Gjesteinnlegg: Brukerbehandling som fortjent?

Siden Kvinneguidens moderatorteam bevismessig har særdeles lite å fare med når det gjelder å opprettholde utestengelsen av fem brukere som de nå godt vet ikke er meg,
ble forumansvarlig på nytt purret om hva som var status på saken om oss urettmessig utestengte brukere.
Tidligere gjesteinnlegg om temaet her og her

Denne gangen fikk jeg (heldigvis) ikke svar som involverte andre brukere.  Altså bekrefter dette at moderatorteamet vet at de har trampet kraftig i klaveret med tanke på utlevering av personopplysninger. Likevel, ikke én eneste gang har moderatorteamet med forumansvarlig i spissen beklaget den grove feilen de gjorde da de utestengte meg ved å koble sammen flere helt fremmede brukere.
I stedet har de funnet på noe annet for å opprettholde utestengelsen fremfor å innrømme hva de har begått med tanke på personvern, og som jeg har gjort dem oppmerksom på.

En takk fra moderatorteamet hos Kvinneguiden

Jeg etterlyste tilbakemelding ved hvor lenge moderatorteamet egentlig har tenkt å holde meg utestengt på urettmessig grunnlag, og dette er takken. Forumansvarlig svarte følgende den 7. mai:

Beklager sent svar, det har tatt litt tid å gå gjennom saken på nytt. Her er tilbakemeldingen fra moderator – og adminteamet:
Vi vil snart oppdatere regelverket hvor det vil stå at utestengninger vil gjelde hver enkelt bruker. Oppdateringer av regelverket vil ikke ha tilbakevirkende kraft.
I tillegg har vi tatt en ny gjennomgang av din bruker og utestengningen vil uansett opprettholdes med bakgrunn i brudd på denne regelen:

Sitat

* Det er ikke lov å diskutere med seg selv, eller utgi seg for å være flere personer i en tråd, ved å benytte flere kontoer eller AnonymBruker-funksjonen.
I trådene om Anne Brith AS og carolinebergeriksen.no har du utgitt deg for å være flere personer ved å benytte begge brukernavnene som du sier er dine; Cavatina og Bruker2.
Hilsen Forumansvarlig

Det er fortsatt lov til å ha flere brukere på Kvinneguiden forum. Jeg har i begge gjesteinnleggene vært åpen om å ha en bruker til. En bruker som har vært aktiv i Cavatinas lange fravær og som administratorene ikke fant noen overlapp på i regnearket tilsendt med bevisføringen for de tre andre brukerne P***e, M*****G**** og S***U**. En bruker som jeg, overfor forumansvarlig og moderatorteam, har vært helt åpen om fra første henvendelse, og som aldri har «snakket med seg selv».

Om jeg selv ikke hadde nevnt det, ville moderatorteamet ikke ha visst det. Så lite har Cavatina deltatt i forumet.

Innrømmer ikke feil

Det oppleves som at moderatorteamet tar min ærlighet og bruker det mot meg for å holde meg ute av kvinneguiden.no fremfor å innrømme at de har gjort graverende feil som krever en beklagelse og som nå endelig medfører endringer for forumet.
Enestående er denne behandlingen ikke, noen av oss husker hva som har skjedd med andre brukere tidligere og hva som fortsatt foregår.

Asti har også skrevet om sin opplevelse. Denne behandlingen er ikke unik, vi har bare satt ord på det. https://influencere.wordpress.com/2018/12/09/egmont-og-kvinneguiden/

Moderatorteamet går bort fra bevisføring

I en e-post mottatt idag, skriver forumansvarlig følgende om den tekniske bevisføringen administratorene har brukt for å finne ulike brukere utfra IP-adresse og enhet:

Vi har for øvrig sluttet å lagre regelbrudd basert på at teamet mener det er ulike brukere utfra IP-adresse og enhet. Derfor vil ikke regelbrudd på andre brukere påvirke din bruker ved fremtidige regelbrudd på disse.

Derimot fortsetter de å la resultatene fra bevisføringen gjelde selv om de går bort fra den, dersom man allerede er beskyldt og sanksjonert for det. Teknisk administrator har forlengst ugyldiggjort bevisføringen åpent i forumet. Jeg kommer tilbake til det nedenfor.
Viser først til regnearket omtalt i første gjesteinnlegg som bevis for å være andre brukere og med andres personopplysninger. Sammen med regnearket, fikk jeg bruksanvisningen for hvordan moderatorteamet finner sine bevis:

Vedlagt følger en oversikt over brukere som vi ser sammenfaller med IP og enheter, og dato disse var sist i bruk. Legg merke til at en enhet kan endre seg når man for eksempel bytter nettleser eller går fra pc til mobil eller lignende. Måten vi finner ut at det er samme person som er bak flere brukere, er at vi i admin-panelet søker opp en IP-adresse og får opp hvilke brukere som har benyttet denne. Vi ser på enhetene slik at vi kan unngå sammenfall med for eksempel offentlige nettverk, og siler ut dette når vi undersøker overlapp med enheter. Vi lagrer ikke MAC-adresser, så den informasjonen har jeg ikke. Men operativsystem/enhet er oppført i vedlegget. Det gjelder også tidspunkt.

