Anne Brith: Må beklage innhold i boken «Kvinner som hater kvinner»


Endret 30.05.19 kl. 23.55

Anne Brith og forlaget Panta ble i mars -19 saksøkt etter utgivelsen av boken «Kvinner som hater kvinner», jf. «Anne-Brith Davidsen saksøkt for ærekrenkelser«.  Resultatet ble kjent i dag:


https://www.vg.no/rampelys/bok/i/70BEM4/anne-brith-beklager-bokomtale?utm_source=vgfront&utm_content=row-4


https://www.vg.no/rampelys/bok/i/70BEM4/anne-brith-beklager-bokomtale?utm_source=vgfront&utm_content=row-4


Jeg fikk lyst til å ta et tilbakeblikk, og se på hvordan forlaget har behandlet denne kvinnen, dvs. hva de tidligere har uttalt i media. Bl.a.: 

https://www.an.no/kultur/mosjoen/bokforlag/saksoker-krever-at-anne-brith-davidsens-bok-stoppes-og-kalles-tilbake/s/5-4-973928


https://www.nettavisen.no/livsstil/anne-brith-davidsen-og-panta-forlag-er-stevnet-for-retten/3423637275.html


 

Det virket også som forleggeren ikke hadde kontroll på innholdet i boken, når han i forkant uttalte:

https://www.nettavisen.no/puls/anne-brith-davidsens-bok-kreves-stoppet-og-ti


Egentlig burde forlaget ha beklaget noen av disse uttalelsene. Jeg håper at alle ser hvor uetisk Anne Brith Davidsen og forlaget har opptrådt i denne saken.

Jeg feirer i dag med et glass Prosecco, og sender over en skål og gode tanker til denne tøffe kvinnen som stod opp mot Anne Brith Davidsen og forlaget Panta. Jeg er så stolt over at det finnes kvinner som deg. Tusen takk!  ❤ 

46 kommentarer om “Anne Brith: Må beklage innhold i boken «Kvinner som hater kvinner»

 1. Jeg er SÅ glad for at denne kvinnen stod opp mot uthenging og løgner, jeg håper det setter press på andre som tenker å skrive fri fantasi og utgi det som fakta. Og skam dere, Panta forlag, for en slett jobb dere har gjort. Etikk, hva er det, liksom? De burde skamme seg dypt og inderlig. ABD gidder jeg ikke kommentere, nå er det vi har visst lenge fastslått: hun lyver.

  Liker

 2. Håper alle som ga denne boka og forfatteren plass i media, får med seg dette, og gir denne siden av saken like mye oppmerksomhet.
  Takk til deg Asti, og til kvinnen som tok tak, og viste Anne Brith og Panta hvor skapet skal stå.
  Kjenner det blir vanskelig å tro på resten av historiene i boka etter dette.

  Liker

 3. «Vi ser fram til saken blir berammet for retten, da hun vil måtte tørre å stå for det hun nå gjør, sier Elgurén.»

  😂 (Beklager, men han burde bite disse ordene i seg.)

  Liker

 4. Var det dette jordskjelvet Davidsen refererte til?

  Davidsen forfatter sakprosa og dikter opp historier om netthets. Bloggeren kunne plassert seg selv som hovedrollen i egen bok om nettroll.

  Liker

  1. Ja, etter dagens pressemelding kan man lure på hvem som driver på med hva. Hvorfor får Anne Brith så mye hets, mens andre ikke opplever lignende?

   Liker

 5. Jeg mangler ord!

  Jeg burde ikke være sjokkert, gitt historikken med å henge ut folk på bloggen og kontakte arbeidsgiver med grunnløse påstander. Men løgner også i bokform? Med et forlag i ryggen? Finnes det ingen grenser?

  Likt av 1 person

 6. Skål du tøffe dame som stod opp mot AB og forlaget. 🥂
  Skål Asti for å avdekke influenceres uetiske virke. 🥂
  Dere er best!

  Liker

  1. Datoen er 28.mars, tror det var ca samtidig som boka forsvant ut av salgslistene hos bokhandlerforeningen – så mulig planer kan ha endret seg?

