Bruk av barn på instastory 01.06. -10.06.19

Jeg har over tid dokumentert bruk av barn på instagram, og fikk nylig en kommentar (lenke) om at mye av eksponeringen foregår på instastory.  Jeg har derfor valgt å dokumentere eksponering av barn på instastory de siste 10 dagene. Resultatet er (der antall er likt, har jeg satt de med flest filmer foran):

 1. Caroline Berg Eriksen: 11 bilder + 21 filmer = 31 ganger (snitt 3,1 bilder/film pr. dag)
 2. VillaPaprika: 14 bilder + 5 filmer = 19 ganger
 3. Komikerfrue: 15 filmer = 15 ganger
 4. Pilotfrue: 2 bilder + 8 filmer = 10 ganger
 5. Anette Haga / Nettenestea: 6 bilder + 4 filmer = 10 ganger
 6. Funkygine: 5 bilder + 3 filmer = 8 ganger
 7. Anne Brith: 8 bilder = 8 ganger
 8. Anna Rasmussen:  2 bilder + 5 filmer = 7 ganger

Dokumentasjon:

Anna Rasmussen:  Totalt 2 bilder + 5 filmer av barn

 • 01.06.: Ingen eksponering av barn
 • 02.06.: Ingen eksponering av barn
 • 03.06.: 1 bilde + 5 filmer av barn
 • 04.06.: Ingen eksponering av barn
 • 05.06.: 1 bilde av barn
 • 06.06.: Ingen eksponering av barn
 • 07.06.: Ingen eksponering av barn
 • 08.06.: «No stories to show»
 • 09.06.: Ingen eksponering av barn
 • 10.06.: Ingen eksponering av barn

Anette Haga / Nettenestea: Totalt 6 bilder + 4 filmer av barn

 • 01.06.: «No stories to show»
 • 02.06.: «No stories to show»
 • 03.06.1 bilde av barn
 • 04.06.: Ingen eksponering av barn
 • 05.06.: 2 filmer av barn
 • 06.06.: «No stories to show»
 • 07.06.: «No stories to show»
 • 08.06.: 4 bilder + 1 film av barn
 • 09.06.: 1 bilde + 1 film av barn
 • 10.06.: «No stories to show»

Anne Brith: Totalt 8 bilder av barn

 • 01.06.: 7 bilder av barn
 • 02.06.: 1 bilde av barn
 • 03.06.: Ingen eksponering av barn
 • 04.06.: Ingen eksponering av barn
 • 05.06.: «No stories to show»
 • 06.06.: Ingen eksponering av barn
 • 07.06.: Ingen eksponering av barn
 • 08.06.: «No stories to show»
 • 09.06.: «No stories to show»
 • 10.06.: Ingen eksponering av barn

Caroline Berg Eriksen: Totalt 11 bilder + 21 filmer av barn

 • 01.06.5 filmer av barn
 • 02.06.: 1 bilde + 2 filmer av barn
 • 03.06.: 1 bilde + 5 filmer av barn
 • 04.06.: 1 film av barn
 • 05.06.: 2 bilde + 3 filmer av barn
 • 06.06.: 1 bilde av barn
 • 07.06.: Ingen eksponering av barn
 • 08.06.: 1 bilde + 1 film av barn
 • 09.06.: 3 bilder + 1 film av barn
 • 10.06.: 2 bilder + 3 filmer av barn

Funkygine: Totalt 5 bilder + 3 filmer av barn

Komikerfrue: Totalt 15 filmer av barn

Pilotfrue: Totalt 2 bilder + 8 filmer av barn

VillaPaprika: Totalt 14 bilder + 5 filmer av barn

Reklame

33 kommentarer om “Bruk av barn på instastory 01.06. -10.06.19

 1. Flott, Asti.
  Disse IGstoryene «forsvinner» jo, men om noen vil er det jo lett å kopiere og beholde dem…
  Snap er det samme. Nå følger jeg mest med på VillaPaprika og gemalen Gekko, de deler vanvittig mye av barna på Snap. Gekko har også ved flere anledninger eksponert andres barn på diverse arrangementer som barnehagefest og idrettsarrangementer o.l.

  Liker

 2. Dette er grovt. Særlig når man vet at flere av disse er klar over hva de gjør fordi de har gått ut i media og sagt at barna skal skjermes. Anne Brith har også hevdet at hun måtte slutte med bloggingen fordi det gikk ut over barna. Mener disse bloggerne at de skjermer barna ved å pøse på med bilder og videoer? Eller er de så enkle at de tror det de legger ut på Instastory blir borte?

  Liker

 3. Det er jo bare merkelig og trist at noen på den ene siden kan hevde at de har sluttet å eksponere ungene, samtidig som de figurerer i bøtter og spann på ig- hele tiden.

  Liker

 4. Ille! Selv om flyktige medier som Snap og Instastory forsvinner fra det offentlige nettet (de forsvinner IKKE fra databasene til f.eks Snapchat!) så forsvinner ikke den informasjonen de legger ut fra publikum sin bevissthet. Om man hele tiden legger ut små drypp av informasjon til publiummet sitt, tillater man at en rekke ukjente mennesker danner seg et bilde av hvem barnet ditt er. Det er krenkende for barnets rett til privatliv!

  Likt av 1 person

 5. Ikke overraskende! Lurer på hvordan det blir med den psykiske helsen til så barn som har blitt utlevert på internett dag ut og dag inn i år etter år – av sine egne foreldre! For å tjene penger og for å tilfredsstille foreldrenes behov for oppmerksomhet og ros. Jeg hadde aldri tilgitt dem om de var mine foreldre. Tenk å synke så lavt at man må selge barna sine for å forsørge seg. De kan nekte på det til de blir blå i ansiktet, men dette gjør de jo for å tjene penger. Er Ikke vanskelig å ha en familie UTEN å utlevere den på internett. 99 % av Norges og verdens kjendiser velger tross alt å SKJERME barna sine.