Ute på underforumet Ris og Ros i forrige uke, torpederte Teknisk administrator TSP i stykker måten moderatorteamet finner sine bevis for flere brukere.
Direktelenke til innlegg hentet herfra: https://forum.kvinneguiden.no/topic/1274959-ep_ips_device_key/ og videre:
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1274034-deling-av-ip-adresser-og-påstander-om-flere-brukere/?page=11


Kort sagt kan ikke en enhet lese informasjonen fra ulike nettlesere, for eksempel når man bytter fra Chrome til Firefox. Selv har jeg lite teknisk innsikt, så en venn har forklart det enkelt på følgende måte:

Det lages en entydig kode av nettleseren første gang man logger inn fra for eksempel Chrome. Bytter man til Firefox på enheten så lager den nye nettleseren en annen kode. Derfor er det bare hvis man logger inn med forskjellige brukere på samme nettleser og enhet at moderatorteamet kan se at det er samme bruker.
Sammenfall av IP, tid, maskintype, nettleser og oppdateringsstatus på nettleser er bare indisier. Spesielt kan iPhones gi falske positiver (om man kan kalle det det) da iPhones er veldig standardiserte.

Derfor kan ikke moderatorteamet selv finne noen kobling mellom mine to brukere.


Over 100 000 medlemmer tror de er trygge

Som ledd i en omorganisering i Egmont Publishing er nå Forumansvarlig omgjort til en mer nøytral bruker på alle selskapets forum, inkludert Kvinneguiden.

Noe har jeg åpenbart bidratt til, uten en eneste takk for hjelpen.
Her passer det med en innrømmelse: Jeg har overhodet ikke lyst til å bruke tiden min på moderatorteamets amatørmessigheter eller ytterligere polemikk med en forumansvarlig. Men dette angår så mange som 101 477 medlemmer av forumet i skrivende stund, så det kan rett og slett ikke ligge. Kall det et ufrivillig verv.

Allerede i fjor påsto både moderatorteamet og forumansvarlig at alt var på stell med tanke på GDPR, selv om flere (og undertegnede) har avslørt at dette overhodet ikke stemmer. Forumansvarlig har nylig innrømmet dette selv ute på underforumet Ris og Ros. Direktelenke hentet herfra https://forum.kvinneguiden.no/topic/1274034-deling-av-ip-adresser-og-påstander-om-flere-brukere/?page=11
I tillegg avslutter de altså praksisen med å kryssjekke IP’er og enheter.

I utgangspunktet er jeg utestengt basert på andre brukeres regelbrudd, ikke egne.
Ikke én eneste gang har moderatorteamet med forumansvarlig i spissen beklaget den grove feilen de gjorde da de utestengte meg ved å koble sammen flere helt fremmede brukere og sendte meg andre brukeres personopplysninger.

Jeg etterlyste tilbakemelding ved hvor lenge moderatorteamet egentlig har tenkt å holde meg utestengt på urettmessig grunnlag.
Jeg forstår det slik at moderatorteamet istedet utnytter det faktum at jeg har vært åpen om to brukere allerede ved første henvendelse i den hensikt å fabrikkere et grunnlag som skal rettferdiggjøre og opprettholde en i utgangspunktet fullstendig urettmessig utestengelse etter sammenblanding av flere brukere.

Det er altså to adskilte og enkeltstående tilfeller som behandles på en svært amatørmessig måte. Å rote frem bevismateriale om noe jeg har vært ærlig om i ettertid opprettholder ikke gyldigheten av tre måneders utestengelse.

Ingen av mine brudd på forumets retningslinjer (som idag er oppdatert) er så alvorlige at de skulle gå rett på utestengelse, og det er både uprofesjonelt og urettferdig  å sanksjonere meg uten påminnelse av regelverket først. Noe jeg aldri har mottatt noengang. Skjermdump regelbrudd: https://imgur.com/gallery/84CVgUn
Hadde jeg fått som andre brukere har fått, ville jeg ha innrettet meg. For brukeren Cavatina skulle uansett bare ligge brakk slik den gjorde i et halvt år. Hvis moderatorteamet virkelig baserer seg på skjønn slik de hevder og diskuterer sanksjoner i fellesskap, er det også lett for dem å sjekke hvor og når denne brukeren har vært aktiv. Den største aktiviteten mellom februar og april har vært rapporteringer og PM til moderatorteamet om manglende moderering i trådene. Ikke å skrive i forumet.

Brukere tas ikke på alvor

Brukerne er Kvinneguidens beste ressurs, men det ser ikke ut til at verken dagens moderatorteam eller Egmont Publishing forstår dette. Subjektivt mener jeg at forumet ansvarsløst har fått seile sin egen sjø i lang tid, med frivillige rekruttert fra brukermassen og uten lønn. Moderatorer, teamleder og administratorer har i tillegg hatt egne brukere i forumet.
Kort og godt mangel på sikring av inhabilitet og egeninteresser, i tillegg til brudd på sikkerhet og personvern.

Frem til nå kan det se ut som at for Egmont Publishing har Kvinneguiden.no bare vært en nyttig plattform for salg av annonseplass. Ikke rart det oppleves som at denne nonsjalante holdningen har smittet nedover i systemet.

Avslutningsvis sitter jeg med et inntrykk at moderatorteamet feilaktig tar utgangspunkt i at enhver brukers største interesse er å kunne fortsette å diskutere på forumet. Derfor brukes utestengelse som en sanksjon overfor (brysomme) brukere. For min egen del tar de feil. Min stemme høres andre steder. På steder der jeg faktisk får snakke høyere, og så ofte jeg vil.

Men hvor snakker brukerne P***e, M*****G**** og S***U** nå som moderatorteamet må ha innsett er andre personer enn meg?

Beste hilsen, men absolutt ikke ferdig med saken, Cavatina. Urettmessig utestengt KG-bruker siden 15. april.

70 kommentarer om “Gjesteinnlegg: Brukerbehandling som fortjent?