   Liker

  2. 6. april skrev AB at hun låg på førsteplass. Jeg dokumenterte at det stemte ikke helt – https://influencere.wordpress.com/2019/04/06/anne-brith-bok-og-toppliste/

   Det eneste vi vet om boken er at de trykte opp 9000 eksempler, men hvor mange egentlig solgte er det kun de involverte som vet. Det virket på meg som forlaget og AB prøvde å skryte av flere solgte bøker enn realiteten, men siden de ikke legger ut antall, vet man ikke hva som er fakta.
   Såvidt jeg kjenner til prøvde forlaget å vise til nytt opplag, men var det kun markedsføringstrategi eller virkelighet?

   Liker

  3. At AB ikke har lagt fram bevis på fantastiske salgstall er det beste beviset for at salget ikke gikk så bra. Kan ikke tenke meg annet enn at AB hadde vist skrytebilder av salgslistene om det hadde vært noe å skryte av.

   Liker

 7. Kan du lage et innlegg om Kristina Andersen og hennes måte å takle konstruktiv kritikk på? Jeg blir til tider sjokkert over hvordan hun svarer leserne sine i kommentarfeltet. Hun takler virkelig ikke (fortjent) konstruktiv kritikk! Jeg kommenterte på blogginnlegget hennes “tanker på en torsdag” publisert 23.mai. Dette er ett av mange eksempler på hvordan hun svarer.
  Min kommentar: “Du sier at det har vært «lei stemning i kommentarfeltet» og at du heldigvis har gode lesere som backer deg opp. Helt alvorlig Kristina, du må nesten tåle å høre at du ikke har prestert de siste månedene. For det har du virkelig ikke, til tross for at du hver uke har lovet at NÅ skal det bli bedre. Som andre har nevnt, det er faktisk leserne dine som betaler lønnen din. Hadde det ikke vært for oss hadde du ikke kunnet forhandle deg til gode samarbeidsavtaler feks. Synes du burde tenke litt mer over nettopp dette, når du kommer med sånne uttalelser.
  Når det er sagt! Jeg liker bloggen din godt når du faktisk presterer og leverer slik som denne uken. Jeg har fulgt deg i mange år, og håper på mange flere!”
  Kristinas svar: “Jeg har levert her i elve år, Jeanett. En dårlig periode på to måneder av disse årene er ikke noe å lage ramaskrik for. Se på de andre bloggerne sier jeg bare, jeg er vel strengt tatt en av de som alltid har levert så godt jeg bare har klart. Men likevel, skikkelig hyggelig at du liker bloggen – det gjør meg glad 🙂”
  Min kommentar: “Ramaskrik? Skal si du takler konstruktiv kritikk på en voksen måte. Jeg sier det igjen; du må nesten tåle å høre at du ikke har levert.
  For meg virker det som blogg bare er en jobb når det passer for dere bloggere. Dere roper høyt om at blogging er arbeid og at dere aldri har fri. Men når du får konstruktiv kritikk på at du ikke leverer på bloggen (eller jobb som du vil kalle det), nei da er det ikke lenger en jobb. Dersom jeg hadde levert dårlig i 2 måneder i min jobb som sykepleier, så hadde jeg fått høre det av min sjef – selvfølgelig. Jeg kan da heller ikke bruke argumentet som du bruker her, om at andre leverer dårligere enn meg. Og guess what! Det finnes andre yrkesgrupper enn bloggere som ikke har fri om kveldene, helgene, julen, 17. mai… Og dersom jeg ikke møter på jobb må jeg si ifra. Koster det deg så mye å skrive en setning på bloggen om at du er syk og kommer tilbake om 3 dager? Det tviler jeg på…
  Måten du svarer enkelte lesere på, inkludert min kommentar over her, tror jeg vil koste deg lesere. Ser at enkelte har anbefalt deg å ta en pause, evt begynne å studere. Kanskje du skulle tenkt litt på det…”
  Og så ble det selvfølgelig stille fra Kristina. Jeg har vært fast leser av KA i mange år og alltid sett på henne som den positive og blide personen hun fremstiller seg som. Men etter å ha lest hvordan svarer leserne i kommentarfeltet… Jeg vet ikke, jeg har mistet litt respekten for henne. Måten hun svarte meg på her er ikke den verste, men det finnes mye ugreit i kommentarfeltet hennes. Og ikke minst så hyller hun hver eneste kommentar som “står opp” mot “negative” lesere som meg.