  Liker

  1. 😊
   Det er ingen som vet hvilke reaksjoner som kan komme, så hvorfor gjøre dette ovenfor det mest dyrebare man har?

   Liker

 6. Så Caroline eksponerer ikke barna sine? I følge denne listen er hun ekstrem når det gjelder eksponering, tatt i løgn nok en gang.

  Liker

 7. Uff, dette er jo bare trist.
  Tenk å sette seg i en posisjon å måtte utlevere barna for å holde interessen oppe. Det er sikkert mer konkurranse om annonsekronene nå når det er en del flere som lever av å være influensere.
  Heldigvis så ser det ut til at mange som har skaffet seg en merkevare ved å ha et annet talent enn å være fin på bilder nå kan tjene penger på sine sosialemedier – plattformer. Som f.eks. Jan Thomas og Einar Tørnquist med flere. Det vil vel etterhvert bli A- og B – influensere. Der B-influenserne ender opp med å reklamere for produkter som betakaroten, hårpiller og plastiske operasjoner.

  Liker

 8. @asti hvis jeg ikke husker feil, så sa vel CBE i kommentarfeltet til kremmerhuset at hun ikke eksponerer barna lenger? Eller bruker de i reklameøyemed? Alt handler om å «lure» seg til noe som er ugreit i bedriftens navn. Et god eksempel er IG hvor fruen reklamerer for Polan og pyret, hvor hun proklamerer at hun ikke viser barna i bikini (som hun faktisk reklamerer for). Så på IG idag er det bilde av mindreårig sammen med mor i badetøy. Så hva er forskjellen?? Når skal man forstå at eksponering er eksponering, det handler ikke om ord eller bruk av disse men at handlingene viser noe annet. Bikini eller badedrakt, så lenge man viser frem barna 31 (!) ganger på så kort tid, driver man med massiv eksponering og annonsørene som velger å bruke denne bedriften må ta konsekvensene av det.

  Liker

 9. Jeg lurer på hvor denne bloggeren hadde vært uten mindreårige og eksponering av disse? Ser at mange av de unge bloggerne tjener flere millioner på å kun bruke seg selv og sitt merkevare. Her snakker vi 3-4 millioner de drar inn alene, det er ikke tall som CBE kan vise til uten å eksponere egne barn eller reklamere for barneprodukter.

  Liker

 10. Det er hårreisende, intet mindre. At hun tør! Og attpåtil lyver om det! Jeg håper inderlig at Barneombudet snart får gjort noe med uetisk og utleverende eksponering av barn som utføres med en eneste hensikt: inntjening.
  Takk for oversikt!

  Liker

  1. 😊

   Det virker ikke som influencerne forstår hvorfor det er viktig med etikk og moral, og pga det ødelegger mange ryktet og troverdigheten sin.

   Liker

 11. Glad du setter fokus på dette. For det er jo på Instastory det skjer.
  Om man ikke følger litt med på influencere, og går inn på Caroline Berg Eriksens Instagram eller blogg, så ser man vel knapt et vinglass, eller et barn med ansiktet mot kamera. Mens det på story flommer over av begge deler, spesielt i de to siste ukene mens de har vært på ferie. Hver eneste dag, flere ganger om dagen.
  Har en mistanke om at det er på Instastory Tone Damli boltrer seg med øl(reklame) også, siden hun kun har delt få bilder av favorittølet sitt ila flere år.
  Og disse to er ikke alene.

  Liker

 12. Bra du setter fokus på dette! Takk for at du bryr deg og drar slike ting fram i lyset. Synd mange bloggere og influencere tenker mest på penger framfor å verne egne barn fra reklame og rampelyset. Grøsser av bilder av barn med ryggen til. Er det virkelig god omsorg spør jeg da?

  Liker

 13. Jess! Superbra, Asti! Kan jeg spørre om hvordan du finner igjen instastory på archive.org? Det åpner opp for å gjenfinne annen moro, for å si det sånn.. 😂

  Liker

 14. Caroline Berg Eriksen, er det ikke hun som påstår at hun skjermer barna? 🙈 Hadde kjent igjen begge to hvor som helst og når som helst, og jeg leser ikke engang bloggen… Blir artig for henne når ungene lærer om nettvett på skolen, eller når de andre elevene finner rumpebilder av mor (og far🙈) på internett..

  Liker

  1. Penger fremfor integritet, bilder blir vel slettet før skolestart og før undervisning om nettvett. Ser ut til at trenden med barneeksponering på bloggerne er hovedsakelig hos firma CBE «vi som ikke ønsker å utlevere barna våre» https://www.seher.no/kjendis/derfor-skjermer-hun-barna-i-bloggerne/70172347 Skjerme og et program som bloggere samsvarer ikke, er ikke hele meningen med programmet å drive med produktplassering og reklamering for bedriften CBE med stort og smått?

   Liker

 15. Dette er bare helt sykt. Tenker på hvor mange ganger i løpet av et år disse bloggerbarna blir utlevert til alle som er interesserte….. Og ikke minst i løpet av sine liv før de forstår hva foreldrene gjør mot dem… Jeg blir kvalm, men tusen, tusen takk til deg som setter lys på dette!

  Liker

  1. Hva tenker du om det?

   Jeg følger ikke med Stian Blipp, så svarer generelt.
   Jeg mener barn av kjendiser ikke skal eksponeres og brukes i reklame.

   Liker

 16. Jeg synes synd på ungen og at ikke foreldrene har mere vett enn at de selger ungen i en Tine reklame på Instagram.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..