 1. Du er altså fortsatt utestengt selv om de har forstått (det tok tid!) at du ikke er noen av de tre brukerne som brøt reglene som førte til utestengelsen, men du har derimot en bruker til som de ikke visste om da de ga deg straffen, en bruker du har vært åpen om med dem fra mail 1, men som de nå mener har diskutert i samme tråd som Cavatina? Det er godt gjort av KG å hoste opp en slik forklaring på fortsatt utestengelse, særlig siden de aldri fant koblingen selv (du har jo heller ikke diskutert aktivt i samme tråder) og de derfor aldri har gitt deg en advarsel. Veldig uprofesjonelt, for å si det mildt.

  Liker

  1. Korrekt sammenfatning. Men jeg er ikke skråsikker på at de HAR forstått at de andre brukerne ikke er meg, for det innrømmes ikke. Istedet feies det bare under teppet som om blemmen ikke finnes.
   Dagens siste e-post som jeg ikke fikk med i innlegget lyder som følger:
   «Hei
   Endringen i reglene har ikke tilbakevirkende kraft.
   Sanksjoner du har fått er vanlig praksis. Avgjørelsen tatt av moderatorteamet blir stående.
   Det er vanlig praksis at alle får advarselspoeng som varer i tre måneder. Disse har ingen konsekvens dersom man ikke begår nye regelbrudd.
   Spørsmål rundt GDPR, personvern og lignende blir besvart fra aktuell avdeling.
   Forumansvarlig»

   For det første: Jeg kan ikke begå nye regelbrudd. Jeg er urettmessig utestengt til midten av juli.
   For det andre: Ovenstående standardsvar viser bare at de verken leser eller forstår det jeg skriver til dem.
   For det tredje: De stanser meg ikke.

   Likt av 1 person

 2. Ah, endringene i reglene har ikke tilbakevirkende kraft, dvs at regelen du ble utestengt for, å ha flere brukere og gjøre regelbrudd med disse (noe du ikke har gjort) ligger fortsatt til grunn for avgjørelsen om å opprettholde utestengelsen. Så fint, da. Da kan de jo bare toe sine hender og si til seg selv at jaggu tok vi feil, men vi tok avgjørelsen etter de reglene vi hadde og selv om disse reglene viste seg å være ubrukelige, så opprettholder vi avgjørelsen.
  Fornuftig. 🤣

  Liker

  1. Ikke glem den ubrukelige metoden for å bevise at man har flere brukere, som de nå har gått bort fra.
   Det er så dumt at det ikke er til å tro.

   Liker

 3. Har du aldri fått påminnelse eller advarsel før?

  Du trenger ikke diskutere med deg selv for å bryte regelen, det å skrive som to eller flere ulike brukere i samme tråd er brudd. Da utgir du deg jo for å være flere, for andre brukere fremstår du som to ulike brukere.

  Ellers enig i at dette er oppsiktsvekkende og uproff behandling av saken deres.

  Liker

 4. Nei, aldri fått verken påminnelse eller advarsel.
  I tillegg har Cavatina vært taus siden i fjor sommer, grunnet skepsis til forumets håndtering av GDPR. For det meste har brukeren blitt brukt til det jeg beskriver i innlegget i den tidsperioden jeg nevner. Brukerne mine har heller ikke skrevet på samme tidspunkt.
  Men dette er ikke poenget. Jeg holdes utestengt på urettmessig grunnlag. Dette skulle vært nullstilt. Og SÅ kan man ta meg på regelbrudd jeg i utgangspunktet ikke var klar over. For tidligere var regelen at man ikke skulle diskutere med seg selv. Denne endringen vet jeg ikke når oppstod, og brukerne av forumet har vel heller ikke fått noen oppdatering av reglene? Jeg har i alle fall ikke sett det.

  Liker

 5. Man får ikke advarsler. Det kan jeg skrive under på. Ble utestengt. Eller BANNED som jeg ikke skjønner hva betyr. Er jo ingen måte å kunne få en forklaring. Har jo ikke tilgang til noen moderator. I reglene står det at man skal få advarsel. Og de fleste som får en advarsel vil jo hente seg inn eller be om en forklaring, men man blir ikke gitt muligheten av moderatorene i forumet. Visste ikke at man levde i nåde der inne, og anklaget skyldig til det motsatte ble bevist.

  Ytringsfrihet sa du? Men å be noen om å ikke slarve med kjeften og være nedlatende mot andre brukere, gjør at du blir den kriminelle. Ja, for det er slik man føler seg.

  Stå på med denne bloggen.

  Liker

 6. Takk for svar. Skal prøve å kontakte henne. Men det jeg forstår jo ingenting av hvorfor? Vet du hva Banned betyr? Er jo helt merkelig at man ikke engang kan få vite hva man har gjort? Er skeptisk til å bruke kontaktskjemaet deres, der må man jo faktisk dele personlig informasjon og telefonnummer?

  Liker

  1. Jeg søkte, og fikk opp svar fra tidligere teamleder, da en annen bruker fikk opp den meldingen. Siterer fra tråden – https://forum.kvinneguiden.no/topic/1090559-hvorfor-st%C3%A5r-det-banned-n%C3%A5r-jeg-logger-inn-p%C3%A5-kg/ :

   «Hvorfor står det «banned» når jeg logger inn på kg?
   Så vidt jeg har fått med meg har jeg ikke fått hverken advarsel eller blitt utestengt fra forumet. Hvorfor kommer dette da opp når jeg logger inn her?»

   «Hei.
   Send meg en skjermdump av dette, så skal vi se på saken.
   Tekola, forumansvarlig.»

   Liker

 7. Takk. Har nå lagret adressen, så du kan ta den bort. Ser i tråden du linket til at hun som spurte fikk beskjed om å sende skjermdump i en tråd inne på kg. Men man kommer jo ikke inn og får spurt.
  Ganske bakvendt egentlig.