  Liker

 8. Tøffe, tøffe personen som stod opp mot Anne Brith og gjennomførte rettssaken! Fantastisk at hun fikk en oppreisning ved en offentlig beklagelse fra Anne Brith!

  Jeg er en av dem som har blitt omtalt med falske anklager i boken (og i blogg forut før boken). Anne Brith har en måte å behandle sine fiender på som gjør at jeg dessverre ikke har orket å ta opp kampen for å få frem sannheten. Det er så energikrevende og jeg er redd det kan gå ut over mine barn, derfor har jeg valgt å beskytte dem ved å forholde meg taus.

  Jeg er derfor svært, svært takknemlig til denne tøffe personen som har stått opp mot Anne Brith og vist at ABs uredelige metoder ikke er greit.

  Jeg håper også jeg er så heldig at hennes kamp kan medføre at folk forstår at når Anne Brith kan lyve en gang, så kan hun lyve flere ganger. Og at Anne Brith har løyet om flere av historiene i boka (selv om man ikke går til skrittet og saksøker).

  (Anne Brith er jo avslørt i å bruke en kommentar om Helene Drage som underlag for hets mot seg selv)

  Takk til Asti for en fantastisk blogg! Du er et unikum! Og tusen takk til den tøffe personen som stod opp for løgnene AB fremsatte mot deg!! ❤️❤️❤️

  Likt av 1 person

 9. Jeg er også en som er omtalt i boka og kun halvparten av det som står er sant.. Men orker ikke ta noe kamp om dette..

  Liker

 10. All ære til damen som virkelig tok opp kampen mot AB og forlaget, det står det respekt av. Bloggere (og andre såkalte kjendiser/påvirkere) har fått ture fram og trodd de har vært uangripelige lenge nok nå.
  Håper han som Anniken Jørgensen stjal diktet fra får med seg denne saken. Dette forlaget er ikke helt bra med tanke på all støyen rundt bøkene deres.

  Forøvrig lar jeg være å spekulere i flere opplag, i min verden er det beste å forholde seg til sannheten.
  Jeg skåler ikke i noe som helst, skulle man skåle for alle små gleder vart man fort alkis……

  Liker

  1. Ja, det står respekt av det denne kvinnen har gjort. 🙂

   Når det gjelder flere opplag, så var det forlaget som uttalte i mars at det skulle komme nytt – https://trd.by/aktuelt/2019/03/28/Anne-Brith-Davidsen-saks%C3%B8kt-for-%C3%A6rekrenkelser-18751404.ece .
   Det skjedde samtidig som bokhandlere satt igjen med usolgte bøker (jeg observerte det, samt andre har skrevet om det tidligere på KG). Fakta er at det ikke har kommet noe nytt opplag enda. Og i pressemeldingen har de moderert seg til «eventuelle nye opplag» – https://www.vg.no/rampelys/bok/i/70BEM4/anne-brith-beklager-bokomtale?utm_source=vgfront&utm_content=row-4 .
   Vi vet at Anne Brith stadig vekk deler tall, når hun har noe å skryte av. Det eneste hun har delt, er skryt av at boken låg på førsteplass på Bestselgerlisten, men det stemte ikke, jf. https://influencere.wordpress.com/2019/04/06/anne-brith-bok-og-toppliste/ .
   Når man får med seg at forlag og AB skryter av boksalget, samtidig som man ser at det de viser til ikke ser ut til å stemme, da tenker jeg det må være lov å stille spørsmål ved det, så lenge man ikke kommer med grunnløse påstander. 🙂
   Og så får vi vente å se om det kommer noe nytt opplag, eller om restene etter første opplag kommer på Mammut-salget.

   Jeg ble usikker på om du tror jeg skåler for alle små gleder? Denne saken var ikke det for min del, men jeg forstår at det ikke er det for alle. Beklager hvis det kunne oppfattes slik. 🙂

   Liker

 11. Dette er så bra, og de har fått en velfortjent smekk! All ære til hun som turte å stå frem og stå i det, det må ha vært et mareritt!!!
  Nå som ting kommer frem i sola får vi se hvem som er de virkelige trollene, for de sprekker!!! 💥

  Liker

  1. 🙂 Ja, det må ha vært en stor belastning for denne kvinnen. Spesielt når forlaget og advokaten uttalte seg slik de gjorde til media.

