Informasjon

Formålet med bloggen er å samle dokumentasjon.

Bloggen tar for seg kritikkverdige forhold ved influencer-bransjen. Eksempelvis eksponering av barn i SoMe, brudd på markedsføringsloven og alkoholloven, samt annet som kan være relevant og av interesse.  Da det ikke er  mulig å følge med på alle, fokuseres det på noen av de som blir omtalt i media.

I tillegg til influencere vil jeg også følge med på Kvinneguiden (KG). Dette ut fra at de driver underforumet Rampelyset, der brukere har avslørt løgner og juks i bransjen over flere år.  Over tid har det virket som de ansvarlige bak KG har utarbeidet et regelverk som har endt opp med å beskytte bransjen. Regelverket er til tider strengere enn norsk lov, og de som drar nytte av det er blant annet influencerne Det er derfor aktuelt å følge med på driften av Kvinneguiden/Egmont (som eier blogg.no) ved behov, da de kan sitte i en maktposisjon, der det bestemmes hva som tillates av kritiske innlegg om influencerne.  Det beste hadde vært om slike diskusjoner ble flyttet ut fra Kvinneguiden. 

Tips: Om man ønsker å lese om f.eks. «Brudd på markedsføringsloven», får man opp alle innleggene som er lagt ut ved å gå inn på «kategorier». Direktelenke dit. Om man bare vil lese om en influencer, kan man gå inn via menyen der det står «Influencere. Direktelenke dit.  Det kan være nyttig, hvis man ønsker å sende inn en «samleklage» på enten flere influencere til f.eks. Forbrukertilsynet eller kun vil sende tips/klage på en influencer.