  Spesielt at man kan risikere å bare bli kastet ut egentlig uten å ha gjort noe. Jeg vet jeg sendte en pm til en bruker der inne med spørsmål om en annen bruker jeg prøvde å komme i kontakt med.

  Ser jo liksom ikke sammenhenger med det du har skrevet her inne om de faste trådene mange er på.
  Har aldri brydd meg om rampelys eller den ros-tråden det er linket til.

  Jaja. Sikkert ikke verdens undergang, men kjedelig når man av og til trenger råd i forhold til studier..

  Liker

  1. Måtte for sikkerhets skyld kikke gjennom e-post korrespondansen med forumansvarlig, moderatorer og admin, og en eller annen gang midt under kommunikasjonen med forumansvarlig er kvinneguiden@egmont. com lagt til.
   Det er denne e-postadressen som siste uke konsekvent er blitt brukt fra KGs side, uten noen form for notis.
   Bare så det er nevnt.

   Liker

 8. Dagens næringsliv har plukket opp saken! Dessverre betal-sak, så vet ikke mer enn hva sitert under her. Har de vært i kontakt med deg, Cavatina?

  «Kvinneguiden røpet navn på anonym bruker: «Dette er meget problemfylt»

  En administrator på forumet Kvinneguiden utleverte en brukers navn og epost til en annen. Datatilsynet har åpnet sak.»

  https://www.dn.no/medier/kvinneguiden/gdpr/egmont/kvinneguiden-ropet-navn-pa-anonym-bruker-dette-er-meget-problemfylt/2-1-600187

  Liker

  1. Ligger på forsiden nå, med overskriften: «Kvinneguiden røpet fullt navn og epost på anonym bruker»

   NB. Vet jo ikke helt sikkert at det er samme hendelse, siden jeg ikke har lest saken.

   Uansett ikke hver dag en får se «Kvinneguiden» i en fet overskrift hos Dagens Næringsliv.

   Liker

  2. Ah, takk! Er så mye nå, at det går litt i surr med sakene. 🙂 Det må være intense dager på «bakrommet» 😉

   Uansett godt det blir satt litt press på KG/Egemont nå, så kanskje ting kan bli skikkelig rydda opp i. For oppi alt dette rotet, så trenger vi egentlig en plattform som KG mer enn noen gang, med nye medier og påvirkere av ulikt slag som fritt redigerer egen virkelighet, sletter kritikk osv.

   Men vi trenger også et forum som drives på kompetent vis og ser sitt samfunnsansvar, som det er blitt, ikke bare en enkel måte å dra forbrukere til seg.

   Likt av 1 person

 9. Igjen, er jeg overrasket? Overhodet ikke.
  Som jeg har skrevet tidligere, de er suverene. Gjør ikke feil. Og gir du deg ikke, da blir du utestengt for alltid for å ha “plaget” dem.
  Det er et sammensurium av forumansvarlig, temaansvarlig, IT-ansvarlig og fa…oldemor, der alle gir ulike svar men samme konklusjon.
  Jeg har ikke brukt min bruker der på mange år, ble “tvangs”flyttet fra et annet nettforum som de la ned.
  Er fortsatt i tenkeboksen ang min opplevelse.
  Svarene jeg leser over her blir litt goddag-mann-økseskaft.
  Ønsker deg lykke til, tror du trenger det.

  Likt av 1 person

 10. Så dere endringene de hadde gjort i regelverket i går? De hadde fjernet den delen med at man fikk varselpoeng. Så nå får man det ikke lenger, nå blir man kastet på trynet og rævva ut uten en forklaring. Pass på hva man sier heretter.
  Jævla amatører!!!!
  Yvonne, Edie mfl av moderatorer har fått mange klager på google. De ødelegger egmonts rykte kan man si.

  Liker

  1. Hva? Har de oppdatert retningslinjene med å fjerne ledd i egne rutiner så de kan holde ryggen rett når det modereres etter «moderators skjønn og moderatorteamets avgjørelser i fellesskap»?
   Nei, det i høyest grad på tide med et kompetent moderatorteam som ikke er rekruttert blant brukere, og som får lønn og ansvar deretter.

   Likt av 1 person

 11. Bare så det er sagt, nevnte sak hos DN er ikke min.
  Jeg klaget inn min sak til Datatilsynet nå i april etter å ha fått utlevert tre brukernavn, ip-adresser, nettleserinformasjon, innloggingstidspunkt og enheter brukt fordi administratorene har vært skråsikre på at jeg er ansvarlig for disse brukerne og en av disses regelbrudd.

  Liker

 12. Beklager at jeg i farta hoppa til en konklusjon, og glemte at det for tiden brenner i flere utedasser hos KG. 😛 https://influencere.wordpress.com/2019/04/29/egmont-og-kvinneguiden-sikkerhet-og-personopplysninger/

  Det er rystende uprofesjonell håndtering av din sak også, Cavatina. En beklagelse og endatil en takk hadde vært på sin plass. Istedet letes det altså med lys og lykter etter å finne en eller annen grunn til å opprettholde utestengelsen på.

  De vet de har gjort en feil. De har endret regelverket på grunn av denne feilen, og de ble oppmerksomme på feilen takket være deg.

  Regelverket ble nettopp oppdatert, som følge av dette. Nederst i delen som handler om «Brukernavn, sletting av konto og utestengelse» står det presisert: «Moderatoteamet kan velge å gjøre unntak fra regelverket.»

  Kan vanskelig tenke meg et mer soleklart eksempel på situasjon, hvor en som admin burde sette brukeren foran å flisespikke på regelverk.

