Caroline Berg Eriksen: Vinglass i reklameinnlegg den 01.06.19

Oppdatert 01.06.19 kl. 22.50

I dagens reklameinnlegg vises det frem vinglass:

https://www.carolinebergeriksen.no/2019/06/01/smiling-in-the-rain/

Forbrukertilsynet er tydelig på at alt innhold i slike innlegg er reklame:

https://www.forbrukertilsynet.no/lov-og-rett/veiledninger-og-retningslinjer/veiledning-reklame-some

Fra nettsiden til Helsedirektoratet:

https://www.helsedirektoratet.no/tema/alkohol/forbud-mot-alkoholreklame

Reklameforbudet gjelder selv om man ikke vet om vinglasset innholder alkohol – fra Utdrag fra brev fra Helsedirektoratet til United Influencers vedr. «Forhåndsvarsel om vedtak for brudd på alkoholloven § 9-2»

https://imgur.com/a/BtRMi

Helsedirektoratet viser også til at reklameforbudet gjelder for bloggere:

https://www.helsedirektoratet.no/tema/alkohol/forbud-mot-alkoholreklame

Caroline Berg Eriksen har fått refs av Helsedirektoratet for brudd på alkoholloven tre ganger tidligere (2010, 2014 og 2017), jf. Brudd på alkoholloven

26 kommentarer om “Caroline Berg Eriksen: Vinglass i reklameinnlegg den 01.06.19

 1. Nå IGJEN?!
  Når skal direktoratet gi denne bedriften en smekk som svir?!
  Jeg fatter ikke hvor mange beviser de trenger for å domfelle henne/dem 😡 ☠️
  Elendig arbeid av direktoratet, rett og slett helt fraværende, og The Eriksens utnytter det til det fulle. 🙄

  Liker

 2. Hvordan vet du at dette er alkohol? Mozell, alkoholfritt… osv. prøvde å finne ut av det av innlegget, men kan ikke se hva det egentlig er. Er det nok at det er et vinglass?

  Liker

 3. Imponerende at man tyr til sånne idiotiske triks for å øke engasjementet. Hva med å faktisk finne på noe annet etter 10 år? Det er ingenting som tilsier at hun kommer til å bli bloggdronning igjen. Det er tross alt Funky som har den tittelen. Og seriøst, når du ligger på samme engasjement som «barneeksponerings dronningen» og «halvnakne bilder av mor med barn» blogger så sliter du. Begge har et så dårlig rykte at jeg hadde gremmes hadde jeg vært CBE.

  Liker

 4. Jeg kommenterte på blogginnlegget hennes.. “Når skal du begynne med å følge alkoholloven?” Gjett hva som ble moderert bort og slettet? Dama eier jo ikke skam!

  Likt av 2 personer

  1. Jeg siterer Supporterfrue –
   https://supporterfrue.blogg.no/kvinner-som-ikke-hater-kvinner.html (det var ikke rettet direkte mot CBE, men de som moderer kommentarfeltet for konstruktiv kritikk):

   «Stakkars samarbeidspartnere i såfall. De som legger igjen store penger hos denne influenseren som har radert bort store deler av den kritiske følgerskaren sin, og ikke akkurat gir et veldig riktig inntrykk av bedriften. »

   Verdt å lese: https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/oRjKAj/ut-mot-haarsaare-bloggere-vi-maa-taale-at-ikke-alle-er-enige-med-oss-hele-tiden

   Siterer litt derfra også:

   «Kommentarfeltet var fullstendig vasket for konstruktiv kritikk. Det gir en modifisert og uærlig inntrykk av influenserens univers.

   Vi later da ved første øyekast til å tro at denne influenseren kun har positiv påvirkningskraft, og annonsører og samarbeidspartnere legger igjen store penger hos bloggeren som da har radert bort den kritiske følgerskaren sin. «

   Liker

  2. Jeg forsøkte en ny kommentar på det nyeste innlegget; «Hvorfor slettet du min kommentar om alkoholloven på forrige innlegg? Hvorfor tar du ikke ansvar for dine handlinger og bare innretter deg til regel- og lovverket?»

   Sjokkerende nok ble den også slettet.

   Likt av 1 person

 5. Noen som har tipset Kremmerhuset?
  Hvordan kan de samarbeide med en som til stadighet bryter loven?

  Liker

  1. Godt spørsmål.
   Det virket ikke som de var opptatt av det, da jeg sendte mail til dem i mai med lenker/dokumentasjon vedr. de kritikkverdige forholdene ved bedriften.

   Liker

 6. I dag vises det til dette innlegget i instastory («bird on my head – swipe up») uten at det er merket med reklame. #bestiklassen

  Liker

  1. Kremmerhuset burde be noen av de på Instagram om unnskyldning for å la «jukser oss til det meste» bedriften CBE lange ut mot de som faktisk opplyste de om hva skjer rundt disse tingene hos bedriften. Istedenfor lot de altså eier og styreleder holde på med samme løgnene. Forkastelig da det er ingenting som er endret forretningsstrategisk fra CBE AS. Bortsett fra fronten hos eier som blir behørig dokumentert. Kan man fortsatt skrive av sånt på skatten tro??

   Liker

 7. Men, du kan jo ikke glemme at cbe tolker det hun vil, slik hun sa ang forskning. De tolker nok denne dumme loven også, og har funnet ut den den er feil 🤪

  Liker

 8. I Lene Orvik sitt siste innlegg om Barcelona er det annonse for betakaroten med litt Corona i 🕵🏼‍♀️

  Liker

 9. Ja, men herlighet. Det er jo bare et glass! Om loven er slik, så burde noen prøve det i en rettsal, for at det ikke skal gå an og vise ett glass på et fint bilde er idiotisk.

  Liker

  1. At du mener loven er tåpelig, får stå for din regning.

   CBE er godt kjent med forbudet, og bør derfor klare å holde vinglass o.l. unna.
   Om man er uenig, kan man uansett ikke bare bryte loven.

   Jeg har valgt å dokumentere bl.a. når influencere velger å bryte alkoholloven og markedsføringsloven. Derfor skriver jeg om det.

   Liker

Kommentarer er stengt.