   Liker

 12. Hva vil det si at de har kommet til forlik? At de har betalt kvinnen en erstatningssum?

  Det er så fantastisk tøft gjort at noen våget og orket å ta dette videre til tross for alt det må ha kostet. De aller fleste orker ikke det med mennesker som Anne Brith, og derfor får de bare fortsette i samme leia år etter år.

  Nå har vi det ihvertfall svart på hvitt at denne kvinnen slett ikke drev med nettmobbing og hets og at det nytter å stå imot selv et slikt angrep selv om motparten har både advokat og forlag i ryggen. Sannheten seirer, og folk skjønner at de må ta enkeltes påstander med en stor klype salt i fremtiden. ☺️

  Liker

  1. Forlik eller forliksavtale brukes som betegnelse på at enighet er oppnådd mellom partene i en rettstvist – https://lovdata.no/artikkel/forlik/80

   ———-

   Partene møtes, der de får legge frem sin side av saken. Dommeren går mellom partene og mekler. Har en av partene sterkere argument, vil dommeren bruke det ovenfor den andre parten, dvs. prøver å få den til å forstå at det kan lønne seg å inngå forlik. Om begge partene har gode argument, vil dommeren overbringe de, og prøve å få de til å «møtes på midten».
   I dette tilfellet kommer det frem at Anne Brith urettmessig hengte ut denne kvinnen i boken. Anne Brith hadde da nok mest å tape på at saken gikk videre til en rettsak. Meklingen gikk da mest sannsynlig ut på å få henne til å beklage.
   Hva som har blitt dekket økonomisk står det ikke noe om i pressemeldingen. Det er kun partene som vet, og ofte er det taushetsbelagt, slik at partene er bundet opp av det. Med andre ord, kommer vi nok ikke til å få vite noe om det.

   Håper det ga det litt svar. 🙂

   Liker

 13. Ja, det gjorde det virkelig, Asti! Tusen takk!

  Jeg håper dette vil føre til at Anne Brith har lært at dette straffer seg og at hun ikke lærer slike skitne knep videre til de som går i kurs hos henne. Jeg misunner ikke de som har betalt i dyre dommer for å bli opplært av henne, akkurat..

  Liker

 14. Synes det er merkelig og synd at dette ikke er kommet ut i flere medier. I det minste burde noen tipse på SoMe-gruppa på fb… 🙂

  Liker

  1. Ja, det synes jeg også er rart.. Det spørs om noen orker å ta dette opp i FB gruppen med tanke på Davidsens uendelige oppførsel. Hvem ønsker å få det «toget etter seg»?

   Liker

 15. For en skummel dame denne Anne-Brith er! Fatter ikke at noen tør å ha noe med henne å gjøre. Virker veldig hevngjerrig og uærlig.
  Tenk at hun fikk sitte på God Morgen Norge å lire ut av seg masse greier, som sikkert ikke er sant det heller.
  Skål for den tøffe damen som ikke fant seg i å bli urettmessig uthengt!

  Liker

  1. DN har skrevet om saken – https://www.dn.no/medier/anne-brith-davidsen/spesialenheten-for-politisaker/guro-glarum-kleppe/politimann-er-funnet-skyldig-av-spesialenheten-etter-anmeldelse-fra-anne-brith-davidsen/2-1-635475

   Ut fra det som står der, kan det virke som tjenestefeilen var å sende meldingen til AB som tjenestemann, men at det er formidlende omstendigheter siden han slipper straff. Spørsmålet er hva?

   Forholdene AB anmeldelte ham for (trusler og forsøk på bestikkelser) er henlagt.
   Med andre ord har ikke AB dokumentasjon på påstanden hun kom med i boken – https://www.nrk.no/kultur/blogger-anmelder-politimann-for-trusler-1.14452698 .
   Kanskje politimannen bør tenke på å saksøke AB? Tenk om hun må beklage enda en gang…..

   Liker

Kommentarer er stengt.