  Dessuten – de er blitt klar over grove feil fra deres side, som har rammet folk urettmessig. Du og de tre andre er neppe de eneste som er rarmmet. Men istedetfor å si at «dette skal vi rydde opp i!» og «selvsagt skal vi sørge for å beklage til andre som kan ha blitt utsatt for det samme» – som ville vært det en normal virksomhet med fokus på kunder og brukere ville gjort, som ren reflekshandling for å vise folk at en faktisk bryr seg og ikke ødelegge eget rykte fullstendig. Så sier altså de ikke-ansatte, frilans-administratorene hos KG at regelendringen ikke skal ha tilbakevirkende kraft, så vi gidder ikke bry oss med slikt – og uansett så blir du utestengt likevel.

  Mon tro hva Egemont synes om en slik kundebehandling?

  Liker

  1. Tusen takk for forståelsen. Man føler seg ganske ensom mens det står på, til tross for hvor mange brukere det faktisk gjelder.

   Liker

 13. Nettopp fordi Egmont har et så inkompetabelt team som moderer Norges største forum, boikotter jeg herved alt som har med Egmont å gjøre.

  Personvern er ikke det som et skulle være ment å være lenger. Heller ikke ytringsfriheten. De tillater mye rart der inne og sier du fra om ting som ikke er greit, så havner du på trynet ut uten en forklaring.

  Må heller ikke glemme annonsene og konkurransene som dukker opp mens du er innlogget i forumet. Fristende å delta? Tenk igjen. For her må du legge igjen alle dine personopplysninger som blir knyttet til din ip og din bruker. Trodde du det var nok? Neida. Her stopper det ikke. De vet hvem du er fordi de kjenner igjen måten du skriver på. Har du hørt så mye tull? Dårlige argumenter kg bortveisforklaringer er noe av det vi brukere godtar når vi blir medlem.
  Håper så inderlig at Kripos nettpatrulje griper inn i dette snart.

  Liker

  1. For alle som vil bruke en plattform er det viktig å kjenne til hva man «signerer». Det som er synd er at folk flest gir blaffen i å sjekke hva de signerer på, bare de får bruke plattformen fortest mulig. Uansett hvilken det er. Det skulle vært punktvis oppstilt informasjon med avhuking for å ha lest og forstått. Irriterende, men mye tryggere og gir rom for refleksjon om man virkelig vil dette.
   For Egmont er vi jo dessverre bare tall.

   Liker

 14. Enig i vurderingen at for Egmont er vi bare tall, vi er varen som selges annonsørene. Nettopp derfor er det så sabla snålt at noen brukere melder seg frivillig for å være moderatorer uten lønn eller andre fordeler (mulig de har noen møter med gratis mat). Slavearbeid for et digert konsern der topplederne tjener millioner, det er uforståelig, faktisk.

  Liker

 15. Jeg observerte for noen dager siden at teamleder offentliggjorde bytte av brukernavn etter 20 år på KG. Det kom til og med en lang forklaring på bakgrunnen for valget. Sært. Jeg tenker mitt om hvorfor det var greit med et nickbytte akkurat nå…

  Jeg har ikke vært på forumet etter at de nye bruksvilkårene ble lagt ut. Jeg har nemlig ikke lyst til å godta dem helt uten videre. Det er, og har vært, for mye grums. Tenker jeg sitter på gjerdet frem til det eventuelt skjer noe fra Datatilsynet sin side. Synd at en av de (hittil) viktigste arenaene for diskusjon rundt ting jeg virkelig brenner for blir utilgjengelig for meg, men det får så være. Heldigvis har vi Asti-bloggen.

  Liker

  1. Vi tenker nok det samme.
   Jeg har ikke lest de nye retningslinjene av åpenbare grunner, så kan ikke uttale meg.
   Veldig takknemlig for Asti-bloggen, og spesielt takknemlig for å få lov til å ytre meg her.

   Liker

  2. Det jeg la først merke til, langt nede på listen over regler, var: “Moderatorteamet kan velge å gjøre unntak fra regelverket”. OH REALLY? Haha 😀 Har aldri prøvd imgur før, skal se om jeg får det til.

   Liker

 16. Så lenge det finnes brukere på KG som vrenger sjela si og som applauderer moderatorer fordi de har «merket» Rampelys brukere, så vil det forumet bestå i samme form. At adminene gjør dette gratis er bekymringsfullt, hva er motivet bak dette?Og de som deler private ting der, tenker de ikke over at moddene kan være hvemsomhelst? Det er ikke anonymt når det sitter noen der å får info om deg, og du ikke aner hvem de er. Dessuten mistenker jeg at moddene har andre funksjoner også som gjør at det skapes mer trafikk på enkelte av trådene. Det er noe klikkbait over enkelte av trådene der inne og enkelte «brukere» er fredet.

  Liker

  1. «Det er ikke anonymt når det sitter noen der å får info om deg, og du ikke aner hvem de er»
   Siterer deg her, for vi har jo ingen sikkerhet for verken anonymitet eller inhabilitet.
   Tusen takk for kommentaren!👍

   Liker

 17. Jeg har bare vært innom Kvinneguiden forum og lest litt, men utifra det jeg leser her så er jo alt dette helt drøyt!!

  Det er bra dere dokumenterer alt for ellers ville jeg ikke trodd at det her skjer i Norge anno 2019!

  Tusen takk til dere som tør å si fra! Det er viktig å ikke la seg true til stillhet! Får avsmak fra Egmont, ja! 😮

  Liker

  1. Takk for kommentaren din! Nei man tror ikke sånt som dette skjer før det rammer en selv, og ser at det også rammer andre. Nå endres reglene fordi man har innsett at rutinen for å koble brukere er feil, men de gjør ingenting for å rette opp i sanksjoner som har rot i feilen. Det er helt, helt uforståelig.

