Anne Brith: Brudd på opphavsretten?

Oppdatert kl. 20.35

Jeg publiserte i går blogginnlegget «Nettbutikken franske makroner«, der det ble dokumentert at Anne Brith har brukt en illustrasjon av Megan Hess, men tilsynelatende uten å ha tillatelse til det:

Jeg kontaktet derfor Anne Brith, for å høre om hun hadde en kommentar til blogginnlegget. Her fra mailkorrespondansen:

Anne Brith har ikke svart på det. Jeg vil imidlertid oppdatere blogginnlegget om det skulle bli aktuelt.

Omtrent samtidig som Anne Brith sendte mail til meg, ble illustrasjonen til Megan Hess fjernet fra nettsiden til franskemakroner.no . (Lagt til: Utsnitt av illustrasjonen vises fremdeles, hvis man går inn via mobil).

Skjermbilder av nettsiden med og uten illustrasjon og lenker til lagrede daterte versjoner:

20.06.19:
http://web.archive.org/web/20190620134944/https://www.franskemakroner.no/


21.06.19:
http://web.archive.org/web/20190621105308/https://www.franskemakroner.no/Ut fra ovennevnte er det grunn til å anta at Anne Brith har brukt illustrasjonen uten å ha rett til det.  

Det er etter mitt syn skjerpende hvis Anne Brith har stjelt fra andre, da hun skal kjenne godt til regelverket, jf. https://www.dagbladet.no/kultur/bloggerne-anne-brith-har-tjent-240-000-kroner-pa-dette-bildet/69768758. Og hun har til og med blitt leid inn av Patentstyret for å snakke om opphavsrett, jf. https://www.innomag.no/opphavsrett-pa-nett-%E2%88%92-her-er-det-mange-grasoner/.  

Hva tenker dere om det?  

34 kommentarer om “Anne Brith: Brudd på opphavsretten?

  1. Tusen takk. 🙂 Jeg la merke til det. Ser ut som utsnitt av illustrasjonen.
   Skal legge inn info. om det i blogginnlegget nå.

   Liker

 1. Leste det forrige innlegget tidligere i dag og sjekket siden. Da var enda illustrasjonen der. Sjekket nå igjen, og jeg har fremdeles illustrasjonen i headeren på nettsiden. Dette er altså når jeg går inn via mobilen.

  Liker

 2. Anne Brith: «…vi har ikke startet med salg av makroner.»

  Også Anne Brith: «VI TAR IMOT FORHÅNDSBESTILLINGER…»

  En kan selvsagt diskutere hvorvidt en forhåndsbestilling er et salg eller ei, men det gir et klart inntrykk av at det alt nå er mulig å både opprette et kundeforhold hos Franske makroner og bestille varer.

  Likt av 1 person

 3. Hvorfor skriver ikke avisene om dette? Er det bloggerne selv som tipser når det passer dem?
  Dette bildet har da ligget ute i månedsvis, så dette kan bli dyrt for Anne Brith dim tydelig har gjort det mens hun beviselig var klar over hvor straffbart dette er. FY så frekt!

  Liker

 4. Så bra at du skrev om dette! 😘 Jeg tror AB Davidsen tror at hun er hevet over lover som hun mener skal gjelde – for alle andre.

  Liker

 5. Hun, som selv sendte ut fakturaer i øst og vest fordi noen brukte hennes kakebilde burde (og gjør nok det) vite bedre.
  Er hun så naiv at hun tror det ikke kan bli oppdaget?

  Liker

  1. Jeg tenker Davidsen er særdeles lite kreativ da hun stjeler andre menneskers arbeid.
   Bra jobba, Asti!

   Liker

 6. Det hadde vært dumt og flaut nok om det hadde vært en annen blogger (host Annijor host), men når det tross alt er snakk om AB – og hennes bakgrunn mtp kakebildet og oppdraget for Patentstyret – så vet jeg ikke helt hva jeg skal kalle det lenger.

  Liker

 7. Frekkere enn flatlusa!
  Godt hun fokuserer på kroppsbilder, prøvekjøring av bil (som hun ikke har råd til) og «visning»
  Spinner mange høye luftslott rundt seg og har gjort det lenge nå. I juni skulle det kjøpes hus, sto det på whiteboarden for flere uker siden. Juni er snart over… AB har dårlig tid. Om hun mente juni 2019 da.

  Liker

  1. Hun har holdt på å spinne luftslott i mange år. Hadde vært artig å se hvor mange «vi skal flytte» innlegg hun har lagt ut de siste 3-4 åra.

   Biler ble prøvekjørt i fjor også. Husker at hun og siste X prøvekjørte en BMW på harrytur til Sverige. (Og lånte en Tesla.)

   Hun drømmer stort. Det skal hun ha! Synd at hun drar med resten av familien som har ventet i flere år på at husdrømmen skal oppfylles. De eldste er snart ute av redet.

   Liker

  2. Dette er jo bare helt tragisk… Jeg sitter med inntrykket av at Davidsen ønsker å leve på «førsteklasse» som de svenske Hollywood fruene. Jetsetliv og glamour for alt det er verdt uten midler til å kunne opprettholde en slik livsstil.. Det er sykt.

   Liker

 8. Denne dama her irriterer meg GRØNN! Og jeg blir enda mer frustrert over at jeg lar meg irritere. Får bare puste med magen og prøve å forstå hvorfor slike folk kommer opp og frem. Uansett, Asti – du er et fantastisk vesen som orker denne jobben. Takk!

  Liker

 9. Herregud at det går an å være så frekk!! Er det ikke Anne Brith som har tjent 250 000 kr på å fakturere for snikbruk av 17. Mai-kakebildet hennes, og så driter hun i reglene selv??

  Jeg håper at de som tipser denne Meghan også informerer om at Anne Brith selv har tjent store penger på å fakturere for bilder som bruker uten hennes tillatelse!!

  Liker

 10. Gurimalla, så innmari frekt, og så flaut, mtp hennes eget kakebilde og rabalderet i fbm andres bruk av det! 😳

  Liker

 11. Nå er det en blogger som har fått refs fra Forbrukertilsynet for å fronte reklame til mindreårige; det var vel Blogghuset til Anne Brith som initierte dette samarbeidet? Med bloggere som sminker jentunger i bursdagene deres?

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..