folk kan ikke så mye om annet enn sitt eget område.

   Jeg tok utdannelse i voksen alder, til topp karakterer, men jeg er en av de som vet at de som vasker gulv og toaletter og de som tar vare på søpla vår er de som er viktigst i samfunnet. Uten dem stopper landet vårt.

   Liker

  2. Jeg ser det mer som «skrekkeksempel» på noen som «lever i sin egen boble», der «all» kritikk avvises med at kritikerne kun er «ute etter dem». Og det «kjøper» tilhengerne.

   Jeg husker alle diskusjonene om reklamemerking, der de svarte skråsikkert på at de merket rett. Helt til de fikk skriv fra Forbrukertilsynet….

   Jeg tror de er klar over at det kritikerne skriver er rett, men det «tjener de ikke penger på».

   Det er egentlig liten vits å diskutere med dem….

   Liker

 9. Meg: poenget var å sammenligne dem med folk som skriver at de har gått «livets harde skole», folk som ofte vet best selv uten å ha satt seg inn i saken. Ellers er jeg helt enig i at de som er renholdsarbeidere og søppeltømmere er noen av de viktigste vi har i et samfunn.

  Liker

 10. Det er ganske så stor forskjell på de som bygget landet og «livets harde skole» kandidater. Det handler ikke om utdannelse med dannelse. Altså her tolker vi lover og regler og samfunnets normer slik det passer oss best, for da kan vi tuske til oss mest. Felleskapet? Nei det må klare seg selv. Denne bloggeren som knapt har kunnskap om annet enn neglelakk og sminke svarer som hun har en professorgrad i de fleste tema, selv om hun blir tatt på det gang på gang.

  Liker

 11. Akkurat nå føler jeg meg flau som er ansatt i coop kjeden😡
  Kjære coop.. Vi er mange tusen ansatte som gjerne hadde blitt med på en stor kampanje for jobben vår for å få mange til å tenke seg om. Å jeg tror mange der ute ville satt større pris på det enn att noen bloggere med rosa negler på 20 cm liksom skal redde miljøet.
  Er så skuffet over egen arbeidsplass

  Liker

  1. Skuffet over Coop selv, betale folk som har null peiling på miljø for å fronte dette ( svarene hennes i kommentarfelt om miljø er helt bak mål). Tydelig at bedriften også utnytter dette engasjementet for klikk mtp hvordan argumentasjonen legges frem. Inntektsgrunnlaget til fruen er totalt irrelevant i denne sammenhengen. Hun er storforbruker av unødvendigheter og prøver i tillegg å prakke dette på andre for å tjene penger.

   Liker

Kommentarer er stengt.