   Liker

 18. Beklager langt innlegg og noe rot, sitter med en liten mobil og prøver å sortere mine observasjoner fra KG:

  Under de nye reglene under «Brukernavn, sletting av konto og utestengelse» har KG oppdatert regelverket i sittt favør:

  «Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere på bakgrunn av regelbrudd. Brukere som er utestengt fra forumet har ikke lov til å opprette nye brukerkontoer, eller på andre måter forsøke å omgå utestenging.
  Brukernavn og profilbilde som bryter med reglene vil kunne bli slettet uten varsel.
  Dersom man ønsker å endre brukernavn eller slette brukeren finnes det en klistret tråd for dette på Ris og Ros. Når brukeren slettes, blir innleggene stående som gjesteinnlegg der brukernavn står som Gjest_Brukernavn, vi sletter ikke innlegg i tillegg….»

  «Brukere med aktive advarselspoeng kan ikke slette seg før disse har utløpt.
  Moderatoteamet kan velge å gjøre unntak fra regelverket.»

  1. Hvis en bruker er stengt ute på livstid, så har den brukeren mest sannsynlig brutt noen regler (ihh. til skjønn som jeg kommer tilbake til.)Men hvorfor finnes navnet på brukeren i de ulike trådene?
  2. Definisjonen av advarselspoeng kommer under sletting av bruker, men er ikke beskrevet i de generelle vilkår som handler om brudd på regler. KG velger å svare på spørsmål til dette under tråden «Ris og ros», med å henvise til ulovlig innhold i andre sammenhenger i forhold til sanksjoner. Veldig spesielt da det ikke er formulert på noe vis hva disse advarselspoengene betyr eller hvor mange man kan få. Hvorfor ikke? Skal ikke brukerne ha krav på å imøtekomme advarsler fra moderatorer? Eller få en sannferdig begrunnelse for advarslene? Her virker det som at i verstefall så kan brukerne kan få advarsler etter de har blitt utestengt. Dette har også blitt nevnt av utestengte brukere flere ganger der de opplever at de ikke får noen advarsler. Flere skriver at de blir kastet ut rett som det er etter skjønn fra moderatorer i forumet. Dette skulle videre vært beskrevet i sin helhet i klartekst, med en definisjon på hvordan man finner sine advarsler(poeng).
  3. Tilslutt virker det som KG fortsetter opprettholde den gråsonen de jobber under til sin fordel. De skriver at «Moderatorteamet kan velge å gjøre unntak fra regelverket» uten er klar definisjon eller en spesifikk begrunnelse på hva det siktes til. Punktet står under reglene nevnt over og det vil derfor være naturlig å tro det gjelder utestengelser av brukere. Altså, hvis de kan vise skjønn ved regelbrudd og «unntak» så kan det tolkes dithen at man ikke trenger å bryte noen regler for å bli kastet ut, heller ikke få noen advarsler før dette skjer eller at reglene kun gjelder for oss brukere og ikke dem.

  Konklusjon: Dette er ikke et forum laget for å imøtekomme brukere og fylle inn de behov som er i markedet i dag. Som Norges største forum kan man si KG har et ansvar for oss brukere også. Men ansvarsfraskrivelsen er stor. Deres ansatte i moderatorteamet handler ut fra personlige preferanser der brukernes troverdighet blir mistenkeliggjort, og gir for lite rom for diskusjoner (ref: spekulasjoner er ikke tillat i trådene) eller forklaringer.
  De har i tillegg herved gjort klart at våre personopplysninger er noe de vil ha uansett hva.

  Dette har uten tvil kanskje vært KG’s verste periode. Etter artikkelen i Dagens Næringsliv om brudd på personopplysninger og anmeldelse til Datatilsynet stormer det godt for Egmont. Brukerne er frustrerte og blir ikke hørt eller forstått. Egmonts merkevare svekkes og flere og flere brukere flykter over til andre samfunn. Men det er på ingen måte en beklagelse eller noe som tilsier at KG-teamet gjør noe feil.

  Tilfeldig i denne stormen dukker det opp spam i form av en pop-up på KG og Egmont sine sider. Det er en Telenor melding som ikke forsvinner med mindre man lukker siden. Etterpå kommer det en Mail med at man har logget inn på KG med en ukjent enhet. Uavhengig om man er utestengt vil altså denne meldingen dukke opp på din registrerte e-postadresse hos KG.

  Det viser seg videre at TV2 og KG (fellesnevner Egmont)sliter med denne pop-upen som tilsynelatende er ute etter å hente personopplysninger. Litt påfallende ettersom det har vært tildels mange diskusjoner vedrørende personvern hos KG. Merkelig og tilfeldig sammentreff, eller?
  KG sine egne ansatte har ikke ønsket å svare eller advare sine brukere vedrørende dette.

  Liker

  1. Jeg har også fått mail fra «telenor» på min registrerte email konto som skulle vært slettet hos KG, da jeg ba om å bli slettet som bruker. Så hvor lenge holder de på gamle email adresser??

   Liker

  2. Takk for et godt gjesteinnlegg Cavatina.

   Og takk for en god kommentar og en konklusjon som gir ettertenksomhet Hvitrose!
   Håper Datatilsynet følger opp Kvinneguiden grundig. Er dette med denne popup-reklamen varslet Datatilsynet også?

   Liker

  3. Pop-up reklamen er såvidt meg bekjent ikke meldt Datatilsynet. Så hvis noen vil gjøre det er det fint.

   Liker

  4. I tråden “Oppført med 0 innlegg” fremkommer det av kommentarene til en (nå slettet) bruker at Teamleder (Anglofil, tidligere Yvonne) har vært inne og endret i et innlegg (eller rettere sagt siteringen i et innlegg) uten at dette er markert i innlegget. Innlegget har altså ikke fått “sist endret av” markering som automatisk fremkommer om en bruker gjør endring i eget innlegg, og som er vanlig når moderator har gjort korrigering (eksempel fjernet deler av innlegg). Dette er bare fryktelig skremmende og tyder på at moderator (eller i hvertfall administratrer) kan endre en bruker sitt innlegg uten at bruker får beskjed.
   Innlegget som ble endret finner dere her: https://forum.kvinneguiden.no/topic/1277404-oppf%C3%B8rt-med-0-innlegg-men-har-skrevet-ett/?do=findComment&comment=23403451

   Mvh
   Dr. A. Kula

   Liker

 19. Da er det bekreftet at KG er under lupen til datatilsynet (ikke noe nytt) men det er på grunnlag av flere klager fra brukerne på KG. Det er også blitt sendt tips til dagbladet som jeg håper de tar videre og skriver en reportasje på.
  Håper folk kan spre ordet slik at flere seriøse media kan bli opplyst om hvordan brukerne blir behandling og hvordan man får munnkurv dersom man stiller konkrete spørsmål vedrørende personvern og moderering.

  Liker

 20. Bekreftet fra en (tidligere) bruker på KG at admin og moderatorer går ikke tilbake på regelverket dersom regler ble brutt før de nye reglene trådde i kraft. Brukere har blitt permanent utesteng tross de ikke fikk advarsel om brudd på reglene. Moderatorer sier de ikke gir advarsler nå lenger før de permanent kastet ut brukere. Altså KG sender ikke ut advarsler lenger og kan permanent blokkere brukere til sine sider. Sensuren er strenger enn noen andre regler i Norge, og man får som bruker ikke se forumet utenfra på grunn av denne blokkeringen.

  Regelen som inkluderer «moderatorer kan gjøre unntak fra reglementet» er IKKE i favør til brukerne, men for å redde sitt eget skinn, og er en påskjønnelse for å ha rett til å permanent blokkere folk fra forumet. Arrogante moderatorer svarer dog ikke på spørsmål vedrørende dette pr e-post (eneste kontaktskjema for de som er blokkert) og ser ikke egne feil ved moderering, de bare hopper frem til en konklusjon og tolker ting feil.

  Liker

 21. Leste nettopp følgende GDPR-relaterte uttalelse fra forumansvarlig inne på tråden «Trekke tilbake samtykke – endring» på Ris, ros og tilbakemeldinger om forumet:

  «…når en henvendelse blir sendt inn via personvernportalen, får jeg (altså forumansvarlig) beskjed om det, samler inn informasjonen og gir den til dem (ref. GDPR-avdelingen)….de har ikke tilgang til forumprogramvaren.»
  Vel, hvem gir forumansvarlig informasjonen som innsamles? Jo, moderatorteamet. Er vi da sikret at den er uhildet? Neppe. Følger det med informasjon om hvordan moderatorteamet i fellesskap, og etter skjønn har kommet frem til sine avgjørelser? Nei. Vi hører at de skriver at det er slik de gjør det, og dette er også svaret.
  Det blir litt sånn: «Fordi vi sier det» over det hele.
  Men hva kan man forvente av et frivillig, ulønnet moderatorteam som selv fritt kan delta i det forumet de skal røkte?

  Det spesielle er at jeg sendte e-post til ansvarlig redaktør om saken. Det ble videresendt og besvart av forumansvarlig. Til tross for at Kolberg allerede er konstituert ny ansvarlig redaktør.

  Liker

 22. Helt utrolig, og mulig ulovlig at moderatorer kan endre andres innlegg ungen å merke hverken endringer eller at det er endringer. Vil jo være enkelt å påstå at noen har begått et regelbrudd.

  Ser forresten inne på tråden «Trekke tilbake samtykke» inne på Ris og Ros at Anglofil skriver at gjeldende regler for advarsler fremdeles gjelder, men i en e-post på spørsmål om hvorfor brukere ikke får advarsler lenger skriver moderator @edie at de ikke har noe i regelverket som tilsier at de skal sende advarsler. Likevel skriver (Yvonne) Anglofil i tråden inne på KG at de fortsette med pm, advarsler og utestengelse slik de har gjort fra før av. Altså, hvis de ikke følger egne regler, så blir det litt som å straffe de som de føler for og peile det inn i retning «moderatorer kan gjøre unntak..» selv om det også ble bortforklart med at slik skulle ikke denne regelen fungere. Igjen sitter man med mange spørsmål man ikke får svar på. Egmont som merkevare trenger en seriøs oppvask som inkluderer kundeservice og nye moderatorer. Dette er langt fra greit!

  Han skriver:

  Så hvorfor er det så vanskelig å forholde seg til sine egne regler og være

  Liker

 23. Off topic.
  Denne nye kjæresten til vår prinsesse har nå gitt influecere ny måte å angripe kritikere på:
  “Kritikere kritiserer av frykt eller fordi de ikke forstår”
  Husker ikke helt ordrett hva som stod eller hvor jeg leste det.

  Liker

 24. Legg merke til siste innlegg fra TSP i tråden Telenor-pop up.
  «Ok, da er det ikke så rart.
  Kunne du kanskje konfigurert nettleseren din til å «frede» informasjonskapsler fra forum.kvinneguiden.no eller bestemte informasjonskapsler? Hva er årsaken til at du ønsker å slette alle informasjonskapsler etter hver bruk?»

  Har noen betenkeligheter med at
  TSP som er ansatt i KG vil vite hvordan brukere håndterer informasjonskapsler på sine enheter? Det har de vel strengt tatt ikke noe med? Eller?!

  Liker

 25. Her har det vært taust fra både KG og egmont.. Noe som irriterer meg litt.
  De vil virkelig ikke løse denne floken, de viser ingen interesse for å finne en løsning.

  Jeg er enda utestengt til 15. juli, uten å ha gjort noe galt, uten at KG bryr seg nevneverdig om det.

  Liker

  1. Jeg kommer ikke til å gi meg, selv om KG helst vil at vi går over av oss selv. Trodde faktisk alle dere andre hadde fått tilgang til forumet igjen, men tydeligvis ikke?
   Takk for at du gir lyd fra deg, SlemUlv. Da vet jeg at det er verdt å stå på mot uretten Kvinneguiden opprettholder.

   Liker

  2. Ingen tillgang her hvertfall 😦 Kanskje de som ikke klaget på det, har fått tilgang? aner ikke. Utrolig irriterende er det hvertfall..

   Ikke at jeg kommer til å bli aktiv igjen, men føles skittent å ha dette hengende på nicket mitt 😛

   Liker

  3. Det er nettopp utfordringen. Ting vi ikke kan stå inne for, blir hengende ved oss fordi Kvinneguiden ikke er villige til å innrømme og rydde opp i feilene sine. Det godtar jeg ganske enkelt ikke.

   Liker

 26. Kan noen spørre på KG hva som skjer hvis man ikke godtar de nye betingelsene? Blir brukerene en «ghostbruker» eller blir man slettet? Dette gjelder spesielt etter en utestengelse hvor man ikke kan kommunisere med noen via forumet, og eneste form for kommunikasjon er så kronglete slik Slem Ulv opplever? Jeg er ikke intressert i å godta de nye reglene da de er så ufordelaktig for medlemmene, jeg vil bare bli slettet som bruker. Noe som i praksis blir vanskelig da jeg har advarselpoeng og i tillegg må godkjenne nye reglene for å i det hele tatt komme inn på forumet igjen.

  Liker

  1. Er det et valg for å si «nei, godkjenner ikke»?

   Ellers regner jeg med det bare blir som om en ikke har logget seg inn – og brukere blir ikke slettet av å være inaktive, i hvert fall ikke før det er gått svært lang tid. Var ikke innom KG på 2-3 år, men brukeren min var der fremdeles.

   Liker

 27. Jeg skrev til KG og spurte ang dette med IP som kommer frem her, siden jeg altså ikke får lest på forumet siden min eneste bruker er utestengt. Svaret jeg får er joda, de har forandre mening ang IP.. MEN…

  «Derfor er det foretatt en ny gjennomgang av regelbruddene du tidligere har fått tilsendt, for å vurdere om utestengelsen skal opprettholdes på brukeren SlemUlv.

  Et samlet moderatorteam har nå sett på regelbruddene, blant annet mye brukerdebatt. Konklusjonen er at utestengelsen opprettholdes og at du er velkommen tilbake når denne går ut.»

  Så jeg er nå utestengt for MYE brukerdebatt.. som jeg heller aldri har fått advarsler om :p Så nå har jeg spurt om hvorfor den er forlenget en måned. Og at jeg gjerne vil ha disse tingene fjernet fra mitt nick, siden det altså ikke er meg som har gjort det.. Dette er.. ja jeg vet ikke.

  Liker

  1. Samme modus operandi overfor meg. Istedet for å nullstille første sanksjon begått av noen andre, fabrikkeres det nærmest en årsak for å opprettholde en urettmessig utestengelse for å slippe å rydde opp i rotet sitt.
   Det er nesten så jeg tror at programvaren de bruker ikke er lagt opp til reversering hvis de begår inkompetente feil. I så fall er Kvinneguiden ute og sykler.

   Liker

  2. Jeg har nå fått informasjonen min i fra Egmont.. masse ip adresser.. vistnok har jeg vært i sveits og usa de siste 3 årene, noe jeg ikke visste jeg hadde råd til :p
   Alle innleggene er mine (I «regelbrudd» arket), en det er avsporinger og brukerdebatt!! Ikke noe av det andre jeg har fått… og ikke noe jeg har fått advarsel for..

   Sukk..

   Liker

  3. I all verden….?! Så en får helt hakeslipp, katastrofalt dårlig kundebehandling.

   Selvsagt umulig å vite hva som er tenkt eller hensikt med en slik avgjørelse. Men følelsen og inntrykket jeg som bruker sitter igjen med, er at her er en så sikre på å egentlig ha rett – bare at de ikke kan bevise det, så finner på andre grunner til å opprettholde avgjørelsen sin… :-/

   De gjør jo bare vondt verre?

   Hva med å beklage det inntrufne og rydde opp i rotet sitt? Sånn forsøke å berge stumpene av eget omdømme… Om Cavatina gjetter rett i at de har problemer med å reversere en feil beslutning i datasystemene, så er det tross alt bedre å faktisk si dette – inkludert en hjertelig beklagelse.

   Liker

 28. Hva søren skjer på KG? Man kan legge inn innlegg, uten å være «logget» inn. Men så viser det seg at man må legge igjen mailadresse og alikevell registrere seg? Er dette en ny form for rekruttering?

  Liker

  1. Inna, å velge nei er ikke et alternativ selv om forumansvarlig skriver at det er frivillig å godta reglene. Det gjelder vel kanskje bare nye medlemmer? For oss som er utesteng er det ikke noen alternativer.

   Liker

 29. Oute megselv litt mer her tenker jeg.. Jeg har lagt ut innlegg og screenshots av hva de bruker som bevis for å ha meg fortsatt utestengte på fb. Det er lagt ut offentlig, og kg er tagget. Det er bare å søke opp kvinneguiden på fb så skal de være lette å finne.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..